Osallistuminen ja säännöt

Evento Awards on tapahtuma-alan toimijoiden kilpailu, jossa palkitaan vuoden onnistuneimpia tapahtumia, tapahtumapaikkoja ja tekijöitä niiden takana.

Kilpailun eteneminen


Esikarsinta

Kilpailutöiden ilmoittautumisen päätyttyä suoritetaan esikarsinta, jossa valitaan jokaisen kategorian kolme finalistia. Esikarsinnan suorittaa kilpailun järjestäjäorganisaatio ja esiraati.

Yleisöäänestys

Finalistit julkistetaan maaliskuussa, ja tuomaristo aloittaa työnsä. Samalla julkistetaan kahden yleisösarjan ehdokaslistat ja yleisöäänestys käynnistyy.

Pitchaus

Osassa sarjoja finalistit kutsutaan pitchaus-tilaisuuteen Kongressi Meetings & Events -messuille Helsinkiin. Pitchaus-tilaisuus on julkinen, ja se järjestetään finaalipäivän aamuna. Pitchauksen jälkeen tuomaristo kokoontuu päättämään sarjojen voittajat. Tuomariston arviot voivat vielä muuttua pitchauksen tuloksena.

Palkintoseremonia

Evento Awardsin voittajat julkistetaan Kongressi Meetings & Events -messujen kilpailulavalla suuren yleisön seuratessa julkistusta paikan päällä ja ruutujen ääressä. Sekä voittaja että finalistit saavat lisäksi kunniadiplomin ja digikanavissa hyödynnettävät Evento Awards -voittajan tai -finalistin tunnukset.

Iltajuhla

Finaalipäivä huipentuu iltajuhlaan, jossa juhlitaan kilpailun voittajia ja finalisteja. Luvassa on alan merkittävimpien toimijoiden yhteinen cocktailtilaisuus Helsingin ytimessä hyvän seuran, ruoan ja juoman saattelemana.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Evento Awards?

Evento Awards on vuodesta 2014 järjestetty tapahtuma-alan arvostetuin suomalainen kilpailu. Vuodet 2021–23 kilpailu oli tauolla koronapandemian ja tapahtuma-alan sulun vuoksi. Nyt Evento Awards järjestetään jälleen vuosittain.

Mitä eri sarjoja kilpailussa on?

Vuoden 2024 kilpailussa oli 13 sarjaa. Sarjoja uudistetaan aika ajoin vastaamaan tapahtuma-alan kehitystä. Sarjavalinnat on tehty yhdessä tapahtuma-alan toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Lue lisää sarjoista ja millaisilla töillä sarjoihin kannattaa ilmoittautua täältä.

Kuka voi jättää kilpailutyön?

Kilpailutyön jättämisen voi tehdä kuka tahansa työhön osallistunut, toki varmistaen muilta tekijöiltä mahdolliset referenssiluvat. Suosittelemme, että kilpailutyön taakse pyritään saamaan kaikki tai ainakin useampi toteutuksen takana oleva kumppani / alihankkija.

Onko ehdokkuus salainen?

Jokainen kilpailutyön jättänyt voi kertoa ehdokkuudesta osana omaa viestintää ja markkinointia. Laaja näkyvyys nostaa kilpailua ja sitä kautta finalistien ja voittajien arvostusta entisestään.

Mitä kilpailuun osallistuminen maksaa?

Kilpailuun osallistuminen maksaa 290 euroa/sarja. Saman työn ilmoittaminen muihin sarjoihin maksaa 145 euroa/sarja.

Voiko yhdellä työllä osallistua useampaan kategoriaan?

Voi. Toki on hyvä huomioida se, että eri kategorioissa arvostelukriteerit vaihtelevat, eli parhaissa hakemuksissa on painotettu juuri tietyn sarjan vaatimia asioita. Lue lisää sarjoista ja kriteereistä täältä.

Ketkä toimivat kilpailun tuomareina?

Kilpailun tuomaristo koostuu tapahtuma-alan ammattilaisista ja alan tärkeimpien sidosryhmien edustajista.

Kuka valitsee finalistit?

Finalistit valitaan esikarsinnan pohjalta. Esiraatiin kuuluu tuomariston jäseniä sekä kilpailun järjestäjäorganisaation Evento-lehden toimitus.

Mitä voittaja ja finalistit saavat palkinnoksi?

Voittajat palkitaan Evento Awardsin patsaalla. Sekä voittajat että finalistit palkitaan diplomeilla ja digikanaviin räätälöidyillä tunnuksilla, joita he voivat hyödyntää markkinoinnissa. Evento Awardsissa palkitut tekijät ovat haluttuja kumppaneita asiakkaille.

Mihin voittajat ja finalistit sitoutuvat?

Voittajat sitoutuvat antamaan Evento-lehteen ja Avecmediaan haastattelun heti palkinnonjaon jälkeen. Myös finalisteja saatetaan haastatella kilpailun aikana.

Otatteko Evento Awardsiin kumppaneita?

Keskustelemme aiheesta mielellämme. Yhteystietomme löydät täältä.

Jaa tämä artikkeli

Sarjat >

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker