Cocktailreseptit

Aurora Alban nerokas mustikkapiirakkaglögi hurmaa – kokeile itse

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Yllä: Näin valmistetaan mustikkapiirakkaglögi. Voit katsoa videon myös Instagramista.

Baarimestari Aurora Alba sai kehittelemäänsä mustikkapiirakkaglögiin inspiraation omasta lapsuudestaan.

”Kehittelimme uutta juomalistaa, ja halusin mukaan jotakin lämpöistä ja nostalgista”, helsinkiläisessä Pamela-ravintolassa työskentelevä Alba kertoo Avecille.

”Mieleeni palautui mummini tekemä mustikkapiirakka vaniljajäätelöllä. Kehittelin siitä drinkin aikuiseen makuun. Olen puoliksi italialainen, ja Galliano-likööri oli luonteva valinta. Viski puolestaan lämmittää talvipakkasilla.”

Drinkki on nopea valmistaa, kunhan glögisekoituksen annetaan ensin tekeytyä jääkaapissa kahden vuorokauden ajan.

”Jääkaapissa glögin annetaan maustua. Halusin välttää keittämistä, jotta kanelista ja kardemummasta ei tule liian päällekäyviä”, Alba taustoittaa.

Valikoimaan lokakuussa lisätty mustikkapiirakkaglögi tekee ravintola Pamelassa kauppansa sellaisenaan ja jälkiruokana aterian päätteeksi, Alba sanoo.

Drinkki on myynnissä myös Pamelan sisarravintolassa Palemassa Teurastamolla iltatapahtumien yhteydessä, kuten joulutorilla ensi viikonloppuna.

Keskiviikkona järjestetyssä leikkimielisessä Glögihopping-tapahtumassa se valittiin Teurastamon alueen parhaaksi glögiksi kahdeksan vaihtoehdon joukosta. Raadissa olivat Helsinki Distilling Companyn Master Distiller Mikko Mykkänen, toimittaja Anikó Lehtinen, influensseri Kasper Strömman, näyttelijä Oona Airola ja Helsingin Kaupunkitilojen toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Kuin mustikkapiirakka lasissa. KUVA Jaakko Sandqvist

Mustikkapiirakkaglögi

2 cl Galliano-vaniljalikööriä
2 cl Jack Daniel’s -viskiä
4 cl glögisekoitusta (resepti alla)
8 cl kuumaa vettä
kuohukermaa
kardemummalla maustettua Digestive-keksimurskaa

Valmistustapa: rakentaminen
Lasi: viinilasi

Valmista glögisekoitus. Vatkaa kuohukerma kevyesti. Mittaa lasiin Galliano, Jack Daniel’s, glögisekoitus ja kuuma vesi. Sekoita kevyesti. Valuta päälle kerros kermaa lusikan kautta. Annostele pinnalle keksimurskaa.

Glögisekoitus

3 litraa mustikkamehutiivistettä
3 rkl sitruunankuorta
12 kpl kanelitankoja
3 tl kardemummaa
60 kpl neilikkaa
6 kpl tähtianista

Sekoita ainekset ja aseta jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi.

Vinkki: Nopeuta drinkin valmistamista sekoittamalla Gallianoa ja Jack Daniel’sia valmiiksi yhteen pulloon.

Alkoholiton versio: Jätä pois likööri ja viski. Kasvata glögisekoituksen osuutta neljästä kahdeksaan senttilitraan. Lisää kaksi teelusikallista nestemäistä vanilja-aromiuutetta.

Baarimestari Aurora Alba suunnittelee Pamela- ja Palema-ravintoloiden juomalistat ja työskentelee vuoropäällikkönä Pamelassa. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Paras glögi syntyy superhelposti – tällä baarimestari Mika Koivulan suosikkireseptillä onnistut aina

Lue myös: Glönkero on nyt in, mutta tunnetko punkeron? Baarien oudoimmat tilaukset


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker