Yrityskaupat

Hesburger osti osuuden Uuni-pizzeriaketjusta ja laajensi hampurilaisravintoloitaan Romaniaan

Kuvassa Uuni-pizzerian osakkaat linjajohtaja Ella Jokelainen, ravintolapäällikkö Jesse Kylki ja toimitusjohtaja Lauri Kokko. KUVA Fiina Thessler

Pikaruokaketju Hesburgerin Suomen toiminnot omistava Burger-In oy on ostanut vähemmistöosuuden Nordic Pizza Company oy:stä, joka omistaa Uuni-pizzeriaketjun.

Uuni-pizzerioista neljä sijaitsee Turussa ja loput viisi Kaarinassa, Lohjalla, Naantalissa, Raisiossa ja Salossa. Vuonna 2020 perustettu ketju työllistää 57 työntekijää. Yritys on osin työntekijöidensä omistama.

”Uuni-pizzeria on oma itsenäinen brändinsä ja tulee sellaisena säilymään. Hesburger on puolestaan perheyritys, joka pystyy tarjoamaan ketjun osaamista käyttöömme. Yhteistyön tarkoitus on tukea UUNI-pizzerian kasvua”, Uuni-pizzerian toimitusjohtaja Lauri Kokko sanoo tiedotteessa.

”Uskomme, että voimme tarjota Uuni-pizzerialle ideoita ketjutoiminnan kehittämisessä. Haluamme Hesburgerissa edelleenkin keskittyä hampurilaisiin. Emme ole suoranaisesti mukana Uuni-pizzerian operatiivisessa toiminnassa”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo.

Kuvassa Hesburger Râmnicu Vâlcean avaustiimi, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela (keskellä takana) ja Hesburgerin kansainvälisten asioiden kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela (keskellä edessä). KUVA Hesburger

Hesburger tiedotti aikaisemmin kesäkuussa laajentuneensa Romaniaan. Râmnicu Vâlcean kaupunkiin avattiin 30 työntekijän Hesburger-ravintola, johon ketju kertoo investoineensa 300 000 euroa.

”Olemme tutkineet Romanian pikaruokamarkkinoita ja maassa on paljon potentiaalia. Meillä on vankka kokemus laajentumisesta Euroopassa, erityisesti Baltian maissa ja Bulgariassa”, Hesburgerin kansainvälisten asioiden kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela kertoo.

”Käymme parhaillaan neuvotteluja uusien ravintoloiden avaamisesta useissa Romanian kaupungeissa, muun muassa pääkaupunki Bukarestissa. Tavoitteenamme on avata Romaniaan ensimmäisen vuoden aikana kymmenen uutta Hesburger-ravintolaa yli kahdeksan miljoonan euron investoinneilla.”

Hesburger toimii yhdeksässä maassa. Yrityksellä on tällä hetkellä Suomessa 274 toimipaikkaa, Liettuassa 61, Virossa 51, Latviassa 51, Bulgariassa 29, Ukrainassa 7, Saksassa 2, Puolassa 1 ja Romaniassa 1.

Hesburger työllistää Suomessa noin 6 000 ja ulkomailla 2 700 työntekijää. Vuoden 2023 verollinen myynti Suomessa oli 286 miljoonaa euroa ja ulkomailla 172 miljoonaa euroa. 

Lue myös: Noho tähtää massiiviseen kasvuun – tavoitteena avata muun muassa jopa 50 uutta Hook-ravintolaa

Lue myös: Ravintolakolmio myy Lasipalatsin ravintolatoiminnot HOK-Elannolle


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi