MAINOS

Teatterimatka Kotkaan, linnojen Loviisa, valojen yö Haminassa… itärannikko on täynnä elämyksiä

Ravintola Vausti
Ravintola Vausti on kulttuuriohjelman tyylikäs päivälliskumppani. KUVA Krista Ylinen

Teatteri- tai konserttimatkalle Kotkaan

Kotkan kaupunginteatterin syyskaudessa ensi-iltansa saavat komediamusikaali The Addams Family, moderni ja hauska Shakespeare-tulkinta Myrsky sekä Sherlock Holmes -klassikkoon perustuva dekkari Baskervillen koira. Esityksiä riittää kaikille syksyn ja alkutalven kuukausille.

Kotkan konserttitalossa virittäydytään lokakuussa todelliseen viisuhuumaan, kun Euroviisut Suomi – 12 points -konsertti käy läpi maamme viisuhistorian Laila Kinnusesta Blind Channeliin. Joulukuussa nautitaan puolestaan Lauluyhtye Rajattoman joulukonsertista, jonka tunnelmallinen musiikki ja upea a cappella -laulu sytyttävät joulun hengen täyteen liekkiin.

Yhdistä ohjelmiin päivällinen Kotkan konserttitalon Ravintola Vaustissa, jossa huokuu menneiden aikojen tyylikkyys modernilla otteella maustettuna. Hyvät yöunet tarjoaa puolestaan Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkan keskustassa kaupungin kaikkien palveluiden välittömässä läheisyydessä.

kotkanteatteri.fi, kymisinfonietta.fi, kotkanravintolat.fi, sokoshotels.fi

Merikeskus Vellamo
Merikeskus Vellamo. KUVA Julia Kivelä

Päivä Merikeskus Vellamossa

Merikeskus Vellamo on yksi Kotkan ainutlaatuisista modernin arkkitehtuurin helmistä. Sen tiloissa sijaitsevat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo ja monitoimitila Ruuma, jotka tarjoavat ajatuksia herättäviä ja mielikuvitusta kutkuttavia näyttelyelämyksiä moneen makuun.

Merikeskuksen tiloihin kokoat yhteisten asioiden äärelle myös isomman tai pienemmän tiimin: kokoontumistiloja on 10 hengen intiimistä kokouskabinetista jopa 200 hengen majesteettiseen venehalliin. Maittavista tarjoiluista huolehtii merikeskuksen oma Ravintola Laakonki – merimaisemalla tietenkin!

merikeskusvellamo.fi

Malmgårdin linna
Malmgårdin linna. KUVA Brendan Austin

Linnojen Loviisa

Jo yli 400 vuotta Creutzin kreivisuvun omistuksessa ollut Malmgårdin linna tiluksineen on komeaa katsottavaa. Kartanon tilapuodin ja panimon valikoimiin kuuluu tilan omien tuotteiden lisäksi lähiruokaa seudun muilta tuottajilta. Jouluisin Malmgårdissa pidetään myös suuret käsityö- ja ruokamarkkinat.

Loviisan ydinkeskustassa sijaitsee puolestaan satavuotias Bongan linna, joka toimii professori, taiteilija Riitta Nelimarkan ateljee- ja työtiloina sekä näyttelygalleriana. Sopimuksen mukaan järjestettävillä opastetuilla kierroksilla taide-elämys on taattu!

malmgard.fi, bonga.fi

Bongan linna
Bongan linna.

Kädet savessa

Loviisan keskustassa sijaitsevalla Kaisa Korpelan keramiikkapajalla savesta syntyy sekä taidetta että käyttöesineitä. Keramiikka lumoaa myös Loviisan maaseudulla, vanhaan navettaan muuttaneessa Ketunpesässä. Molemmissa kohteissa järjestetään tilauksesta myös työpajoja, joissa savitöiden maailmaan pääsee sukeltamaan esimerkiksi osana tyhy-päivän ohjelmaa.

kaisakorpela.com, ketunpesa.com

Valoa syksyyn

Valojen yö 16.–17.9.

Syyskuinen kaupunkifestivaali täyttää Haminan valon ja taiteen juhlalla. Luvassa on lukuisia ohjelmapisteitä ja valaistuja kohteita läpi kaupungin keskustan.

haminafestivals.fi/valojenyo

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa 19.–22.10.

Valo- ja äänireitin ympärille rakentuvilla kaupunkifestivaaleilla nautitaan valo- ja ääni­teoksista, musiikista, taiteesta sekä laajasta tapahtumakattauksesta.

aaltojafestivaali.fi

Haminan raatihuone
Haminan raatihuone. KUVA Annika Ruohonen

Joulun tunnelmaa

Hamina muuntautuu joulukaupungiksi tänäkin vuonna. Haminan linnoituksen joulu tarjoaa kävijöilleen valoa, taidetta ja joulutorien taikaa joulukuun yhdeksännestä tuomaanpäivään saakka. Seudun muillakin joulutoreilla maistellaan glögejä, ihastellaan jouluikkunoita ja täytetään pukinkontti käsityöläiskojujen, maatilojen ja pikkuputiikkien antimilla.

Loviisan joulu
Loviisan joulu. KUVA Krista Ylinen

Loviisan kapeille kujille levittäytyvässä Wanhan ajan joulukodit -tapahtumassa joulutunnelmaan sukelletaan yleisölle avoimina olevissa yksityiskodeissa. Menneen maailman joulutunnelmaan virittäytyy myös Loviisan kaupunginmuseo eli Komendantintalo.

haminafestivals.fi/haminanlinnoituksenjoulu, visitkotkahamina.fi/events, loviisanwanhattalot.fi, loviisa.fi > Komendantintalo


Kysy lisää! traveltrade@visitkotkahamina.fi

Lisää kohteita: visitkotkahamina.fi

MICE – kokousmatkailusegmentin avaaminen -hanketta rahoittaa Uudenmaan liitto React EU EAKR-toimenpiderahoituksella.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento