Ravintolat

Kaupungin puhutuimman ravintolan toinen perustaja antoi kolme hyvää neuvoa Radio Helsingin Ruokatunnilla

Ravintola Teller rakennettiin tilaan, joka vaati pitkän remontin. Lennart Sukapää kertoo Radio Helsingin Ruokatunti-ohjelmassa huhkineensa työmaalla itsekin. KUVA Päivi Tuovinen

Töölön kaupunginosaan Helsinkiin keväällä avattu ravintola Teller on ollut iso tapaus Helsingissä.

Helsingin Sanomat hehkutti Telleriä ravintola-arviossaan, ja esimerkiksi ex-pääministeri Sanna Marin on kertonut Instagram-tarinoissaan vierailleensa siellä syömässä.

Entiseen pankkikonttoriin mittavan remontin päätteeksi avatun Tellerin taustalla ovat Shelter-ravintolasta tutut Teemu Laurell ja Lennart Sukapää.

Sukapää on alan konkari, joka oli avaamassa ensimmäistä ravintolaansa vuonna 1992.

Keskiviikon Ruokatunti-jaksossa toinen vieras on Aura Vanhanen, joka on hänkin kokenut ravintola-ammattilainen. Elokuussa Tehtaankadulle avattu ravintola Laivakoira on kuitenkin ensimmäinen, jossa Vanhanen itse kuuluu yrittäjäporukkaan.

Keskiviikon jaksossa Ruokatunti-ohjelman tekijät Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi miettivät vieraidensa kanssa muun muassa Helsingin Sanomien ravintola-arvioiden valtavaa painoarvoa, sijainnin merkitystä ja muita seikkoja, jotka ravintolan perustamiseen vaikuttavat.

Kuuntele Ruokatunti-ohjelman jakso Radio Helsingin sivuilta.

Lennart Sukapää antoi jaksossa kolme neuvoa henkilölle, joka suunnittelee ensimmäisen ravintolansa avaamista. Sukapää antaa neuvonsa kohdassa 42.20.

  1. Hyppää mukavuusalueesi ulkopuolelle ja katso kokonaisuutta. On helppo nähdä vain ne asiat, joista itse ravintoloissa tykkää, mutta olennaista on nähdä iso kuva. Mieti ruoka- ja ravintolatuotettasi, sparraa kaverien kanssa ja miettikää, olisiko ravintolasi sellainen, joka heitä kiinnostaisi.
  2. Plan B. Mieti rahoitus niin, että sinulla on jonkinlainen suunnitelma sen varalle, jos ravintola ei starttaakaan heti kuin raketti.
  3. Kysy kokeneemmiltasi. Kysy joltakulta vanhemmalta yrittäjältä, että mitä yrittäjänä oleminen tarkoittaa sinulle. Ymmärrät, että siihen kuuluu nousuja ja laskuja. Mitä tarkoittaa, että ei ole kuukauden kesälomaa ja arvot pitää miettiä uudella tavalla?

Lue myös: Ravintoloita kaatuu yhä hurjempaa tahtia – kysyimme kolmelta alan vaikuttajalta, mitä nyt pitäisi tehdä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi