Hinnoittelu

Tässä on Helsingin kallein pizza – Kontulan 3,99 e pomppasi jo keskustan hintoihin

Helsingin kalleimmat pizzat löytyvät tällä hetkellä keskustan Pjazzasta ja Oulunkylän Capperista, joiden molempien listalla on 26 euron hintaiset pizzat.

Helsingin Uutiset kertoi vuonna 2021, että Helsingin halvinta pizzaa saa Kontulan kaupunginosasta. Useampi ravintola myi 3,99 euron hintaisia annoksia. Näin alhaiset hinnat ovat jääneet historiaan.

HU:n keräämien tietojen mukaan Kontulan ostarin halvimmat pizzat maksavat seitsemän euroa. Hinta on samaa luokkaa kuin Helsingin keskustan halvimmissa paikoissa. Seitsemän euron pizzaa keskustassa myy muun muassa Fredrikinkadun Fredi Pizzeria.

Pjazzan Pizza di manzo con porcini maksaa 26 euroa. Täytteinä ovat vaalea kastike, mozzarella, tatti, naudan sisäfilee, kirsikkatomaatti ja tryffeliöljy.. KUVA Aapo Siippainen

Capperi-ketjun kalleinta pizzaa saa vain Oulunkylän ravintolasta. 26 euron Tartufonan täytteet ovat mozzarella, toscanalainen mustatryffeli, capocollo-liha, luomuoliiviöljy, Piennolo-tomaatti ja basilika. KUVA Aapo Siippainen

Kontulan ostarin halvin pizza maksoi viime viikolla seitsemän euroa. KUVA Aapo Siippainen

Halvimmissa paikoissa edullisimmat hinnat ovat voimassa yleensä kello 21 tai kello 22 asti. Yöksi hinnat nousevat.

Helsingin kalleimman pizzerian titteli on mennyt uusiksi. Helsingin Uutiset kertoi vuosi sitten, että Helsingin kallein normaalikokoinen pizza löytyy Punavuoren Forzasta. Double Crunch -pizza maksoi 26 euroa. Nyt samannimisen pizzan reseptiikkaa on muutettu niin, että hinta on enää 25 euroa.

Helsingin Uutiset kysyi Forzasta, onko ravintola halunnut poistaa kalleimpia pizzoja listalta.

”Emme ole tehneet hinnanalennuksia”, kertoo Forzan omistavan Olo Collectionin toimitusjohtaja Mikko Heinonen.

Hän selittää Double Crunchin aiempaa alempaa hintaa sillä, että resepti on vaihtunut. Muun muassa aiemmin käytetty naudanliha on korvattu possulla.

”Quanciale-possunposki on halvempi raaka-aine. Emme valitse raaka-aineita kuitenkaan sen mukaan, että joku olisi halvempi. Joka kerta, kun kehittelemme uuden pizzan, laskemme mitä meidän pitäisi siitä saada. Tämän vuoksi voi tulla euron tai kahden muutoksia suuntaan ja toiseen.”

Tämä ei ole enää Helsingin kallein pizza. Forzan Double Crunch valmistetaan roomalaiseen tyyliin. Kuvan pizzassa on täytteenä naudanlihaa. Uudella listalla on possua. Aapo Siippainen

Heinosen mukaan raaka-aineiden hinnat ovat kääntyneet laskuun.

”Inflaatio on tasaantunut. Esimerkiksi lihoissa on ollut laskua.”

Ihmisten ostovoima on vähentynyt. Se näkyy Olo Collectionin ravintoloissa etenkin Michelin-ravintola Olossa.

”Forzan kohdalla tilanne on maltillinen ja ostovoiman heikentyminen näkyy vain vähän.”

Kun Olo osti Forzan, se kertoi ravintolan laajenevan ketjuksi. Toistaiseksi uusien ravintoloiden avaamisesta ei ole päätetty.

”Katsomme vielä parempaa ajankohtaa. Alkuvuosi ei ole markkinanäkökulmasta ollut sellainen, että haluamme juuri nyt lähteä investoimaan. Seuraamme, missä kohtaa korot lähtevät laskuun ja ihmisten ostovoima paranee. Asia voi edetä syksyllä tai ensi vuoden alusta.”

Uusi paikka tulee todennäköisesti Helsingin alueelle.

”Mitään vuokrasopimusta ei ole vielä tehty. Odotamme parempia aikoja.”

Capperin 26 euron pizza ei ole ennätys. Aiemmin ravintolassa myytiin peräti 27 euron hintaista pizzaa.

Capperi ja Pjazza eivät vastanneet Helsingin Uutisten haastattelupyyntöön.

Viime vuoden lopulla Mikael Gabrielin nimeä kantava pizzaketju herätti kohua 26 euron hintaisilla Detroit-pannupizzoilla. Nykyään pizzaa myydään Woltissa puolet pienempänä reilulla kymmenellä eurolla. Myös normaalikoko on yhä myynnissä.

Useampi ravintola on alkanut myymään palapizzaa, joiden hinnat pyörivät viiden euron hujakoilla. Tällaisia ovat muun muassa Slicemonger ja Hietaniemen kauppahalliinkin juuri laajentunut Izza.

Lue myös: Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan

Lue myös: Testaa, tunnistatko ruokalistojen yleisimmät kielivirheet – huoliteltu kieli vaikuttaa mielikuvaan ravintolan laadusta

Vallilan Slicemonger myy pizzasliceja halvimmillaan 3,90 euron hintaan. Aapo Siippainen


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi