Hotellit

Tampereen keskustaan suunnitellaan uutta hotellitornia

Uutuus muodostaisi kahden tornin kokonaisuuden. Kuvassa etualalla Tampere-talo, vasemmalla Nokia-areena ja oikealla rautatieasema. Tuplatornien vieressä veturitallit. HAVAINNEKUVA Sarc + Sigge

Uusi torni rakennettaisiin rautatieaseman vieressä sijaitsevan Solo Sokos Hotel Tornin viereen, osaksi samaa kokonaisuutta. Nykyinen tornihotelli avattiin vuonna 2014, ja se on ollut suosittu.

Hotelliin tulisi alustavien suunnitelmien mukaan noin 300 huonetta, ravintoloita sekä laajat tapahtuma- ja kokoustilat. Uuteen torniin liitettäisiin vanhat veturitallit.

Veturitallien alue sisältyy laajempaan aluekokonaisuuteen, joka on Tampereen yleiskaavassa määritetty korkean rakentamiseen soveltuvaksi alueeksi.

”Tavoitteemme on rakentaa Suomen mielenkiintoisin hotellikokonaisuus. Tampereen kaupungin teettämässä tutkimuksessa todetaan, että Tampereelle tarvitaan lisää hotellikapasiteettia. S-ryhmällä on alueella jo nyt neljä suosittua hotellia, ja haluamme omalta osaltamme varmistaa, että Tampereen menestystarina jatkuu”, Sokotelin liiketoimintajohtaja Mikko Kankaanpää kertoo tiedotteessa.

”Vielä ei ole mitään päätetty, mutta suunnitelmia viedään hyvässä yhteistyössä eteenpäin niin Tampereen kaupungin kuin muidenkin viranomaisten kanssa.”

Sokotel edistää hanketta yhdessä Tampereen kaupungin ja työeläkeyhtiö Elon kanssa. Alustavien arvioiden mukaan rakentaminen voisi käynnistyä vuonna 2027.

”On hienoa, että Tampereen vetovoima innostaa hotellialan toimijoita ja sijoittajia. Suunniteltu kokonaisuus kohentaa edelleen Tampereen keskustan vetovoimaa. Hankkeen asemakaavaprosessia on tarkoitus viedä eteenpäin 2025. Suunnittelussa on vielä ratkottavia asioita kuten yhteydet samaan aikaan suunnitteilla olevaan asemakeskukseen”, Tampereen pormestari Kalervo Kummola sanoo.

Lue myös: Tampereen keskustaan rakennetaan hotelli, joka lupaa halpoja hintoja yöpymiselle


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento