Artikkelia päivitetty 11.12.24 kello 12.13 finalistien kannatusvaiheen päätyttyä. Kannatus kootaan osaksi tuomarointipakettia.
Suomen ravintoloiden, ammattikeittiöiden, baarien ja kahviloiden parhaiden ammattilaisten joukosta seulotaan voittajat 16 sarjassa. PRO-palkinnot jakaa horeca-alan ammattilehti Aromi.
Jokaisessa kilpailusarjassa on ehdolla kolme finalistia. Lista finalisteista löytyy PRO-palkintojen sivuilta.
Finalistien julkaisun yhteydessä käynnistyi kannustusvaihe, joka jatkuu tiistaihin 10. joulukuuta saakka. Sen aikana yritysten ja finalistien itsensä kannattaa mainostaa ehdokkuuttaan somessa ja esimerkiksi oman työpaikan seinällä.
PRO-voittajat valitsee horeca-alan osaajista koostuva puolueeton tuomaristo. Finalistien keräämä kannatus kootaan materiaalipakettiin, jonka tuomaristo saa avukseen päätöksentekoon.
Palkinnot jaetaan juhlavassa PRO-gaalassa vastaremontoidussa Finlandia-talossa Helsingissä 30. tammikuuta.
Vuodesta 2002 jaettujen PRO-palkintojen tarkoituksena on juhlistaa horeca-alan osaajien ammattitaitoa ja nostaa heitä esille valtakunnanlaajuisesti.
Finalistit asetettiin yleisen haun avulla. Mukana on ehdokkaita ympäri Suomen.
PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avecmedia ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.