MAINOS

Daniel Rami kertoo, miten osallistuminen Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmaan auttoi häntä uralla eteenpäin

Daniel Romi, joka vuonna 2023 osallistui Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmaan, kokee, että koulutusohjelmalla oli iso rooli hänen uransa kannalta.

”Siinä ei ollut kyse vain ammatillisesta kehittymisestä, vaan myös mahdollisuudesta verkostoitua alan huipputekijöiden ja kollegojen kanssa. Verkostoilla on tällä alalla todella iso merkitys”, hän pohtii.

Daniel Romi
Daniel Romi osallistui vuonna 2023 Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmaan. KUVA Atria

Romi oli seurannut koulutusohjelman mainontaa somessa ja kiinnostui sen tarjoamasta mahdollisuudesta kokeilla käytännössä pop up -ravintolan perustamista sekä kuulla alan huippujen luentoja.

”En alkuun tiennyt, mitä odottaa, mutta loppujen lopuksi sisältö oli todella avartava kokemus. Pääsin tutustumaan ravintola-alan eri puoliin, oppimaan uusia taitoja ja laajentamaan verkostojani”, hän kertoo.

Romi nostaa myös esiin ohjelman tarjoaman mahdollisuuden oppia suoraan alan huippunimiltä, kuten Dani Hänniseltä ja Henri Alénilta. Erityisesti vierailu Atrian nautatilalla Pohjanmaalla oli hänelle merkittävä kokemus. Tilavierailu tutustutti hänet suomalaisen vastuullisen lihatuotannon prosessiin ja syvensi entisestään arvostusta suomalaista lihaa kohtaan.

amuse bouche
Romin joukkueen pop upin amuse bouche piti sisällään silkkistä kananmaksamoussea tartalettikuoressa. KUVA Atria

”Tilavierailu oli silmiä avaava. Pääsimme ruokkimaan suklaahiehoja, tutustumaan tilan arkeen ja kuulemaan lihantuotannon vastuullisuudesta. Se oli kokemuksena todella arvokas ja ainutlaatuinen. En usko, että olisin muutoin saanut tällaista mahdollisuutta.”

Koulutusohjelman kohokohta oli pop up -ravintolan toteuttaminen, jossa opiskelijat pääsivät testaamaan yrittäjyyttä käytännössä. Vaikka kyseessä ei ollut suoranainen kilpailu, tiimien työt arvosteltiin ja he saivat mahdollisuuden kehittää omaa konseptiaan.

”Pop up -ravintola oli todella opettavainen kokemus, kun pääsimme suunnittelemaan ja toteuttamaan ravintolan idean alusta loppuun. Olenkin hyödyntänyt näitä oppeja käytännössä koulutusohjelman jälkeen”, Romi summaa.

wiener schnitzel
Pääruoka oli freesi, modernisoitu versio wiener schnitzelistä. KUVA Atria

Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmalla on ollut merkitystä myös Romin uran kannalta.

”Se on selkeästi arvostettu merkintä ansioluettelossa ja tuntuu, että nyt on helpompi avata ovia eri suuntiin. Tutustuin myös uusiin kollegoihin, joiden kanssa olen toteuttanut omia projekteja ja
pop up -ravintoloita.”

Tällä hetkellä Romi työskentelee ravintola Palacessa jälkiruokapiisissä ja ensi syksynä hän lähtee edustamaan Suomea EuroSkills-kilpailuihin Tanskaan.

”Haluan pysyä ajan hermolla, kehittää taitojani ja laajentaa ymmärrystäni siitä, mitä alan huipulla työskentely vaatii.”


Tommi Tuominen ja Sofia Lind
Koulutusohjelman johtaja Tommi Tuominen ja rehtori Sofia Lind tekevät opiskelijavalinnat. KUVA Atria

Suosittu ja suositeltu koulutus

Atria 100 nuorta kokkia on koulutusohjelma enintään 30-vuotiaille ravintola-alan ammattilaisille. Koulutusohjelman luennoitsijat ovat alan pitkän linjan konkareita, sekä nuorempia, tämän hetken kuumimpia nimiä. Omien pop up -ravintoloiden toteuttamiseen huipentuvaan koulutusohjelmaan kuuluu myös erilaisia vierailuja, sekä paljon hyvää ruokaa. Koulutusohjelman johtajana toimii mm. Michelin-tähdillä palkituista Demo- ja Finnjävel-ravintoloistaan tuttu keittiömestari Tommi Tuominen.

”Parhaat palkinnot työstäni koulutusohjelman johtajana ovat tulleet entisiltä opiskelijoilta. He kertovat, miten arvokkaaksi koulutusohjelmaan osallistuminen on omalla työuralla osoittautunut. Minulle se on viesti siitä, että olemme onnistuneet”, Tuominen toteaa.

”Me tarjoamme oppeja, joita ei kokkikouluissa opeteta. Oppeja, jotka auttavat rakentamaan ravintola-alalla pitkän ja antoisan, oman näköisen urapolun”, sanoo koulutusohjelman rehtori Sofia Lind.

”On tietysti mahtavaa, että koulutusohjelma on todella pidetty, ja viime vuosikurssinkin opiskelijoista sata prosenttia vastasi voivansa suositella koulutusta kollegoilleen ja ystävilleen”, Lind lisää.

Reilun 20 vuoden aikana pitkälti yli 1 000 ammattilaista on käynyt läpi Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelman. Lisää tulee joka vuosi, sillä Atrialla on vahva halu varmistaa, että ravintola-alalla riittää huipputekijöitä myös tulevaisuudessa.

Hae mukaan!

Haku Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelmaan on käynnissä. Tutustu koulutukseen ja katso hakuohjeet

atriaammattilaiset.fi/100nuortakokkia

Atria 100 nuorta kokkia -logo


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi