Hotellit

Helsinki-Vantaan uusi vetonaula: tällainen on näkymä hotellin ravintolan kattoterassilta kiitotielle

Yllä: Tältä hotellikompleksissa ja kattoterassilla näyttää. Liiku kuvien ja videoiden välillä painamalla niiden reunaa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen aukeaa 1. kesäkuuta Suomen suurin hotellikompleksi. Samassa rakennuksessa sijaitsevissa Clarion- ja Comfort-hotelleissa on yhteensä 716 huonetta. Hotelleja operoi pohjoismaalainen Strawberry (entinen Nordic Choice Hotels).

Hotellikompleksin vetonaulaksi noussee sen kattoravintolan brasserie Nòrin kattoterassi, josta avautuu näköala lentoaseman yli kiitoteille nouseviin ja laskeviin lentokoneisiin.

Sisältä valtavalta tuntuva lentokentän uusittu terminaali näyttää noin 45 metrin korkeudessa ja 12 kerroksessa sijaitsevalta kattoterassilta katsottuna yllättävän pieneltä. Hulppeat näkymät vetoavat hotellien asukkaiden lisäksi varmasti myös muihin matkailijoihin ja laajemminkin suomalaisiin lentokonebongareihin.

Kattoterassista voi povata melkoista vetonaulaa niin asukkaiden kuin muidenkin kävijöiden osalta. KUVA Kai Lintinen

Pohjoismaista laatua ruokatuotteessa

Kattoravintola on pohjoismainen brasserie Nòr. Saman konseptin ravintoloita on muiden Pohjoismaiden Clarioneissa seitsemän.

”Ravintola on laadukas pohjoismainen brasserie eurooppalaisella twistillä”, F&B Manager Kim Kuukkeli kertoo.

”Raaka-aineet tulevat mahdollisimman paljon Pohjoismaista, ja Euroopasta täydennetään tarvittaessa. Esimerkkinä kalakastike – se on aasialaisen sijaan meillä pohjoismaista”, Executive chef Jari Kettunen täydentää.

Klasikkoannoksista kysyttäessä ruokalistalle on tulossa tartaria sekä varsinkin Ruotsissa suosittua wieninleikettä.

Nòrin lisäksi Clarionin ruokatarjoilua täydentää 350 henkeä vetävä aamiaisravintola ja living room bar 2. kerroksessa. Pohjakerroksessa kokousten ruokatarjoiluista vastaa suuri bankettikeittiö.

Brasserie Nòrin sisältä näkee hyvin ulos valtavista ikkunoista ja kolmeen eri ilmansuuntaan. KUVA Kai Lintinen

Pohjakerroksen kokoustiloista suurimpaan mahtuu kokoustamaan yli 800 ihmistä, tai 600 ihmistä istuvaan illalliseen. Sali on kolmeen osaan jaettavissa, joissa jokaisessa on suuri näyttö ja itsenäinen tekniikka. Pienempiä kokoustiloja löytyy pohjakerroksen lisäksi myös muulta talosta.

Hotellin baari saa nimikkococktailin

Hotelli saa oman signature-cocktailin, jonka koostumus ja nimi olivat vielä vierailun yhteydessä salaisuus. F&B Manager Kuukkeli kuitenkin valotti hieman ajatusta sen taustalla.

”Nòrin konseptiin kuuluu signature-cocktail. Bar managerimme on työstämässä sitä parhaillaan. Siihen tulee jotain suomalaista. Drinkkilistaan tulee myös kaksi cocktailia muilta Nòr-ravintoloilta. Cocktail-listaan tulee paljon juurikin hotelleissa keksittyjä cocktaileja kuten sidecar ja muita vastaavia.”

Nòrin ei nähdä kilpailevan suoraan esimerkiksi Helsingin keskustan Michelin-tähtipaikkojen tai fine dining -ravintoloiden kanssa, mutta sen uskotaan tarjoavan vaihtoehdon jopa Helsingin keskustan ravintoloille. Sen uskotaan houkuttelevan myös kehittyvän lentokentän ja Aviapoliksen alueen ei-matkustavia asiakkaita.

Kaksi eri hotellikonseptia erilaisia matkailijoita varten

Hotellikompleksissa Clarionilla on 505 huonetta ja Comfort-ketjun hotellissa on 211 huonetta. Hotellit sijaitsevat samassa rakennuksessa.

Molemmilla on omat vastaanottonsa talon eri puolilla. Niiden välillä löytyy kulkuyhteys sisäkautta, ja hotellin auetessa kulkuyhteys sisäkautta avataan myös terminaaliin.

Syy kahden eri konseptin ja palvelutason hotellin valintaan on ollut se, että näin voidaan houkutella erilaisia matkailijoita.

”Clarion on täyden palvelun premiumhotelli. Comfort-hotelli taas on urbaani, rento ja kapeamman palveluvalikoiman hotelli edullisemmilla hinnoilla”, Comfort-hotellin johtaja Jenni Javanainen kertoi Avecmedialle.

Executive chef Jari Kettunen ja F&B Manager Kim Kuukkeli vastaavat lentokentän uuden hotellikompleksin ruoka- ja juomatuotteista. KUVA Strawberry
Vasemmalta lukien Clarion-hotellin johtaja Tarja Jeskanen, Strawberryn Suomen maajohtaja Erika Ehrnrooth ja Comfortin-hotellijohtaja Jenni Javanainen.

Nyt valmistuva hotelli on ensimmäinen Comfort-hotelli Suomessa. Se on palveluiltaan karsittu ja sopii monenlaisille matkailijoille. Huoneita on jopa kahdeksalle hengelle. Useamman hengen huoneissa on kerrossänkyjä.

Comfort-huoneissa ei ole minibaareja eikä huonepalvelua. Hotellin vastaanottona toimii baarin ja respan yhdistelmä barception, jossa on ruoka- ja juomatarjoilua kellon ympäri myös Clarionin asiakkaille.

”Comfortin huoneisiin ei sisälly aamiaista, mutta sen voi ostaa erikseen. Silloin pääsee syömään Clarionin aamiaista. Comfortissa majoittuva voi valita lisämaksusta haluamiaan palveluita Clarionin puolelta.”

Liikkuvalle matkailijalle on tarjolla itsepalvelupesula koneineen ja kuivausrumpuineen Comfort-hotellin tiloissa.
Clarion-hotellin tiloissa sijaitsee Spa. Ulkoporealtaan lisäksi sieltä löytyy kaksi erilaista saunaa, hoitohuoneita sekä oleskelualue.

Lue myös: Tältä näyttää Helsingin keskustaan avautunut säihkyvä uutuushotelli – keittiöpäällikölle sellaisen avaaminen tarkoittaa ”maratonia housut nilkoissa”


Strawberry haluaa ”omistaa” lentokentät

Strawberryn Suomen maajohtaja Erika Ehnrooth kertoo lentokenttien ”omistamisen” olevan hotellikonsernin tavoitteena.

”Meillä on nyt 1046 huonetta lentoasema-alueella. Se on hurja määrä. Mutta verrattuna muiden Pohjoismaiden pääkaupunkien lentokenttien huonemääriimme, se on aika keskivälillä.”

Strawberryllä nähdään lentokenttien olevan hyviä risteyspisteitä. Matkailuun liittyviä yöpymisten lisäksi niihin on helppo liike-elämän tulla ja järjestää tapahtumia ja kokouksia.

”Kaikki pääsevät tänne helposti Suomen sisältä kuin ulkomailta.”

”Meidän konseptimme on jo muualla testattu ja hyväksi havaittu. Muissakin kaupungeissa on useampi kohde, ei välttämättä saman katon alla, mutta hyvin lähellä toisiaan lentokentän luona.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi