MAINOS

Ravintola Backas tuo laatua luonnosta lautaselle

Kolmisenkymmentä hehtaaria maalaismiljöötä, klassinen kartano, vanhasta ladosta kunnostettu tapahtumakeskus ja valikoima pienempiä persoonallisia tiloja kuulostaa idylliltä, jonka takia täytyy matkustaa pääkaupungista tuntikaupalla. Tämä kaikki kuitenkin löytyy Kehä III varrelta, Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömästä läheisyydestä tilausravintolana toimivasta Ravintola Backaksesta.

Ruoka on Ravintola Backaksen toiminnan sydän. Yrittäjä Mireka Kantasen mukaan tasokas ruoka on onnistuneen tilaisuuden ydin, ja sen laadun eteen nähdäänkin paljon vaivaa.

Backaksen tiimi itse metsästää, kalastaa ja poimii raaka-aineita luonnosta ja hyödyntää niitä mahdollisuuksien mukaan tapahtumissa. Oman erätoiminnan ansiosta käytössä on muun muassa hirveä, peuraa, fasaania, peltopyytä ja sorsaa.

Tunturijärviltä kalastetaan harjusta, joka on harvinaisuus pääkaupunkiseudun ravintoloissa. Vihtijärvellä sijaitsevalla Härkäniityllä viljellään Backaksen käyttöön punasipulia, punajuurta, maa-artisokkaa ja kurpitsaa. Kartanon mailla sijaitsevien omenapuiden satoa hyödynnetään myös tarjoiluissa, samoin kuin alueen villiyrttejä.

”Näistä herkuista jatkojalostamme myös itse tuotteita kuten riistapataa ja hirvivorchmackia. Teemme yhteistyössä Kuivalihakundin kanssa peuran kuivalihaa muun muassa lahjakasseihin, joita yritykset voivat ostaa työntekijöilleen lahjaksi”, Kantanen summaa.

Tapahtumakeskus Puimala
Tapahtumakeskus Puimala. KUVA Ravintola Backas

Ravintola Backas koostuu viidestä eri tilasta: kartanosta, Tapahtumakeskus Puimalasta, Kesäkahvila Olohuoneesta, Kammista ja Tiilitehtaan Saunasta. Kokousten ja tapahtumien järjestäminen onnistuu viidestä hengestä jopa 600 henkeen asti. Kesäkauden ykköstähti on Tapahtumakeskus Puimala. Se on suuri, rustiikkinen ja latomainen tila, joka on tapahtumakäytössä toukokuusta lokakuuhun. Ladon henkeen sopivasti ruokatarjoilut katetaan vanhaan hevoskärryyn. Puimalan avoin tila on helposti muokattavissa eri teemoihin sopivaksi. Korkea katto ja puitteet sopivat mainiosti esimerkiksi Oktoberfest-teemaisten tapahtumien järjestämiseen.

 ”Baijerilaistrio vastaanottaa vieraita, buffet notkuu Oktoberfest-tarjoiluja ja illalla viihdyttää nahkahousubändi. Illan aikana ohjelmana voi olla oluttasting ja teemaan sopivia aktiviteettipisteitä tai tietovisailua.”

KUVA Ravintola Backas

Myös villi länsi on ollut pidetty teema. Puimalan pihalla on ollut rodeo ja lasson heittoa, jonka ohessa nautitaan kaktusdrinkkejä ja teemaan sopivia tarjoiluja.

”Jos asiakkaalla on mielessä joku teema, se toteutetaan.”

Puimalan varustukseen kuuluu lava, tunnelmavalaistus ja taustamusiikkilaitteisto. Tila toimii avaruuden ja tolpattomuuden ansiosta mainiosti myös seminaaripaikkana, jolloin tilaan rakennetaan erikseen esitystekniikka. Virallinen osuus ja päivän tarjoilut tapahtuvat kaikki samassa tilassa.

Backaksessa on 33 hehtaaria maalaismiljöötä, joka tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin myös isommalle porukalle. Kuninkaantien varrella sijaitsevaa entistä ratsutilaa ympäröi arvokas kulttuuriympäristö, johon voidaan tutustua historiakävelyllä. Laajaa pihaa voidaan hyödyntää myös frisbeegolfiin tai puistojoogaan. Backaksen kisat taas koostuvat hauskoista maatilatehtävistä, jotka kertovat alueen historiasta. Vakiaktiviteettien lisäksi ohjelmaa järjestetään asiakkaan tarpeiden mukaan.

Buffet. KUVA Ravintola Backas

”Emme ole sitoutuneet vain yhteen palveluntarjoajaan, vaan etsimme asiakkaalle sopivat tuottajat. Pihamaalta löytyy myös sadoittain ilmaisia parkkipaikkoja, mikä ei ole pääkaupunkiseudulla itsestäänselvyys. Paikoitustilaa saadaan kesäkaudelle lisää entisestään, kun Tapahtumakeskus Puimalan ympäristö uudistuu. Puimalarakennuksen ulkopuolelle valmistuu upouudet wc-tilat ja samalla pihapiiriä kunnostetaan, siistitään ja somistetaan.”

Kesän uutuutena Puimalassa on Olen suomalainen -näytelmän ympärille rakennettu kesäteatteri show & dinner -konsepti. Olen suomalainen on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan Kari Tapion elämästä ja urasta. Näytelmää esitetään heinä- ja elokuun aikana. Tapahtumiin myydään paketteja, joiden ruokailu tapahtuu kartanolla ennen esitystä.

”Kesäteatteri on mahdollista varata yritystapahtumaan jopa 200 hengen ryhmälle. Näytelmään voi myös ostaa vaikka palkinnoksi lippuja, jotka henkilökunta voi käyttää perheen kanssa.”

Kesän lisäksi Kantasen katse on jo syksyssä. Hänen mukaansa nyt on oikea hetki varata tilat syksyn kick-offeja varten.

”Sadonkorjuubuffet, livemusiikkia ja maalaismiljöö, niin se on siinä.”

Ravintola Backaksen toimintaa pyörittää yrittäjätrio, johon kuuluu Kantasen lisäksi hänen siskonsa Pinka Laitinen sekä Lauri Kaivoluoto. Kolmikko on ehtinyt työskennellä nuoresta iästään huolimatta yhdessä jo noin 15 vuotta, sillä he ovat alkaneet järjestää tapahtumia jo 15-vuotiaina.

Lauri Puimalassa. KUVA Ravintola Backas

”Kemiat loksahtivat silloin jo kohdalleen. Meille kaikille tämä on elämäntyö ja intohimo. Kaikilla on omat osaamisalueensa. Pinka vastaa taloushallinnossa, Lauri erätoiminnasta ja minä  myynnistä ja tapahtumatuotannosta.”

Kantanen vastaa Ravintola Backaksen tapahtumatuotannosta apunaan myynti- ja tapahtuma-assistentti Noora Ollikkala. Kaiken kaikkiaan ”Backasperheeseen” kuuluu viitisentoista ammattilaista.

”Me panostamme asiakkaiden huolenpitoon ja kasvokkain kohtaamisiin. Haluamme tutustua asiakkaisiimme, jotta voimme tarjota parasta juuri heille.”

Tämä saattaa näkyä käytännössä niin, että kokouspäivän aikana asiakkaan auto pesetetään, tai tapahtumaan tilatut rannekkeet viedään henkilökohtaisesti kotiovelle. Kantanen ja Ollikkala hoitavat asiakkaille tilan, tarjoiluiden ja ohjelman lisäksi kuljetukset ja majoitukset. Asiakkaan apuna ollaan yksityistilaisuuden suunnittelussa alusta alkaen, ja kokonaisuutta muokataan toiveiden perusteella.

”Meille kaikki on mahdollista ja toimimme can do -periaatteella.”

Ravintolabackas.fi


Varaa tiimillesi liput

 • Tommi Läntinen & Kesäkauden avajaiset 21.5.
 • Aikakone & Puimalan Ysäribileet 18.5.
 • Liput sisältävät illan ohjelman ja buffetin.

Tilat

 • kartano 120 pax
 • Tapahtumakeskus Puimala 600 pax
 • Kammi 20 pax
 • Tiilitehtaan sauna 20 pax
 • Kesäkahvila Olohuone,yläkerta varattavissa yksityistilaisuuksiin 30 pax

Piha-alue

 • 33 hehtaaria maalaismiljöötä
 • omenapuutarha
 • runsaasti ilmaista parkkitilaa

Sijainti

 • Kehä III varrella
 • kivenheiton päässä Kauppakeskus Jumbosta
 • lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa
 • hyvät kulkuyhteydet

Ravintola Backas

Ylästöntie 28, 01510 Vantaa

ravintolabackas.fi


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento