MAINOS

Suunnitteletko isoa tapahtumaa? Voit saada siihen Kangasalan kaupungilta taloudellista tukea

Tapahtumat on nostettu Kangasalan kaupungin strategiassa korkealle ja se näkyy.

”Panostamme siihen, että yhteistyö Kangasalla eri toimijoiden kanssa on innostavaa, vaivatonta ja että kaikki tekevät töitä yhteisen päämäärän eli onnistuneen tapahtuman luomiseksi”, tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari kertoo.

Pajarin tehtävänä onkin toimia tapahtumajärjestäjän kumppanina kaikissa käytännön asioissa. Se tarkoittaa tapahtumaidean pallottelusta avustuksiin ja paikkavarauksista soratilaukseen tapahtuma-alueen parkkipaikalle.

”Ajatus on, että tapahtumajärjestäjän ei tarvitse etsiä tietoa tai oikeita tahoja kaupungin organisaatiossa. Minun tehtäväni on ottaa asioista selvää.”

Leo Van Aerschot, Jasmine Pajari
Kulttuurituottaja Leo Van Aerschot ja tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari. KUVA Ismo Santapukki

Rahaa jaossa

Tietä halutaan tasoittaa myös taloudellisilla kannustimilla. Kangasala nimittäin myöntää vuosittain jopa 50 000 euroa suurtapahtuma-avustusta uusille ja kehittyville olemassa oleville tapahtumille. Pointti on se, että tapahtuma järjestetään Kangasalla, mutta järjestäjän ei tarvitse olla paikkakuntalainen. Suurtapahtuma-avustuksen voi saada joko yksi tai useampi tapahtumajärjestäjä, ja se on osa tapahtuman kokonaisrahoitusta. Pienin myönnettävä avustus on 10 000 euroa, joten ihan kaikkein pienimpiin tapahtumiin se ei sovellu. Suurtapahtuma-avustuksessa on jatkuva haku ja hakemusten käsittelykin nopeaa. Pajarin mukaan kaupunki toivoo, että Kangasalle syntyisi tätä kautta jokin omaleimainen ja laajasti tunnettu suurtapahtuma, joka kiinnostaisi kävijöitä valtakunnallisesti. Kangasala toimisi mielellään myös ns. kiertävien suurtapahtumien paikkakuntana.

Kenttiä, toreja ja tapahtumamökkejä

Jos ajatuksena on järjestää festari tai muu tilaa vaativa tapahtuma, Kangasala on siihen oiva osoite.

”Meiltä löytyy kaupungin kokoon nähden runsaasti tapahtuma-alueita, kuten Pikkolan tapahtumakenttä, toreja, Kirkkoharjun näkötornin alue ja kesäteatteri ympäristöineen”, kulttuurituottaja Leo Van Aerschot kertoo.

Kullekin alueelle on luotu verkkoon tuotekortti, josta löytyy näppärästi tietoa alueiden pinta-alasta, infrasta, etäisyyksistä, sähköistä ja saavutettavuudesta. Van Aerschot vastaa eritoten kesäteatterin alueen vuok­rauksesta.

”Kesäteatteri soveltuu moneen. Siellä on 400 hengen katettu katsomo, kahvio sekä muuta ulkotilaa, jonne tapahtuman voi helposti laajentaa. Talven aikana rakennamme katetun lavan, jolloin alue soveltuu hyvin vaikkapa konsertteihin.”

Tapahtumiin voi vuokrata myös tapahtumamökkejä avaimet käteen -palveluna.

”Meillä on kymmenen tapahtumamökkiä, joita voi vuokrata yksittäin tai kaikki kerralla. Kuljetamme mökin paikan päälle, asennamme ja puramme sen. Helppoa ja vaivatonta!”, Pajari lisää.


Hyvien yhteyksien Kangasala

Kangasalle on helppo tulla millä tahansa kulkuvälineellä. Lähin lentoasema Tampere–Pirkkala on 35 kilometrin päässä. Matkaa kuluu autolla alle puoli tuntia. Tampereelta ajaa Kangasalle 20 minuutissa. Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse kulkee Tampereelta Kangasalan keskustaan monta kertaa tunnissa. Matkaa Tampereen rautatieasemalta Kangasalan keskustaan on bussilla 40 minuuttia.

Tsekkaa Kangasalan suurtapahtuma-avustus

Jos kiinnostuit Kangasalan tarjoamista mahdollisuuksista, kysy lisää:

Jasmine Pajari

jasmine.pajari@kangasala.fi

 • suurtapahtuma-avustus
 • käytännön järjestelyt
 • tapahtumamarkkinointi ja -viestintä

Leo Van Aerschot

leo.van.aershot@kangasala.fi

 • kesäteatterin alueen vuokraus
 • kaupungin muut tapahtumatilat ja -alueet

www.kangasala.fi


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento