Helsingin Hakaniemeen elokuussa avautuva Ravintola 305 lupaa tarjota modernin kortteliravintolan ja kuhisevan cocktailbaarin tunnelmaa.
Ravintola 305:n taustalla ovat Masterchef-ohjelmasta tuttu kokki Dani Hänninen, kokenut keittiömestari Janne Keskevaari sekä The Bull & the Firm- ravintolan ja The Firm -cocktailbaarin yrittäjät Timo Aalto, Jun Kondo, Turo Kotajärvi, Atte Puolakka ja Jesse Teerenmaa.
Michelin-palkitussa ravintola Grönissä pitkään kokannut Keskevaari sijoittui Vuoden kokki -kisassa viime vuonna toiseksi. Keskevaarille oma ravintola on ensimmäinen laatuaan. Dani Hänninen on Masterchef-kuvioidensa jälkeen uudistanut helsinkiläisen klassikkoravintola Wellamon.
Uutta ravintolaa rakennetaan Silvopleen entisiin tiloihin Toisella linjalla. Avec julkaisi legendaarisesta Silvopleesta kattavan jutun joitakin kuukausia ennen kuin se tänä keväänä suljettiin.
Ravintola 305:n ruokalista tulee koostumaan muutamasta menukokonaisuudesta, erillisistä à la carte -annoksista sekä baariin suunnitelluista ruoista. Modernien bistrojen tapaan Keskevaari aikoo versioida klassikkoannoksia uusiksi. Fokus tulee olemaan laadukkaissa pohjoismaisissa raaka-aineissa ja vahvoissa mauissa.
Ravintolaan tulee avokeittiö ja Chef’s Table, jossa voi seurata kokkien työskentelyä.
Hakaniemeen on avautunut tai avautumassa runsaasti uutta. Alla poimintoja.
Helsingin uuteen Lyyra-kortteliin Hakaniemeen avataan loppukesästä kattoterassi
Fafa’s-perustajan uusi ravintolakonsepti ravistelee: “Haluan muuttaa vanhanaikaiset toimintamallit”