Reseptit

Peppi Aralehdon takuuvarmat reseptit: kalakeitto ja leivitetyt fasaanipihvit

Peppi Aralehdon leivitetyt fasaanipihvit tarjoillaan kaalisalaatin ja chilimajoneesin kanssa. KUVA Laura Hujanen

Kalaa syödään Peppi Aralehdon perheessä paljon, koska aviomies sekä kalastaa että metsästää. Helppo ja nopea kalakeitto onnistuu myös kaupan kalasta.

Pihvireseptissä voi käyttää broilerin rintafilettä, jos fasaania ei ole saatavilla.

Millaista on Peppi Aralehdon ja Ari Ruohon yhteisen kodin keittiössä? Kurkistimme kahden huippukokin jääkaappiin!


Kalakeitto

4 annosta

45 minuuttia

Kalakeitto
Kalakeitto. KUVA Laura Hujanen

500 g kirjolohta

800 g perunoita

10 cm pätkä purjoa

0,5 fenkolia

5–8 dl kalalientä

2 dl kuohukermaa

1 laakerinlehti

7 kokonaista maustepippuria

suolaa

voita

1 dl hienonnettua tilliä

  1. Kuori ja pilko perunat.Hienonna pesty purjo ja fenkoli.
  2. Kuullota perunat, purjo ja fenkoli voissa kattilassa, lisää mausteet ja kaada päälle kalalientä sen verran, että perunat juuri peittyvät.
    Keitä niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja tillillä.
  4. Poista kalasta ruodot ja leikkaa 2 cm:n kokoisiksi kuutioksi. Lisää kalapalat keittoon ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  5. Tarkista maku ja tarjoile.

Leivitetyt fasaanipihvit, kaalisalaatti ja chilimajoneesi

4 annosta

30 minuuttia

Leivitetyt fasaanipihvit, kaalisalaatti ja chilimajoneesi
Leivitetyt fasaanipihvit, kaalisalaatti ja chilimajoneesi. KUVA Laura Hujanen

4 fasaanin rintafilettä

suolaa

mustapippuria myllystä

leivitykseen

vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

kananmunia

korppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja

öljyä

  1. Nuiji fasanifileet ohuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta.
  2. Leivitä fileet ensin jauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  3. Paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin ja nosta talouspaperin päälle.
  4. Tarjoile kaalisalaatin ja chilimajoneesin kanssa.

 

Kaalisalaatti

200 g valkokaalia

1 limen mehu

3 cm pätkä chiliä

suolaa

  1. Höylää kaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
  2. Mausta limen mehulla, suolalla ja hienonnetulla chilillä.

Chilimajoneesi

3 rkl majoneesia

2 tl srirachaa

2 tl ketsuppia

2 tl limen mehua

  1.  Sekoita kaikki aineet keskenään.

Lue myösVuoden kokki 2000 viihtyy nyt lounasravintolassa – kurkistimme Peppi Aralehdon kotikeittiöön, jossa ei ole tingitty mistään


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi