Kilpailut

Enni Tahvanainen oli paras suomalainen Nuorten baarimestarien kilpailussa

Enni Tahvanaisen cocktailissa maistuivat mustaherukka, vanilja ja omena. Resepti on jutun lopussa. KUVA Noora Mommo

Enni Tahvanainen oli paras suomalainen Nuorten baarimestarien kilpailussa 2024. Joukkuekilpailun voitti Viron kaksikko Markus Kukkur ja Anu Trei

Nuorten baarimestareiden kilpailu järjestettiin perinteiseen tapaan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla Suomen baarimestarien yhdistyksen (FBSK) syyskokouksen yhteydessä maanantaina 16.9.2024. 

Kilpailu on osa FBSK:n vuosittaista kisaohjelmaa ja siihen saavat osallistua alle 29-vuotiaat baarimestarit, jotka ovat FBSK:n oppilasjäseniä tai varsinaisia jäseniä. Kilpailu on yleensä osallistujansa ensimmäisiä kisoja. Kisa on parikilpailu, ja siinä palkitaan sekä paras pari että yksilösuoritus.

Tänä vuonna kisan juomatyylinä oli “rose and long drink” eli pitkä, virkistävä cocktail. Jokainen baarimestari oli valmistautunut kertomaan juomansa tarinan ja valmistamaan neljä juomaa tuomareiden maistettavaksi kahdeksan minuutin aikana. Kilpailijan esittely oli tärkeä osa kisakokonaisuutta. 

Kilpailussa on vuosittain määrätyt pakolliset tuotteet, joista sai valita. Tänä vuonna kaikkien piti käyttää neljä senttilitraa Sinebrychoffin Crowmoor Rose- tai Blanc Rose- siideriä niin että sen maun on oltava tunnistettavissa. Lisäksi sponsorituotteissa oli valikoimana Hennessy VS, Napue Gin, Antica Formula, Kaiho luomuvodkat,  Ruby-mustaherukkalikööri ja Pearl-kermalikööri, Bombay Sapphire Gin, Patrón Silver Tequila sekä Martini Fiero. 

Tuomaroinnissa ei arvioida tekniikkaa erikseen, mutta tuomarit seurasivat työtä lavalla yleisesti. Itse cocktaileista arvioitiin maku, tuoksu ja ulkonäkö.

Tuomaristossa istuivat FBSK:n varapuheenjohtaja ja Lilla Robertsin pääbaarimestari Laura Suutari, Iida Järvelin FBSK:n johtokunnasta ja Interbrandsilta, Sinebrychoff Customer Development Manager Ramses Showlah, Viron baarimestariliiton (EBA) varapuheenjohtaja Slava Ilitsev sekä Chihuahua Julepin ravintoloitsija Jami Järvinen

Määritellyn juomatyypin takia cocktailit olivat tänä vuonna suurelta osin pitkiä juomia, hedelmäiset ja marjaiset maut dominoivat juomien aromeissa. Koristeina nähtiin raikkaita, klassisia, hienovaraisia koristeita, joissa oli huomioitu koristeen tuoksu osana juoman aromia.

Enni Tahvanaisen voittajajuomassa maistui mustaherukan, vaniljan ja omenan liitto. 


Berry Rosé Bliss

4 cl Kaiho Ruby

2 cl Omena-vaniljasiirappi

0,5cl 15 % omenahappoliuos

Sheikataan ja topataan Crowmoor Rosé -siiderillä

Koriste: Glitter-“mustaherukkanahka”, omenan kuorta ja suihkaus Kaiho Rubyä

(Mustaherukkanahka: Mustaherukkaa, vettä, sokeria. Keitä kasaan, lisää syötävä glitteri, levitä leivinpaperille uuniin tai kuivuriin. Anna kuivua vähintään yön yli.)

Enni Tahvanaisen kilpailucocktail Berry Rosé Bliss. KUVA Tommi Kaisto

Kisatuomarit Iida Järvelin, Laura Suutari, Jami Järvinen, Slava Ilitsev ja Ramses Showlah. KUVA Noora Mommo.

Lue myös: Anniina Viskarin armoton urakka: hologrammi apuna baarimestarien huippukisassa


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker