Video yllä: Avec pääsi maistamaan Grill Room Helsinki -ruokavaunun hampurilaisia Teurastamolla maanantaina. Siirry videosta toiseen painamalla ruudun reunaa.
Grill Room Hankasalmi äänestettiin viime vuonna Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi alan harrastajien Burger Lovers Finland -ryhmän avoimessa verkkoäänestyksessä.
Vuonna 2022 perustettu ravintola toimii taukopaikalla Jyväskylän ja Kuopion välissä Ysitien varressa. Suosio on ollut niin suurta, että ovenpieleen on asennettu liikennevalo viestimään jonoista. Punaisen valon palaessa vuoroaan joutuu odottamaan pidempään.
Grill Room Hankasalmi on perheyritys, jota vetää ravintoloitsija Joni Laitinen. Tänä kesänä ravintola kokeilee kantimiaan pääkaupungissa. Helsinkiin Laitisen houkutteli Tislaamo Distillery Bar -ravintolan keittiöpäällikkö Erno Ahonen, joka on hänen entinen työkaverinsa jyväskyläläisestä Harmooni-ravintolasta.
Helsinki Distilling Companyn tislaamoravintolan kesäterassilla Teurastamon alueella Sörnäisissä on ruokavaunu, jossa Grill Room Helsinki myy hampurilaisiaan elokuun loppuun asti.
Listalla on muutama Hankasalmen ravintolan suosituin annos sekä Helsinkiä varten kehitelty 25 euron hintainen Tislaamo-burgeri. Savustetun Wagyu-härän ympärille rakennetussa erikoisuudessa on tryffelimajoneesia ja juuriselleriremouladea sekä chilikastiketta, jossa on Helsinki Distilling Companyn viskiä.
Muut hampurilaiset on hinnoiteltu 14,50 euroon tai parmesaaniranskalaisten kanssa 20 euroon. Lasten burgerin saa kahdeksalla eurolla.
Jauheliha- ja kasvispihvit valmistetaan smash-tekniikalla eli prässäämällä ne litteäksi.
Yllä: Grill Room -ravintoloitsija Joni Laitinen esittelee smash-tekniikkaa, jolla pihvit prässätään. Litistetyn pihvin pinta karamellisoituu ja reuna ruskistuu. Jos upotus ei toimi, katso video Instagramista.
Grill Room Helsinki ostaa lihat Roslundilta, joka toimii sekin Teurastamon alueella. Wagyu-härän kuvepala tulee ravintolaan sous vide -käsiteltynä.
Myös leivät hankitaan aivan naapurista. Teurastamolla toimivan Väyrysen leipomon sämpylä valikoitui perusteellisen kilpailutuksen jälkeen, Erno Ahonen kertoi Avecmedialle mediatilaisuudessa maanantaina.
”Kokeilimme noin kymmenen eri vaihtoehtoa, kunnes päädyimme Väyrysen tilaustyönä valmistamaan perunasämpylään. Sen maku on vähemmän voinen”, Ahonen kuvailee briossityylistä sämpylää.
Grill Room Hankasalmen ravintolassa on oma henkilökuntansa ja Helsingissä oma pienempi tiiminsä.
”En osaa vielä arvioida, kuinka paljon olen kesän mittaan itse paikalla Helsingissä. Ainakin Teurastamo-festivaalin aikaan kesäkuussa varmasti riittää vilinää”, ravintoloitsija Joni Laitinen ennakoi.
Grill Room Helsinki avautuu vappuaattona 30. huhtikuuta. Ruokavaunussa kesäterassilla toimiva ravintola on auki tiistaista torstaihin kello 16.00–21.30 ja perjantaista lauantaihin kello 12.00–21.30.







