MAINOS

Mainos: Tampereen Tullikamarilla juhlitaan turvallisesti

Tullikamarin tuore tuotantopäällikkö Lotta Ahtinen odottaa malttamattomasti, milloin tapahtumat jälleen käynnistyvät. Pakkahuoneen ja Klubin kalenterit ovat täynnä siirrettyjä keikkoja, joille voidaan rajoitusten salliessa ottaa rajoitetusti yleisöä.

”Meillä on kansainvälisesti kiinnostava, hieno ohjelmisto. Sanoisin, että Tullikamari edustaa johtavaa huipputasoa tämän kokoisena keikkavenuena: kova ohjelmisto, hyvä tuotanto ja tekninen kokonaisuus”, Ahtinen esittelee.

Tullikamari isännöi kokoluokkaansa nähden paljon kansainvälisten artistien keikkoja maailman huippukiertueiden pysähdyspaikkana.

”Securitas on tapahtumaturvallisuuteen erikoistuneena asiantuntijayrityksenä hyvä vastaamaan erilaisiin vaativiin security-tarpeisiin”, toteaa Ahtinen.

Lotta Ahtinen.

Tullikamarin kesää piristää uusi terassi, jonka myötä myös Tullikamarin aukio herää uuteen eloon.

”Terassirakentamisella tuomme viihtyisyyttä luomalla yhteistä, avointa kaupunkitilaa. Aukiolle levittäytyminen ja sosiaalisen pöhinän tuottaminen vastaa koko alueen viihtyvyyteen ja turvallisuudentunteeseen. Olemme suunnitelleet yhdessä Securitaksen kanssa muun muassa terassin hälytysvalvontajärjestelmän”, Lotta Ahtinen kertoo.

Securitas vastaa talon kokonaisturvallisuudesta kesäkuusta 2021 lähtien.

”Turvallisuushenkilöstö tulee pääosin Securitakselta. Turvallisuusorganisaatiomme on ollut ennestäänkin toimiva, ja yhteistyö vahvistaa kokonaisturvallisuuden hallintaa. Securitaksella  on monipuoliset palvelut tapahtumahenkilöstöstä suunnitteluun, konsultointiin ja vartiointiin”, Ahtinen toteaa.

Securitas on tehnyt tapahtumataloon useita tapahtumia viime vuosien aikana. Kumppanuuden myötä Securitas ottaa perinteistä palveluntoimittajaa laajemman roolin.

Joonas Puhakainen.

”Vastuullamme on koko kiinteistön järjestyksenvalvontapalvelut sekä terveysturvallisuuden ja tapahtumaturvallisuuden suunnittelu ja konsultointi. Meille voi aina soittaa ja pyrimme auttamaan kaikessa, jopa rakennusturvallisuuteen liittyvissä asioissa”, Securitaksen vastuuhenkilö Joonas Puhakainen kertoo terassin rakentamiseen viitaten.

Tullikamarin kanssa on antoisaa tehdä yhteistyötä, koska talon oma turvallisuuskulttuuri on erittäin korkealla tasolla.

”Turvallisuudesta ei Tullikamarilla tingitä, ja se on hyvin suunniteltu ja mitoitettu. Esimerkiksi järjestyksenvalvojia on aina tarpeeksi, jotta valvonta ja asiakaspalvelu onnistuu tehokkaasti kaikkialla, missä sitä tarvitaan”, Puhakainen kertoo. 

Puhakaista ilahduttaa, että vaikka takana on tapahtuma- ja ravintola-alalle raskas vuosi, Tullikamarilla on rajoituksista huolimatta pyritty toteuttamaan tapahtumia. Tahtotila järjestää tapahtumia pandemiaolosuhteista huolimatta oli vahva, välillä jopa tuottavuuden kustannuksella.

”Rajoitukset eivät lannistaneet, ja tapahtumia saatiin järjestettyä terveysturvallisesti. Niiden ansiosta esiintyjät ja teknikot saivat töitä ja asiakkaat elämyksiä. Securitas Events oli tapahtumien suunnittelussa vahvasti mukana”, Puhakainen kertoo.

Ahtisen pesti on käynnistynyt joulukuussa 2020. Talossa, jossa normaalivuonna järjestetään 540 tapahtumaa, on pandemian takia ollut hiljaista.

”Kesä mennään vielä pääasiassa ulkotapahtumilla. Kesäterassimaailma on uusi juttumme nyt kun sisätiloissa ei voi kokoontua. Terassille on luvassa kevyttä dj-vetoista ohjelmaa ja pienimuotoisia esityksiä rajoitusten niin salliessa”, Ahtinen kertoo.

Sisätiloissa toimitaan toistaiseksi rajoitusten mukaan pienennetyllä yleisökapasiteetilla ja turvaväleillä. Pakkahuone, johon normaalisti voi ottaa keikalle 1 500 henkeä, on kalustettu istumapaikoin.

”Olemme valmiita heti, jos päästään portaittain kohti tapahtumien avaamista”, Ahtinen kertoo.

Keikkojen lisäksi Tullikamarin vuodenkiertoon kuuluu yritystapahtumia kuten messuja, yksityistilaisuuksia, teatteria ja muuta kulttuuria. Tiloissa saattaa toimia vuoden aikana 250 eri tapahtumajärjestäjää, ja kävijöitä oli vuonna 2019 yli 200 000.

Securitas sopii hyvin tällaisen talon kumppaniksi.

”Securitas on johtavia tapahtumaturvallisuuden asiantuntijaorganisaatioita. Tärkeä pointti, kun tehdään hektistä tapahtumatyötä, jossa aikataulut ja asiakkaiden tarpeet voivat muuttua lennosta, ovat Securitaksen hyvät henkilöstöresurssit ja hyvä palvelukonsepti, jotka tarjoavat joustavuutta. Aina saadaan asiat järjestymään”, Ahtinen kiittelee.

Securitas Eventsin valtakunnalliset resurssit ovat kultaa.

”Vaikka meillä on hyvä vakituinen henkilöstö, sitä on helppo täydentää heidän verkostostaan. He pystyvät liikuttelemaan henkilöstöresurssiaan joustavasti”, Ahtinen kertoo.

Puhakainen kehuu puolestaan Tullikamarin rentoa työyhteisöä, joka koostuu tapahtumatuotannon ammattilaisista. Hän viihtyy kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä, ja niin viihtyvät muutkin tamperelaiset. Puhakainen vinkkaa vielä lopuksi, että Tullikamarin Klubilta saa Tampereen parhaat lounasruuat.

www.securitas.fi

Julkaistu Aromissa 3.6.2021.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento