Burgerit

Suomen paras burgeriravintola on The Van – katso listan top 50

 The Vanin Juuso Olli (keskellä), ympärillään vasemmalta Tuomo Koskinen, Vesa Sjöblom, Eemil Luostarinen, Vili Mäenpää ja Janne Lehikoinen. KUVA Antti Suikkari, Burger Lovers Finland

Suomen paras burgeriravintola 2023 on Kotkan torilla toimiva The Van. Äänestyksessä toiseksi sijoittui Grill Room Hankasalmelta ja kolmanneksi salolainen JJ’S BBQ.

Burger Lovers Finland -ryhmän avoimessa yleisöäänestyksessä annettiin 22 300 hyväksyttyä ääntä.

Kotkan torilla toimivan The Vanin taustalla on vahvaa ravintolaosaamista. Ydintuote on prässätty smash burger ilman krumeluureja. Lisää The Vanin filosofiasta voittajalistan jälkeen.

Suomen paras burgeriravintola 2023

  1. The Van, Kotka (7,1 % äänistä)
  2. Grill Room, Hankasalmi (6,8 %)
  3. JJ’S BBQ, Salo (5,3 %)
  4. Boneless, useita ravintoloita, Helsinki (4,7 %)
  5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (4,1 %)
  6. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (3,2 %)
  7. Kauppuri 5, Oulu (3,0 %)
  8. Burger 5, Kuopio (2,7 %)
  9. Bursalad, Hyvinkää (2,6 %)
  10. Box Cafe & Grill, Sipoo (2,4 %)
  11. Social Burgerjoint, ketju
  12. Iloisen Pojan Street Food Bar, Ylöjärvi
  13. Hamptown Burger (ent. Linnan Burger), Hämeenlinna
  14. Pancho Villa, ketju
  15. Barots, ketju
  16. Gastropub Betony, Kouvola
  17. Puisto Brgr, Hämeenlinna
  18. Morton konttiravintolat, ketju
  19. Bastard Burgers, Helsinki
  20. Hiidenveden Grilli, Lohja
  21. Mike’s Diner, Vantaa
  22. Kauppayhtiö, Rovaniemi
  23. Bites Burger, ketju
  24. Linna Burgers & Coffee, Turku
  25. Bistro Liekki, Vantaa
  26. Iloisen Pässin maalaispuoti, Parikkala
  27. Katu Burger & More, Joensuu
  28. KotKot, ketju
  29. Zarillo, Tampere
  30. Harri’s Food Factory, Varkaus
  31. We Got Burgers, Seinäjoki
  32. Burger Company, ketju
  33. Blind Burger, Pori
  34. Sauhu Bistro, ketju
  35. Ohana Lei’Pomo & Grille, Tampere
  36. Café Rooster, Oulu
  37. Fifth Avenue, Hämeenlinna
  38. Clubhouse Grill, Lohja
  39. Gastrobar B/O, Kuopio
  40. Smoked Burgers & BBQ, Tyrnävä
  41. Ramin Konditoria, Mikkeli
  42. Shoku Burger, Vantaa
  43. Holy Smoke, Seinäjoki
  44. Kabacka, Seinäjoki
  45. Buli Foodtruck, Vantaa
  46. RUOK Burger, Kuusamo
  47. Lonestar, Turku
  48. Treffipub, Helsinki
  49. Burgers & Wine, Helsinki
  50. 2 Kundia & Fries, Rauma

The Van on erikoistunut smash burgeriin

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi valittu The Van sai alkunsa koronapandemiasta vuonna 2020. Neljä kotkalaista ravintola-alan ammattilaista joutui ravintolasulun myötä työttömiksi ja hankkivat hetken mielijohteesta ruokarekan.

