Metsä Greaseproof Papersin valmistama SAGA Vuokapaperi on suunniteltu ammattikeittiöiden tarpeisiin. Paperi kestää jopa 220-asteen lämpötilan ja siinä on rasvatiivis ja tarttumaton pinta, minkä ansiosta ruoka ei pala kiinni vuoan pohjalle ja reunoihin. ”Tämän tarttumattoman pinnan ansiosta saadaan kaikki valmistettu ruoka hyödynnettyä ja se vähentää ruokahävikkiä käytännössä yhden annoksen verran per vuoka”, kertoo Suomen myyntijohtaja Auli Hakkarainen. Tämä tuo huomattavia kustannussäästöjä ammattikeittiöihin, joissa ruokaa valmistetaan suuria määriä.
Vuokapaperi suojaa vuokaa, minkä ansiosta sen käyttö vähentää myös GN-vuokien tiskaustarvetta. Keittiön henkilökunta välttyy näin raskaiden vuokien liottamiselta ja jynssäämiseltä, mikä vapauttaa heidän aikaansa muihin tehtäviin, kuten menusuunnitteluun, ruoanvalmistukseen ja asiakaspalveluun. Kun astioiden peseminen sujuu pesureissa nopeammin, pienenee laitteiden energian-, veden- ja pesuaineiden kulutuskin. ”Henkilöstön työhyvinvoinnin kannalta on myös merkitystä, että GN-vuokien liikuttelun ja nostamisen tarve vähenee näin merkittävästi.”
”SAGA Vuokapaperilla on erinomainen kosteuden- ja rasvankestävyys.”
SAGA Vuokapaperilla on erinomainen kosteuden- ja rasvankestävyys, joten se on täydellinen valinta myös nestepitoisten ruokien valmistukseen. ”Vuokapaperin luvataan kestävä kosteutta kosteutta 48 tuntia ja näin ruoka voidaan valmistella GN-vuokiin jo edellisenä päivänä. Paperi on myös hygieeninen materiaali, joka on ensiarvoisen tärkeää ammattikeittiöissä. Vuokapaperi soveltuu mainiosti myös leivontatuotteiden valmistukseen”, Hakkarainen opastaa.
Vastuullisuus on keskeinen osa Metsä Greaseproof Papersin toimintaa. SAGA Vuokapaperi valmistetaan Mäntän tehtaalla biohajoavasta ja kompostoitavasta raakamateriaalista, joka tulee suomalaisista, PEFC-sertifioiduista metsistä. ”Materiaalin jäljitettävyys on meillä huippuluokkaa, joten SAGA Vuokapaperi ei vain vähennä hävikkiä ja helpota työskentelyä, vaan on myös ympäristöystävällinen valinta. Käytön jälkeen paperi voidaan kierrättää biojätteenä tai kompostoida, mikä tekee siitä hyvän mielen keittiömateriaalin”, Hakkarainen taustoittaa.
Yksi tuote, monta käyttötarkoitusta
Voit käyttää SAGA Vuokapaperia ruoan valmistelemiseen, kypsentämiseen, höyrytykseen, pakastamiseen, pakkaamiseen, säilytykseen, kuljetukseen, tarjoiluun sekä leivontaan. Voit siis hoitaa näppärästi yhdellä paperilla kaikki ruoan ja leipomotuotteiden valmistamisen työvaiheet.
Tiesitkö?
Valkoisella ja ruskealla leivinpaperilla on samanlaiset ympäristövaikutukset. Ammattikeittiöissä suositaan valkoista leivinpaperia, koska se paljastaa helpommin lopputuotteen mahdolliset virheet. SAGA Vuokapaperi on valkoista.
Lue lisää: metsagroup.com/fi/sagapro