Helsinkiläisessä ravintola Zinnkellerissä on tapahtumassa sukupolvenvaihdos isältä tyttärelle, kun sen omistus siirtyy 78-vuotiaalta Wolfgang Wiegandilta ravintolaa uudistavalle Nina Wiegandille, 51.
Wolfgang Wiegand saapui Suomeen 1971 ja perusti Zinnkellerin Kruununhaan kaupunginosaan vuonna 1980. Yrittäjä pitää sitä omalla alallaan yhtenä pääkaupungin vanhimmista perheyrityksistä.
Nina Wiegand osallistui ravintolan töihin jo koululaisena. Ensimmäisenä uudistuksena hän avaa uudelleen käyttöön ravintolan viini- ja olutkellarin. Vanha halko- ja hiilikellari yhdistettiin ravintolaan vuonna 1997. Viime vuosien ajan kellari on ollut käytössä lähinnä pienten ryhmien yksityistilaisuuksissa ja tarvittaessa ravintolan lisätilana vilkkaimpina päivinä ja iltoina.
Tarjolla on saksalaisten viinien ja oluiden lisäksi oluttupaan sopivaa saksalaista pikkupurtavaa kuten Obatzdaa Brezelin kera, Thüringer Bratwurstia ja Leberkäseä.
Lisäksi kellarin valikoimasta löytyy Suomessa harvinaisempia saksalaisia snapseja ja liköörejä kuten Obstler, Williams Birne ja Haselnus Likör.
Lähde: Helsingin Uutiset
LUE MYÖS: Uusi ravintola vie sadan vuoden takaiseen Helsinkiin – tällainen on Sekel