Ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat ammattilaiset palkittiin Aromi-lehden PRO-palkinnoilla Helsingin Messukeskuksessa torstaina.
Tuomaristolla oli iso työ ehdokkaisiin perehtymisessä.
”Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita”, tuomariston puheenjohtaja, Vice president Mikko Paukkonen Keskolta kertoo.
Paukkonen uskoo, että PRO-gaala osaltaan auttaa taistossa yhä pahenevaa työvoimapulaa vastaan.
”Vastuullisuus ja kansainvälisyys näyttäytyvät nuorten kilpaosaajien esiinmarssissa. Selvästikään osaajat eivät Suomesta ole loppumassa. Iloitkaamme yhdessä maamme superosaajista, näistä voittajista.”
Yllä: Petri Mastin kuvia voittajien tuuletuksista. Jos upotus ei toimi, katso kuvat Instagramista. Kuvasta toiseen hypätään painamalla pientä väkästä sivureunassa.
Teksti jatkuu kuvan jälkeen.
PRO-palkitut 2022
AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ
Marjo Niskanen
RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI
Simo Harrivaara
OPETTAJA
Jari Honkonen
RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA
Pascal Saulny
AMMATTIKEITTIÖN KOKKI
Maritta Murto
INNOVAATIO
Eventual
RAVINTOLAN KOKKI
Jonathan Slotte
AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ
Jaana Bremer
KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ
Susanna Karppinen
AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ
Kim Palhus
VASTUULLISUUS
Green City Farm
BAARIMESTARI
Mika Ammunet
HOVIMESTARI/SOMMELIER
Santeri Lankinen
RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ
Joni Bitter
YRITTÄJÄ
Naughty BRGR, Akseli Herlevi
LEHDISTÖN PALKINTO
Marjo Niskanen
LUE MYÖS: PRO-gaalassa säihkyvää pukuloistoa – katso kuvat upeimmista luomuksista
LUE MYÖS: Näin PRO-gaala 2022 eteni – Avec oli paikalla juhlahumussa
Aromi-lehti jakoi horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jo 20:nnetta kertaa. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.