Uusi ravintola

Langhoffit panostavat nyt Hangon Segel-ravintolaan: ”Yksi parhaista viinikellareista Helsingin ulkopuolella”

Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat pitkän linjan ravintolayrittäjiä. KUVA Segel

Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff muuttavat Hangossa sijaitsevan Segel-ravintolansa ympärivuotiseksi.

Pariskunta on pyörittänyt aikaisemmin useita ravintoloita Helsingissä. Bulevardilla sijainnut Sekel sulki niistä viimeisimpänä ovensa kesäkuussa 2024. Ravintolansa konkurssiin avoimesti suhtautunut yrittäjäpari pohti aihetta lokakuussa tässä artikkelissa.

Nyt Langhoffien katse on käännetty Hankoon, jossa heidän omistamansa kesäravintola Segel kokee mullistuksen.

”Uusi Segel summaa kaiken, mitä olemme tehneet ja oppineet aiemmin. Se on yhdistelmä Askia, Jordia, Sekeliä ja Segeliä – lopputulos siitä, mitä olemme tehneet vuosien varrella”, Stenman-Langhoff viittaa pariskunnan aikaisempiin ravintoloihin.

”Tulemme todella näyttämään, mitä pystymme tekemään, emmekä tee kompromisseja.”

Kahtena kesänä Hangossa kahdessa eri tilassa toiminut Segel avaa ovensa uudessa muodossa toukokuussa.

Kaksikerroksisesta tilasta tulee iso kokonaisuus, joka koostuu hienostuneemmasta ravintolasta, rennosta bistrosta sekä juhlatilasta.

Askin viinikellari muuttaa Hankoon

Segelin illallisravintolassa luvassa on paikallisia raaka-aineita astetta fiinimmin. Menun tarkempi olemus selviää keväämmällä, mutta laatuviinien kanssa paritettavilta ruoilta on lupa odottaa korkeaa tasoa. Nimeksi tulee Segel Restaurant.

Alakerran bistron nimi on samalla logiikalla Segel Bistro, ja sinne Linda Stenman-Langhoff kaavailee viinibaarityylistä kohtaamispaikkaa. Ruokalistalla on tartarin ja fish & chipsin kaltaisia annoksia. Juomavalikoimaa täydentävät pienpanimo-oluet.

Stenman-Langhoff iloitsee siitä, että on pystynyt rakentamaan vuosina 2012–2019 toimineen helsinkiläisravintola Askin viinikellaria kunnianhimoisesti.

Huolella rakennettu ja tyylikkäästi ikääntynyt kellari muuttaa nyt Hankoon Segelin suojiin.

”Tämä on yksi parhaista viinikellareista Helsingin ulkopuolella. Kellari on saanut kehittyä 13 vuotta. Olen rakentanut sitä pitkään ja se on kehittynyt koko ajan. Meillä on monia viinejä, joita ei muualta Suomesta tai edes maailmalta löydy listoilta”, Stenman-Langhoff paljastaa.

Hänen täkyjään listalta ovat jo viime kesänä luonteensa osoittaneet vanhemmat Burgundy-talot. Kellarissa on myös vähän vanhempaa itävaltalaista ja saksalaista Rieslingiä, huippusamppanjoita, erinomaisia Nebbiolo-viinejä 1980-luvulta ja jopa Bordeaux’ta 1920-luvulta.

Paras täky lienee se, että koko viinilista on saatavilla myös bistron puolella.

Segel toimii kaksikerroksisessa Satamakadun Makasiini -rakennuksessa. KUVA Segel

”Meille on tärkeää, että olemme perheyritys. Olemme itse paikalla ravintolassa”, Linda Stenman-Langhoff linjaa Segelin ideaa.

Tarina jatkuu Segelin, Sekelin ja muiden matkan varrelta tuttujen työntekijöiden kanssa. Hangon kesään tarvitaan entistä laajempi joukko työntekijöitä, ja rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Suomen eteläisin

Keittiö jatkaa Filip Langhoffille ominaisella linjalla. Ravintola yhdistää laadukkaat paikalliset raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön.

”Jatkamme nyt suomalaisen gastronomian nostamista Hangossa. Sanommekin, että Segel on Suomen eteläisin Nordic kitchenin edustaja”, Stenman-Langhoff naurahtaa.

Hän kuvailee perheyrityksen muuttoa Hankoon sanoen, että samalla otetaan askel entistä lähemmäs raaka-aineita.

”Käytämme paikallisia raaka-aineita niin paljon kuin pystymme, ja alueen tuottajat ovat meille ennestään tuttuja. Ravintola menee entistä lähemmäs heitä!”

Ravintola käyttää raaka-aineita monipuolisesti sesongin mukaan, kuten riistaa syksyllä.

Syksyn suvantovaiheessa Filip Langhoffin päässä muhi jo uusia ajatuksia, ja hänen unettomina öinä miettimänsä menu pääsee käyttöön Hangossa.

”Olemme innoissamme mahdollisuudesta kehittää toimintaa ja luoda ympärivuotinen kohtaamispaikka, jossa vieraat voivat nauttia unohtumattomista makuelämyksistä upeassa miljöössä”, Filip Langhoff sanoo.

Sopivasti mysig

Langhoffit ottavat haltuunsa kokonaisuuden, johon kuuluu myös toisen kerroksen juhlatila.

Segel Salong -nimen saanut juhlatila sopii noin 60 hengelle, ja sen voi yhdistää yläkerran ravintolaan, jolloin on mahdollista järjestää 120 hengen yksityistilaisuus.

Joulukuussa tehdyn aiesopimuksen mukaan ruoka- ja ravintola-alan monitoimiyritys Food Camp Finland vuokraa tilan Langhoffeille pitkäaikaisella sopimuksella.

Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin ravintola Segel on toiminut aikaisemmin vain kesäisin. KUVA Segel

Aiemmasta poiketen uusien yrittäjien tähtäimessä on ympärivuotisuus.

”Todennäköisesti tähän liiketilaan sopii pidennetty kesäsesonki ja lisäksi avaamme ravintolan jälleen joulukuussa”, Stenman-Langhoff kaavailee.

Ennen Segel Bistron ja Segel Restaurantin avausta toukokuussa ei ole suunnitteilla isompaa remonttia.

”Emme tee mitään isoa ennen avajaisia, mutta koska olen sisustaja, tulen tekemään taikojani. Tila on nykyisellään mysig, yhtä aikaa juhlava ja kodikas, ja teen siitä vielä enemmän meidän näköisemme.”

Koko projekti on yhdistelmä kaikkea, mitä pariskunta on aiemmin tehnyt, ja se näkyy myös sisustuksessa: Stenman-Langhoff aikoo tuoda vivahteita Sekelistä ehkä valaisinten muodossa ja kaivaa esille Askin ja Jordin vanhoja astioita, joista osa oli ravintolalle teetettyä käsityötä.

Lue myös: Maineikas irlantilaiskokki perusti Turkuun ravintolan, jonka erikoisuus on chef’s table -elämysillallinen


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi