Ravintoloiden rajoitukset poistuvat kokonaisuudessaan 1. maaliskuuta alkaen. Hallitus päätti asiasta valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina. Anniskelua, aukioloja, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat rajoitukset eivät siis ole tiistaista eteenpäin enää voimassa.
Ravintolarajoituksia harkitaan uudelleen, jos tautitilanne muuttuu ja sairaalakuormitus nousee merkittävästi.
Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ravintoloille ovat voimassa koko Suomessa maaliskuun loppuun asti.
- Ravintoloiden on ilmoitettava näkyvästi, ettei henkilö, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, saa tulla ravintolaan.
- Tiloissa ei saa syntyä tarpeetonta tungosta ja asiakkaiden saapuminen liikkeeseen on toteutettava niin, että riittävä etäisyys asiakkaiden ja seurueiden välillä säilyy.
- Tilat ja pinnat on pidettävä puhtaana. Asiakkailla pitää olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
- Ravintoloiden on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa sen toimintaan ja sisä- ja ulkotilojen käyttöön säädetyt velvollisuudet ja rajoitukset.