Hinnoittelu

Viiden euron napolilaispizzaa myyvä ravintola laajentaa Helsingissä – toimitusjohtaja hehkuttaa asiakasmääriä

Uusi Sotto aukeaa Sompasaareen Bella Bella -ravintolan paikalle. KUVA Sotto

Pizzeriaketju Sotto nostatti viime kesänä runsaasti kohua, kun se avasi Käpylään ravintolan, joka myi napolilaista pizzaa vain viidellä eurolla. Ketju avaa uuden ravintolan Sompasaareen osoitteeseen Kaljaasi Fortunan katu 1. Sotto Pizza & Barin avajaisia on tarkoitus viettää marraskuun aikana.

Toimitusjohtaja Siyamet Akyün sanoo Helsingin Uutisille, että viiden euron Margherita-pizza pysyy valikoimassa jatkossakin eikä korotuspainetta ole.

Margherita-pizza sisältää vain tomaattikastikkeen, mozzarellan, basilikan ja oliiviöljyn. Runsaammilla täytteillä hinnat vaihtelevat 7–10 euron välillä.

HU:n testaaja antoi viiden euron pizzalle neljän tähden arvion viime kesänä.

Sotto-ravintolan hinnoittelua on kyseenalaistettu useaan otteeseen. Ravintola kertoo, että matalat hinnat ovat mahdollisia suurten asiakasmäärien ansiosta. Akyün ei avaa tarkkoja myyntimääriä, mutta vihjaa että asiakkaita voi olla päivässä lähemmäs tuhat.

”Käpylässä riittää asiakkaita päivittäin. Ennätyspäivinä olemme olleet nelinumeroisten asiakasmäärien tuntumassa.”

Helsingin Sanomien haastattelussa Sotto-ravintolan yrittäjiin kuuluva Mikko Aitto-oja kertoi, että pizzoja menee päivässä useita satoja, mutta tavoite on yli tuhannessa pizzassa.

Yrittäjät ovat korostaneet useaan otteeseen, että verot ja muut velvollisuudet maksetaan asianmukaisesti.

Sotton pizzojen hinnat pyörivät 5 –10 euron välillä. Vasemmalla esimerkiksi nduja-makkaraa sisältävä diavola ja oikealla klassinen margherita. ARKISTOKUVA Ville Oksa

Akyün kertoi Helsingin Uutisille viime kesänä, miten viiden euron pizzasta saa kannattavan.

”Olemme huolellisesti valinneet raaka-aineet, jotta voimme tarjota laadukkaan tuotteen edulliseen hintaan asiakkaillemme. Meillä on pitkäaikaiset ja luotettavat toimittajasuhteet, jotka ovat olleet kanssamme useita vuosia, toimitusjohtaja kertoi ja lisäsi, että iso osa tuloista tienataan lisukkeista, kuten dipeistä ja juomista.”

Dipit maksavat 2 euroa.

Sompasaaren Sotto tulee toimitusjohtajan mukaan työllistämään neljästä kuuteen ihmistä. Ravintolaan ei tule kotiruokalounasta, toisin kuin Käpylässä.

Sotton kolmas ravintola sijaitsee Turussa.

Lue myös: ”Helsingin halvinta” myynyt pizzeriaketju sulki viimeisenkin ravintolansa – loppu tuli alle vuodessa

Georgios Gkentzos, Siyamet Akyun ja Sara Lipponen ovat pyörittäneet Käpylän Sottoa. KUVITUSKUVA Ville Oksa

Lue myös: Ravintoloita kaatuu yhä hurjempaa tahtia – kysyimme kolmelta alan vaikuttajalta, mitä nyt pitäisi tehdä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi