Yllä: Avec lähetti PRO-gaalan suorana. Voit katsoa tallenteen gaalasta kokonaisuudessaan videolta.
PRO-gaalassa oli ehdolla 48 finalistia horeca-alan työpaikoista ympäri Suomen. Ehdokkaat asetettiin kansanäänestyksellä, ja lopulliset voittajat valitsi ravintola-ammattilaisista koostuva tuomaristo. Palkinnot jaettiin säihkyvässä gaalassa Helsingin Oopperatalossa.
Ehdokkaat oli jaettu 16 sarjaan. Lehdistöraati valitsi lisäksi oman PRO-voittajansa. Lehdistöpalkinnon sai helsinkiläisen ravintola Savoyn kokki Annika Arolainen, joka pokkasi myös ravintolan kokki -sarjan PRO-palkinnon.
”Jaamme huolen, mistä alalle riittää hakijoita ja tekijöitä. Ahkera, oma-aloitteinen ja tavoitteellinen Annika Arolainen on erinomainen esikuva nuorille tilanteessa, jossa alan oppilaitoksilla on paineita saada luokat täyteen”, lehdistöraadin puheenjohtaja Eeva Paljakka toteaa.
Uutuutena myönnetyn elämäntyöpalkinnon sai Royal-ravintoloiden entinen toimitusjohtaja, pitkän linjan horeca-vaikuttaja Kasperi Saari.
PRO-voittajat 2024
AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ
Mika Marttila, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
LUE MYÖS: PRO-palkittu Mika Marttila saa päiväkotilapset innostumaan ruoasta
AMMATTIKEITTIÖN KOKKI
Salla Haring, Pikante Ravintola Ellipsi, Tampere
AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ
Maija Kulmala, Pirkanmaan Voimia, Ikaalinen
AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ
Ville Kivinen, Espoo Catering, Espoo
RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ
Petri Väänänen, Ravintola Töölö, Kanresta, Helsinki
RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA
Osman Helez, Ikea Raisio, Raisio
RAVINTOLAN KOKKI
Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
LUE MYÖS: PRO-tuplavoittaja Annika Arolainen rakastaa ravintolatyötään
RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI
Mikko Pakola, Ravintola Smör, Turku
LUE MYÖS: PRO-palkittu keittiömestari Mikko Pakola luottaa esimerkin voimaan
HOVIMESTARI/SOMMELIER
Jyrki Kemppainen, Eduskunta, Compass Group Finland, Helsinki
BAARIMESTARI
Sampsa Tukia, DeLorean, Jyväskylä
LUE MYÖS: Baarimestari-sarjan PRO-palkinnon voitti Sampsa Tukia
KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ
Tarja Glans-Tevilin, Cafe Kaneli, Kanresta, Vantaa
OPETTAJA
Heikki Tuovinen, Omnia, Espoo
YRITTÄJÄ
Anssi ja Marianne Pyysing, Teerenpeli, Lahti
TULOKAS
Lotta Kärmeniemi, Grill it! Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Espoo
INNOVAATIO
Ainia kiertotalouspalvelu, E. Ahlström, Helsinki
VASTUULLISUUS
Unicafe, Ylva, Helsinki
LEHDISTÖN PRO-PALKINTO
Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
ELÄMÄNTYÖ
Kasperi Saari, toimitusjohtaja, Royal-ravintolat, Helsinki
PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen. Aikaisempien vuosien PRO-voittajat löydät täältä.
LUE MYÖS: Kuvat: Upeaa säihkettä! Tässä ravintola-ammattilaisten PRO-gaalan upeimmat puvut 2024
LUE MYÖS: PRO-gaala 2024 kuvina: suuria tunteita ravintola-alan Oscareissa