The Van aloitti ruokavaununa Kotkan torilla. Suosion kasvaessa kotkalaisnelikko perusti ruokarekan rinnalle Kotkaan myös Street Food Factory -ravintolan. The Van ja Street Food Factory työllistävät nyt 15 ihmistä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Ohueksi prässätty smash burger on The Vanin osaamisen ydintä. KUVA Ella Mikkonen

Keittiömestari Juuso Olli on aiemmin työskennellyt helsinkiläisessä ravintola Passiossa, Tuomo Koskinen Porvoon Meat District -ravintolassa ja Vesa Sjöblom Kotkan ravintola Vaustissa. The Vanin ja Street Food Factoryn juoma- ja tarjoilupuolesta vastaava cocktailmestari Vili Mäenpää on tuttu useista Kotkan ravintoloista, baareista ja yökerhoista.

”Olen ylpeä siitä, että onnistuimme haastavassa tilanteessa löytämään keinon paitsi selviytyä itse, myös tarjoamaan yhteisöllemme Kotkassa iloa ja makua. Värikärrimme otettiin hienosti vastaan ja saimme nopeasti uuden, koulutuksiamme vastaavan päivätyön. Olemme erikoistuneet prässättyyn smash burgeriin ja pidämme täytteet hyvin yksinkertaisena ilman pankkiholvissa säilytettäviä kastikereseptejä. Parhaiten meidät tunnetaan tuplajuustoburgerista, jossa on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia. Ei mitään ylimääräistä, mutta jokaisen komponentin pitää olla laadukas”, Street Food Factoryn ja The Vanin keittiömestari-yrittäjä Juuso Olli kertoo.

”Olemme kaikki työskennelleet niin kutsutuissa hienoissa ravintoloissa, joten arvostus ruokaan ja raaka-aineisiin on hallussa. Burgeriin pätee samat säännöt kuin mihin tahansa hyvään annokseen, eli happojen, suolan ja sokerin tulee olla tasapainossa ja annosten komponenttien tukea toisiaan. Burgerin pitää myös aina olla käsin syötävissä. Koska puolet burgerista on sämpylää, myös sen on pakko olla laadukas. Kun nämä säännöt muistaa, onnistuu hyvä burger helposti myös kotikeittiössä.”

The Vanin Tuomo Koskinen voitti vuonna 2021 keittiöammattilaisten Burger Battle -kilpailun jokaisen kategorian. The Vanin omalla reseptillä leivottu sämpylä voitti kisan parhaan sämpylän palkinnon. Keväällä 2023 ravintola palkittiin kotkalaisen ruoka- ja juomakulttuurin kestävästä kehittämisestä Viihtyisä Kotka -kunniakirjalla.

LUE MYÖS: Tämäkin burgeri on vegaaninen – Avec esittelee Los Angelesin uuden aallon vegaaniravintoloita

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

The Van toimii Kotkan torilla. KUVA Ella Mikkonen

Yrittäjävetoisten burgeriravintoloiden top 10

  1. The Van, Kotka
  2. Grill Room, Hankasalmi
  3. JJ’s BBQ, Salo
  4. Kauppuri 5, Oulu
  5. Burger 5, Kuopio
  6. Bursalad, Hyvinkää
  7. Box Cafe & Grill, Sipoo
  8. Iloisen Pojan Street Food Bar, Ylöjärvi
  9. Hamptown Burger, Hämeenlinna
  10. Gastropub Betony, Kouvola

Suomen burgeriravintolaketjujen top 10

  1. Boneless
  2. Friends & Brgrs
  3. Naughty BRGR
  4. Social Burgerjoint
  5. Pancho Villa
  6. Barots
  7. Morton konttiravintolat
  8. Bastard Burgers
  9. Bites Burger
  10. KotKot

Äänestyksen järjestivät Suomen suurin yhden ruokalajin harrastajaryhmä Burger Lovers Finland ja Foodora.

LUE MYÖS: Ethän sinä voi kiveksiä listalle laittaa, sanoi joku – ja niin kuopiolaisravintola alkoi tarjoilla kivesleipää


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi