Voileivät

Lihansyöjät Espoossa hurmannut ravintola laajentaa Helsinkiin

Chris Paton on pyörittänyt Mr. Pastrami -ravintolaa Espoon Westendissä. ARKISTOKUVA Sami Kuusivirta

Herttoniemen historiallisen peltipurkkitehtaan tiloihin on kehittymässä uusi ravintolakeskittymä. G. W. Sohlbergin 1940-luvulla valmistunut teollisuuskiinteistö tunnetaan nimellä Herttoniemen Tiili.

Ensimmäinen ravintola on Kanadasta kotoisin olevan Chris Patonin ja hänen vaimonsa Johannan perustama Mr. Pastrami. Sen on määrä aueta lähiviikkoina.

Ensimmäinen Mr. Pastrami avattiin reilu vuosi sitten Espoon Westendiin. Siitä kehkeytyi nopeasti ilmiö ja ravintolaa kutsutaan ”lihansyöjien pyhiinvaelluspaikaksi.”

Mr. Pastrami on erikoistunut pitkään miedolla lämmöllä kypsennettyihin BBQ-lihoihin. Google-arvostelujen perusteella ravintola hipoo täydellisyyttä. Vaikka kritiikkiäkin on sosiaalisessa mediassa kuulunut, asiakkaiden antamien tähtien keskiarvo on tällä hetkellä 4,9/5.

Ravintolan lippulaiva on nimensä mukaisesti pastrami, joka valmistetaan myös naudan rinnasta.

”Pastrami on grillauksen Cadillac. Lihaa pidetään ensin suolaliuoksessa kaksi viikkoa, jonka jälkeen sitä savustetaan hiilillä vuorokauden ajan”, Paton kertoi lokakuussa Länsiväylän haastattelussa.

Lopputuloksena on erittäin mureaa ja maukasta lihaa, Paton lupaa. Käyttämiään mausteita tai tekniikoita hän ei halua tarkemmin paljastaa.

”Olemme työstäneet tätä reseptiä kymmenen vuotta”, hän kertoi Länsiväylälle.

Lihaa tarjotaan rapeaksi paistetun leivän välissä. Muita täytteitä ovat emmental, hapankaali, paikan oma kastike ja sinappi. Kokonaisuuden nimi on Reubenleipä, joka on amerikkalainen bistroklassikko.

Herttoniemen Tiili on G.W. Sohlbergin Museoviraston suojelema entinen peltipurkkitehdas. Rakennuksen alakerta on suunniteltu ravintoloille. Tiilen 2. ja 3. kerroksessa on loft-tyylistä toimistotilaa.

Herttoniemen Tiilen ravintoloiden eteen tulee suuri terassialue.

Artikkeli on julkaistu aikaisemmin Helsingin Uutisissa.

Lue myös: Google-arvostelut ovat elintärkeitä – ravintoloitsija kertoo, miten hän kahmii viiden tähden arvioita Helsingissä

Mac and cheese on klassinen bbq-ruoan lisuke. KUVA Sami Kuusivirta
Pääosassa on liha. KUVA Sami Kuusivirta

Lue myös: Japanilaistyylisiä sandoja saa pian Turustakin – Aurajokirannan uusi ravintola uskoo ”turboahdettujen” leipien voimaan

Havainnekuva Herttoniemen Tiilen tulevasta ravintolaterassista. KUVA Herttoniemen Tiili
Herttoniemen Tiili iltavalistuksessa. KUVA Herttoniemen Tiili

Lue myös: Anthony Bourdain -leivällään hurmaava The Butter Boys on Helsingin puhutuimpia katuruokaravintoloita


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi