Bocuse d'Or

Ismo Sipeläisen molemmat Bocuse d’Or -finaalitehtävät ovat nyt selvillä

Ismo Sipeläinen kisaa Bocuse d’Orissa toista kertaa urallaan. Tukenaan hänellä on assistentti Kaisa Laanemäe. KUVA Santeri Stenvall / Bocuse d’Or

Suomen edustaja Ismo Sipeläinen ottaa mittaa muiden maiden kokkihuipuista Ranskan Lyonissa tammikuussa. Bocuse d’Or -loppukilpailun toisen tehtävän raaka-aineet ja säännöt julkistettiin perjantaina.

Pääraaka-aineet ovat juuriselleri, varsiselleri, kotkakala ja hummeri. Kotkakala on meriahventa muistuttava suurikokoinen kala.

Finalistien on valmistettava ruoat 16 hengelle, ja kokonaisuuden täytyy kertoa jotakin joukkueen kotimaasta.

Juuriselleri esitellään ensin vadilla kahtena kokonaisena ja keskenään identtisenä palana, joista molemmat lohkotaan sitten kahdeksaan osaan. Varsisellerit asetellaan vadille kuutenatoista lisukkeena, identtisiä keskenään nekin.

Vadilta sellerit annostellaan lautasille, joilla odottavat kotkakala ja hummeri. Ajatuksena on, että hummerilla korostetaan kotkakalaa.

Annoksen osana tarjoillaan kuuma hummerisabayonkastike. Sifonin käyttö on kielletty.

Pääraaka-aineet pitää käyttää kokonaisuudessaan. Aikaa tehtävän suorittamiseen on neljä tuntia ja 40 minuuttia.

Bocuse d’Or -loppukilpailu järjestetään Lyonissa 26.-27.1.2025. Finaalin aikataulu julkaistiin maanantaina. Ismo Sipeläisen vuoro on toisena kilpailupäivänä eli maanantaina 27. tammikuuta, alkaen aamupäivällä kello 9.15 Suomen aikaa.

Finaali koostuu kahdesta tehtävästä. Niistä ensimmäisen raaka-aineet ja tehtävänanto julkistettiin marraskuussa. Voit lukea siitä ja Ismo Sipeläisen ajatuksista tästä artikkelista.

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Bocuse d’Or (@bocusedor) jakama julkaisu

Yllä: Bocuse d’Or -finaalin kilpailujärjestys. Jos upotus ei toimi, voit katsoa aikataulun Instagramista.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi