Hinnoittelu

Helsingin halvin artesaanipizza! Uusi ravintola kokeilee rohkeaa hintakilpailua: ”Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö”

Kauppakeskus Triplan sijainti Helsingissä on keskeinen, mutta Pikku Napolin liikepaikka kauppakeskuksen sisällä ei ole vilkkaimmasta päästä. KUVA Joonas Ojala

Pikku Napolin hullunrohkean idean takana on ravintolakonserni We Are Group. Keittiötoimenjohtaja Markus Hurskainen loi uuden pizzakonseptin vaaka ja laskin tärkeimpinä työkaluinaan. Tarkoituksena on testata, toimiiko parhaista mahdollisista raaka-aineista edullinen hinta edellä rakennettu napolilaistyylinen pizza. Kuka voisi vastustaa kymmenen euron margheritaa?

”Tämä on varmasti halvin hinta, jolla voit Suomessa laillisin keinoin myydä napolilaistyylistä pizzaa”, We Are Groupin toimitusjohtaja Anders Westerholm sanoo. Konserni on tuttu Sushibar+Wine, Story ja Vin-Vin -ravintoloista.

Pikku Napolin idea on yksinkertainen: parasta pizzaa parhaaseen mahdolliseen hintaan. Ravintolan valikoima on hyvin hiottu, jotta pizzat voidaan myydä edulliseen hintaan. Jotta artesaanipizzan hinta saadaan kaupungin edullisimmaksi, täytyy keskittyä olennaiseen: ravintolaan ei oteta pöytävarauksia, valikoima on harkittu ja tilaukset tehdään tiskiltä. 

“Halusimme tehdä jotain tyhmänrohkeaa, rikkoa kaavaa ja tuoda nautintoa ystäviemme elämään. Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö ja päätimme tehdä huippuunsa hiottuja napolilaistyylisiä pizzoja niin halvalla kuin mahdollista. Ideana on, että frendien, kollegoiden tai perheen kanssa voisi näinäkin aikoina mennä ulos nautiskelemaan matalalla kynnyksellä”, Westerholm toteaa.

Pikku Napoli avaa ovensa keskiviikkona 12. lokakuuta entisen Storyn paikalla Pohjoismaiden isoimman kauppakeskuksen Mall of Triplan katutasossa. Triplan keskeinen sijainti ja iso ravintola mahdollistavat poikkeuksellisen konseptin, joka vaatii onnistuakseen isoa volyymia.

“Jotta tämä onnistuu, tarvitsemme paljon ystäviä, jotka ymmärtävät, miksi emme ota pöytävarauksia ja miksi tilaukset tehdään tiskiltä. Keskitymme olennaiseen ja teemme sen niin hyvin kuin ikinä osaamme”, Westerholm lupaa.

LUE MYÖS: Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Pikku Napolin konsepti on yksinkertainen: yksi alkuruoka, kuusi eri pizzaa ja muutama jälkiruoka. Pizzoissa on vaihtoehtona margherita, yksi vegaaninen ja yksi kasvispizza sekä kolme erilaisilla lihatäytteillä. Kasvispohjaisen pizzan saa kympillä, proteiini tuo hintaan lisää pari euroa. KUVA Joonas Ojala

Napolilaistyylistä pizzaa

Hurskainen tunnetaan mestarileipurina, joka on aiemmin luonut Story-ravintoloiden hapanjuuripizzan konseptin. Tällä kerralla lähdettiin liikkeelle erilaisista lähtökohdista: Pikku Napoli nojaa italialaisiin raaka-aineisiin ja tehokkuuteen joka työvaiheessa.

”Loin pizzapohjan perinteistä napolilaista reseptiä mukaillen. Käytämme Pikku Napolissa italialaisia pizzajauhoja ja annamme taikinan kohota vähintään 48 tuntia. Pizzat paistetaan 450-asteisessa uunissa noin minuutissa – hapanjuuripizzan paistamiseen menee puolitoistakertainen aika, joten se söisi tehokkuutta”, laskimen kanssa kannattavuutta mitannut Hurskainen kertoo.

Pizzan toinen tärkeä ainesosa on kastike, ja sen Hurskainen on luonut yhdessä Jävla Sås Bolagin Kaius Gestraniuksen kanssa.

”Pikku Napolin pizzakastike on puhdas, ilman yrttejä, tehty hävikkitomaateista. Haluan, että siinä maistuu tomaatti tomaattina, ehkä snadisti hapokkaampana kuin Storyssa”, Hurskainen kuvailee.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Matkalla uuniin. KUVA Joonas Ojala

Simplicissima – yksinkertainen on kaunista

Listan ainoaksi alkuruoaksi valikoitui italialaisen keittiön kruunaamaton kuningatar insalata caprese eli caprilainen salaatti. Jälkiruokana on Hurskaisen taivaallista tiramisua sekä affogato, johon gelato tehdään itse paikan päällä.

”Meillä on mylly, jolla pyöräyttää kymmenessä minuutissa 15 litraa jäätelöä, miksi emme tekisi sitä itse? Olemme jo 1,5 vuotta tehneet kaikki ravintoloidemme jäätelöt itse”, Hurskainen huomauttaa.

Rennon tunnelman takaamiseksi myös juomavalikoima on linjakas ja edullinen: klassikkococktaileja kympillä, laadukkaita viinejä laseittain. Drinkkilista on punainen ja painottuu Campari- ja Aperol-pohjaisiin drinkkeihin. Viinilista koostuu italialaisten pientuottajien helmistä ja italialaisesta oluesta.

Kaikista näistä voi valita haluamansa tai koostaa menun, jolle tulee hintaa 39 euroa. Menuun kuuluu alkujuoma, tomaatti-mozzarellasalaatti, pizza, ruokajuoma ja jälkiruoka eli läpileikkaus talon antimista.

LUE MYÖS: Helsingin Il Centro haluaa olla sopivasti (eli ei liian) autenttinen italialainen ravintola

LUE MYÖS: Texmex pitää pintansa Helsingissä – 30-vuotias ravintola Iguana on nähnyt trendien tulevan ja menevän

LUE MYÖS: Miksi ravintolayrittäjän tukkulasku nousee? Kallista lystiä, sanovat alkutuottajat ja kertovat syyt

Pikku Napoli on loppuviikon paikka: ensi viikosta lähtien ravintola avautuu jo lounaalle keskiviikosta sunnuntaihin. KUVA Joonas Ojala


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi