PRO-palkinnot

PRO-finalistit 2025 on julkaistu! Kannusta suosikkiasi Suomen parhaiden ravintola-ammattilaisten joukosta

Ravintola-alan Oscareiksi kutsutun PRO-gaalan pukukoodi on juhlallinen. Viime vuonna gaala järjestettiin Helsingin Oopperatalolla. Tulevan gaalan näyttämönä on Finlandia-talo. KUVA Aki Rask

Suomen ravintoloiden, ammattikeittiöiden, baarien ja kahviloiden parhaiden ammattilaisten joukosta seulotaan voittajat 16 sarjassa. PRO-palkinnot jakaa horeca-alan ammattilehti Aromi.

Jokaisessa kilpailusarjassa on ehdolla kolme finalistia. Lista finalisteista löytyy PRO-palkintojen sivuilta.

Finalistien julkaisun yhteydessä käynnistyi kannustusvaihe, joka jatkuu tiistaihin 10. joulukuuta saakka. Sen aikana yritysten ja finalistien itsensä kannattaa mainostaa ehdokkuuttaan somessa ja esimerkiksi oman työpaikan seinällä.

PRO-voittajat valitsee horeca-alan osaajista koostuva puolueeton tuomaristo. Finalistien keräämä kannatus kootaan materiaalipakettiin, jonka tuomaristo saa avukseen päätöksentekoon.

Palkinnot jaetaan juhlavassa PRO-gaalassa vastaremontoidussa Finlandia-talossa Helsingissä 30. tammikuuta.

Vuodesta 2002 jaettujen PRO-palkintojen tarkoituksena on juhlistaa horeca-alan osaajien ammattitaitoa ja nostaa heitä esille valtakunnanlaajuisesti.

Finalistit asetettiin yleisen haun avulla. Mukana on ehdokkaita ympäri Suomen.

Yllä: Finalistien kannattaa lyödä rumpuaan. Kampanjointia voi tehdä PRO-palkintojen kuvapankista löytyvien some- ja tulostemateriaalien avulla. Somejaon yhteyteen pitää liittää kuvaajatieto, joka löytyy tiedostonimestä.

Kannustaminen tapahtuu lomakkeella, joka löytyy PRO-palkintojen verkkosivuilta jokaisen finalistin kohdalta.

Aikaisempien vuosien PRO-voittajat ja lisää tietoa palkinnoista, tuomaroinnista ja gaalasta PRO-palkintojen sivuilla.

PRO-gaala nostaa keittiö- ja ravintola-ammattilaiset parrasvaloihin. Espoolaisen Grill It! -ravintolan tarjoilija Lotta Kärmeniemi palkittiin vuoden 2024 PRO-gaalassa tulokaspalkinnolla. Taustalla juontajat Miitta Sorvali ja Sami Kuronen. KUVA Aki Rask
PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan 16 sarjassa. KUVA Aki Rask


PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avecmedia ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi