Ravintolaterassi

Helsingin Senaatintorille tulee terassi myös tänä kesänä: 500 asiakaspaikkaa ja Michelin-kisakatsomo

Terassi asettuu Aleksanterinkadun puolelle. KUVA Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy

Senaatintorille Helsingin ydinkeskustaan tulee ravintolaterassi myös kesällä 2024. Senaatintorin terassi avataan 24. toukokuuta ja se on auki elokuun loppuun asti.

Terassille tulee noin 500 asiakaspaikkaa.

Kyseessä on edelliskesän tapaan Torikortteleiden ravintoloiden terassilaajennus. Torikorttelikokonaisuus sijaitsee Senaatintorin laidalla, ja ravintolat laajentavat terassialueitaan Aleksanterinkadun toiselle puolelle, torin reunalle. Mukana ovat ravintolat Sofia Helsinki, Pizzeria Via Tribunali, Valkoinen Sali ja Helsinki Bryggeri. 

Torille ei tarvitse rakentaa järeää infraa, vaan terassi hyödyntää ravintoloiden omia keittiöitä sekä wc- ja sosiaalitiloja. Terassin sijoittuminen torin laitaan jättää itse aukion vapaaksi erilaisille kesätapahtumille, kuten esimerkiksi Helsinki Pridelle ja Samba Carnavalille. 

Helsingissä julkistetaan maanantaina 27.5.2024 Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet. Terassin viereen Senaatintorille rakennetaan kaikille avoin katsomo, josta seremoniaa voi seurata suorana lähetyksenä.

Senaatintorin kesäterassi avataan Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen alussa 24.5. ja on auki elokuun loppuun asti. 24.5.–16.6.2024 järjestettävistä Syötävä Helsinki -viikoista on luvassa lisää tietoa lähiaikoina.

Terassitoimintaa on luvassa myös tulevina kesinä: Helsingin Kaupunkitilat oy on tehnyt kaupungin kanssa sopimuksen torin laidalla olevan ajokaistan terassikäytöstä seuraaville kolmelle kesälle.

”Viime kesän terassikokeilu osoittautui hyvin toimivaksi ja saimme siitä kaupunkilaisilta ja matkailijoilta paljon hyvää palautetta. Upeaa, että terassitoimintaa päästään nyt suunnittelemaan jo hieman pidemmälläkin tähtäimellä”, Helsingin Kaupunkitilat oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer sanoo.

Avec vieraili Senaatintorin terassilla viime kesänä. Lue juttu tästä.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi