Temppeliaukion kirkon tuntumaan Etu-Töölöön maanantaina avautuva ravintola Teller on rakennettu liiketilaan, jossa ovat toimineet aikaisemmin muun muassa pankki ja levykauppa.
”Rakennusprosessi on mennyt tosi hyvin”, Laurell kertoo Avecille vuoden mittaisesta urakasta.
”Olemme käyttäneet tähän tosi paljon aikaa, ja kokonaisuudesta tuli upea. Teimme kiinteistöön rakenteellisestikin isoja muutoksia, kun lähdimme muuttamaan sitä ravintolatilaksi.”
Tellerin perustajat Teemu Laurell ja Lennart Sukapää ovat kokeneita ravintolayrittäjiä, joiden ansiolistalta löytyy muun muassa Helsingin Kanavarannan Shelter.
Telleriä kaksikko kuvailee lämpimäksi ja kutsuvaksi kantakaupungin ravintolaksi. Tarkoituksena on luoda elämyksiä mieleenpainuvan hyvällä ruoalla ja palvelulla. Tervetulleita ovat niin rennon viinilasillisen ja alkupalojen perässä tulevat kuin kolmen tunnin illallisasiakkaatkin.
Laurell ja Sukapää haluavat luoda Tellerissä omia, aikaa kestäviä klassikoita. Annoksiin on haettu inspiraatiota New Yorkin ravintolakulttuurista.
”Olen aina tykännyt kaupungin sykkeestä ja fiilistellyt niitä ravintoloita. Viimeksi tammikuussa kävimme Nykissä ja samalla Losissakin. Reissu vahvisti omaa näkemystä tietyistä trendeistä. Pääasiassa se tarkoittaa raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä, joita näki toistuvasti tietyissä paikoissa”, Laurell kuvailee.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Yllä: Tältä Teller näytti vuosi sitten. Voit katsoa kuvan myös Instagramissa.
Tellerin viinilistan pääpaine on eurooppalaisissa viineissä ja niiden maahantuonnissa. Erityistä huomiota on kiinnitetty alkoholittomien juomien valikoimaan.
Teller tulee olemaan avoinna maanantaista perjantaihin klo 17–24 ja lauantaisin klo 14–24.
Yllä: New York on Teemu Laurellille mieluisa matkakohde. Vuoden takaisessa Instagram-jaossa kuvia ja tunnelmia Isosta omenasta.
LUE MYÖS: Purkukuntoinen ravintola voi muuttua tuottavaksi – entisöinnin mestari Airi Kallio kertoo, miten