Pikaruoka

Fafa’sin entinen franchising-yrittäjä avaa samoihin tiloihin omia ravintoloitaan

Aiemmin heinäkuussa suljetun Fafa’sin liiketila ei pysynyt pitkään tyhjänä Triplassa, sillä tilassa aloitti nyt Humu’z & Döners -ketjun ravintola. Sen taustalla on Triplan Fafa’sin entinen franchise-yrittäjä Gufran Lutful, joka perusti uuden ketjun viime keväänä.

Humu’z & Döners -ketjun ensimmäinen ravintola avattiin toukokuussa Hakaniemeen, niin ikään Fafa’sin entisiin tiloihin.

Fafa’sin tulevaisuus näyttää harmaalta. Suomessa on tällä hetkellä seitsemän Fafa’sia, joista kolme sijaitsee Helsingissä. Vielä toukokuussa määrä oli yhdeksän. Enimmillään ravintoloita oli Suomessa yli 40.

Triplan Fafa’s oli vilkkaalla paikalla toisen kerroksen ravintolamaailmassa. Aapo Siippainen

Fafa’sin jatko ei saanut tukea Triplalta, mutta uuden avaus sai

Lutful sanoo, että hän sulki Triplan Fafa’sin koska sekä franchise-sopimus että vuokrasopimus kauppakeskuksen kanssa päättyivät.

– Viime vuosi oli Fafa’sille vaikea, koska moni ketjun ravintola suljettiin, Lutful kertoi Helsingin Uutisille.

Lutful kokee, ettei kauppakeskus ollut kiinnostunut jatkamaan enää Fafa’s-konseptia. Uuden ravintolan perustamiseen hän sanoo saaneensa kuitenkin paljon kannustusta myös kauppakeskukselta.

– Pienyrittäjänä olen hyvin kiitollinen saamastani tuesta.

Jotain vanhaa, jotain uutta

Ravintoloitsija Lutful on kertonut aiemmin, että Humu’z & Dönersin erot Fafa’siin ovat isot. Hän kuvailee ketjuaan ”välimerelliseksi ravintolaksi”, jossa on elementtejä myös Aasiasta.

Humu’z and Döners -ketjun listalla on kuitenkin paljon samanlaisia elementtejä kuin Fafa’silla ja monella muullakin Välimeren ja Lähi-idän ruokaan keskittyvällä ketjulla. Pitaleipiä täytetään niin lihalla, falafeleillä, hummuksella kuin halloumillakin.

Dönerlihana Humu’z & Döner’s -ketju käyttää kokolihasta tehtyä yaprak-varrasta, joka tulee valmiina Saksasta. Samantyyppistä varrasta käyttää myös Helsinkiin rantautunut Elias Döner -ketju.

Lutful sanoo, että naudanlihan laadussa on vielä parannettavaa, jotta se ei kuivu liian nopeasti.

– Döner-lihan leikkaamisen opettelu ottaa henkilökunnalta aikansa. Asiakkaat ovat pitäneet lihasta.

Triplan Humu’z-ravintolasta tilattu naudanlihadöner take away -annoksena. Aapo Siippainen

LUE MYÖS: Burger King laajentaa Helsingissä ryminällä – tähän kohtaan Triplan ravintola avautuu


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi