Hotellit

Helsingin keskustan uuden luksushotellin operaattori vaihtuu – avautumassa vuoden 2024 alkupuolella

Vuonna 2019 hotellioperaattoriksi nimetty Primehotels ilmoitti keskiviikkona vetäytyvänsä projektista ja purkaneensa sopimuksen kiinteistön omistajan Ylvan kanssa.

Ylva tiedotti heti perään, että projektille on löytynyt uusi operaattori kansainvälisestä Minor Hotelsista ja heidän NH Collection -brändistä. Minor Hotelsilla on yli 530 hotellia ympäri maailmaa.

Minor Hotels on täysin uusi toimija Suomen hotellimarkkinoilla. Pohjoismaissa ketju toimii ennestään Kööpenhaminassa, jonne se avasi viiden tähden premium-hotellin vuonna 2021.

”Olemme todella innoissamme voidessamme tuoda markkinaan täysin uuden toimijan, joka tunnetaan maailmalla ainutlaatuisista luksuskohteistaan”, kertoo Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas tiedotteessa.

Uusi hotelli sijoittuu Uuden ylioppilastalon, hotelli Seurahuoneena tunnetun Kalevantalon ja Hansatalon tiloihin ja tulee operoimaan NH Collection -brändin alla. Brändin hotelleille ovat ominaista uniikit ja usein historiallisesti merkittävät rakennukset, keskeinen sijainti, ja vahva paikallisuus.

Uuden sopimuksen myötä Ylva on purkanut aiemman vuokrasopimuksen suomalaisen Primehotelsin kanssa. Primehotelsin piti avata samaan lokaatioon Hyatt-ketjun hotelli. Sopimus on purettu yhteisymmärryksessä osapuolten kesken.

Ylvasta kerrotaan, että operaattorin vaihtuminen vaikuttaa hotellin avautumisen aikatauluun, mutta tavoitteena on saattaa hotellityömaa valmiiksi vuoden 2023 loppuun mennessä, ja uuden hotellin on tarkoitus avautua vuoden 2024 alkupuolella. Minor Hotels tiedottaa avautumisen aikataulusta myöhemmin syksyllä.

Hotelliprojektista vetäytynyt Primehotels kertoo panostavansa jatkossa olemassa olevien hotelliensa vahvistamiseen ja kannattavuuteen.

Otsikkoa ja juttua päivitetty 25.10.2023 klo 12:52: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että luksushotelliprojekti olisi kariutunut aiemman operaattorin vetäytyessä projektista.

LUE MYÖS: Lapset, päivätyöt, omat yritykset… Netta ja Jussi Paavoseppä paljastavat, miten hurja ruuhka pysyy hallinnassa

LUE MYÖS: Suomen suurinta hotellia rakennuttava norjalaismiljardööri on liikemaailman rokkistara, joka panostaa henkilöstöön


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento