Kalaa syödään Peppi Aralehdon perheessä paljon, koska aviomies sekä kalastaa että metsästää. Helppo ja nopea kalakeitto onnistuu myös kaupan kalasta.
Pihvireseptissä voi käyttää broilerin rintafilettä, jos fasaania ei ole saatavilla.
Millaista on Peppi Aralehdon ja Ari Ruohon yhteisen kodin keittiössä? Kurkistimme kahden huippukokin jääkaappiin!
Kalakeitto
4 annosta
45 minuuttia
500 g kirjolohta
800 g perunoita
10 cm pätkä purjoa
0,5 fenkolia
5–8 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
1 laakerinlehti
7 kokonaista maustepippuria
suolaa
voita
1 dl hienonnettua tilliä
- Kuori ja pilko perunat.Hienonna pesty purjo ja fenkoli.
- Kuullota perunat, purjo ja fenkoli voissa kattilassa, lisää mausteet ja kaada päälle kalalientä sen verran, että perunat juuri peittyvät.
Keitä niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä. - Kaada joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja tillillä.
- Poista kalasta ruodot ja leikkaa 2 cm:n kokoisiksi kuutioksi. Lisää kalapalat keittoon ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
- Tarkista maku ja tarjoile.
Leivitetyt fasaanipihvit, kaalisalaatti ja chilimajoneesi
4 annosta
30 minuuttia
4 fasaanin rintafilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
leivitykseen
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
kananmunia
korppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja
öljyä
- Nuiji fasanifileet ohuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta.
- Leivitä fileet ensin jauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin ja nosta talouspaperin päälle.
- Tarjoile kaalisalaatin ja chilimajoneesin kanssa.
Kaalisalaatti
200 g valkokaalia
1 limen mehu
3 cm pätkä chiliä
suolaa
- Höylää kaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
- Mausta limen mehulla, suolalla ja hienonnetulla chilillä.
Chilimajoneesi
3 rkl majoneesia
2 tl srirachaa
2 tl ketsuppia
2 tl limen mehua
- Sekoita kaikki aineet keskenään.