Liquid Broadway on drinkki jyväskyläläisen DeLoreanin helmikuussa julkaisemalta menulta. Inspiraationa on Suomen suosituin sipsi Broadway, mutta sipsejä ei juomaan toki ole uutettu. Testaa, miten sourcream & onion -sipsien ja -dipin maku saadaan aikaan.
”Liquid Broadway kuvastaa meitä: laadukkaita asioita voi tehdä pilke silmäkulmassa. Hauskaahan tämän touhun pitää olla”, kertoo DeLoreanin baarimestari ja yrittäjä Sampsa Tukia.
Tukia palkittiin tammikuussa ravintola-ammattilaisten arvostetulla PRO-tunnustuspalkinnolla. Tukia omisti palkinnon cocktailbaarinsa tiimille. Lue tuoreen voittajan haastattelu täältä. Cocktailin resepti on kuvien alla.
LUE MYÖS: Baarimestari, uuta tiesi asiakkaan sydämeen – infusoi näin
LUE MYÖS: Täydellinen Bloody Mary tehdään rollaamalla – älä rakenna, äläkä varsinkaan ravista
Drinkki kuin Sourcream & Onion -sipsi: Liquid Broadway
3 cl sipulirommia*
1 cl Martini Biancoa
2 cl 6-prosenttista sitruunahappoliuosta
2 cl herasiirappia**
Lasi On the rocks
Valmistustapa Ravistaminen
Koriste Siirapin valmistuksessa ylijäänyttä ”juustoa” ruohosipulilla maustettuna ruissnackin päällä.
Lisää ainekset jäiden kanssa shakeriin ja ravista. Tuplasiivilöi on the rocks -lasiin. Lisää jäät.
*Sipulirommi
1 plo Bacardi Carta Blancaa
3,5 g ruohosipulia
14 g sipulia
8,75 g valkosipulia
Laita raaka-aineet tunniksi sous videen 50 asteeseen. Siivilöi. (Myös maustejauheet toimivat tässä hyvin. Ne säilyvät pitkään eivätkä tuota hävikkiä.)
**Herasiirappi
1 l punaista maitoa
4,5 cl 6-prosenttista sitruunahappoliuosta
200 g sokeria
Kuumenna maitoa keskilämmöllä 5 min. Lisää sitruunahappoliuos. Sekoita kunnolla ja anna seistä 30 min. Suodata kahdesti.
Kerää ”juusto” talteen koristetta varten.
Lisää sokeri ja sekoita esimerkiksi sauvasekoittimella, kunnes sokeri on liuennut.
PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.