Kilpailut

Tällä viikolla ratkaistaan Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 2024 – tässä finalistit

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -finalistit yhteiskuvassa semifinaalin jälkeen Viking Glorylla huhtikuussa. KUVA Santeri Stenvall

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija ovat arvostettuja titteleitä ja finalistit ravintola-alan suomalaisia huippuja. Vuoden 2024 voittajat ratkaistaan loppukilpailussa Helsingin Messukeskuksessa.

Kilpailua voi seurata torstaina 24.10. klo 12.00–17.30 ja perjantaina 25.10. klo 12.00–18.00 Viini & Ruoka -tapahtuman Näytöskeittiössä.

Voittajat kruunataan perjantaina klo 18 alkaen.

Suluissa finalistin sijoitus ja pistemäärä semifinaalissa.

Vuoden kokki 2024 -finalistit

  • Kim Mustonen, Havu Kitchen & Bar, Tahko (1., 359)
  • Simo Harrivaara, Hiiohoi oy / Harrydanger, Helsinki (2., 319)
  • Sami Hakamäki, Tmi Sami Hakamäki, Tampere (3., 319)
  • Alfred Tallberg, Lapland Hotels Kultá Kitchen, Helsinki (4., 317)
  • Petri Koski, Finnjävel Salonki, Helsinki (5., 258)
  • Simon Selin, Restarant Hejm & Restaurant Fröj, Vaasa (6., 256)

Vuoden tarjoilija 2024 -finalistit

  • Jeremias Salonen, Viinihuone Vinossa, Turku (1., 83,4)
  • Leeni Hyvärinen, freelancer, Oslo (2., 82,2)
  • Alma Syrjäinen, Panza, Kuopio (81,4)
  • Janika Tiensuu, Ravintola Fiasco?, Helsinki (80,5)
  • Katriina Suominen, Finnair oyj / freelancer, Helsinki (80,1)
  • Tiia Hänninen, King Crab House, Levi (76,6)

Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Kalle Tanner (Vuoden kokki 2018) ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Saara Alander (Vuoden tarjoilija 2015) odottavat finaalia, joka esittelee alan osaamista monipuolisesti.

”Odotan innolla tämän vuoden finaalia, jossa meillä on supertaitavia tarjoilijoita. Uskon, että pääsemme näkemään hienoja onnistumisia ja upeita hetkiä, joten messukävijöiden kannattaa heittäytyä mukaan kisatunnelmaan. Vuoden Tarjoilija -finaalissa pääsee kurkistamaan, mitä kaikkea erikoisosaamista alamme pitää sisällään, niin taitavaa tarkkuutta kuin lyömätöntä tilanteenlukutaitoa”, Alander kertoo tiedotteessa.

”Vuoden Kokki -finaalissa odotamme persoonallista tekemistä ja omannäköisiä annoksia. Yleensä kilpailija, joka tekee eniten itsensä näköistä sekä herkullisinta ruokaa, pärjää parhaiten. Finaalit ovat mieletön tapahtuma, joka kerää alan ihmiset poikkeuksellisella tavalla yhteen. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee katsomaan finaaleja ja hyödyntää mahdollisuutta nähdä läheltä huippukokkaamista”, Tanner kommentoi.

Vuoden Kokki saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman stipendin ja Vuoden Tarjoilija Mara ry:n lahjoittaman stipendin, molemmat arvoltaan kymmenen tuhatta euroa.

Hallitseva Vuoden Kokki on Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen.

Lue myös: Tässä ovat finalistit: Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija 2024


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi