MAINOS

Anna tuulen kuljettaa unohtumattomaan yritystapahtumaan

Helsingin edustalta lähtevät aidot perinnepurjelaivat Astrid ja Svanhild tarjoavat ainutlaatuiset puitteet onnistuneiden yritystapahtumien järjestämiseen toiminnallisista virkistyspäivistä, asiakastilaisuuksiin ja tunnelmallisiin illanviettoihin, jotka kruunataan laivakokin herkullisilla tarjoiluilla. Purjehduskausi alkaa huhti-toukokuussa ja kestää aina siihen saakka, kunnes meri jäätyy. ”Purjehduksia voi siis järjestää jopa marraskuussa”, Hanna Lampi Helsingin Purjelaivakonttorilta kertoo. Hanna toimii yritystapahtumien yhteyshenkilönä yhden luukun periaatteella eli kaikki käytännön järjestelyt ja varaukset hoituvat saumattomasti hänen kauttaan.

”Meidän lähtökohtamme on se, että asiakas saa meiltä helposti tilan, ruuan sekä ohjelman unohtumattomaan ja uniikkiin tapahtumaan. Asiakkaan tarvitsee vain kutsua ihmiset paikalle ja me hoidamme loput.”

Purjelaiva taipuu miljöönä moneen. ”Aluksemme ovat oivallisia paikkoja hioa tiimityötaitoja, kohottaa yhteishenkeä ja edistää työyhteisön työhyvinvointia. Päämääriä ja määränpäitä on erilaisia, ja niiden saavuttamiseen tarvitsee paraskin kippari innostuneen, ammattitaitoisen ja hyvässä yhteishengessä toimivan miehistön. Sen ympärille on kiva rakentaa yhteistä tekemistä”, Lampi innostaa.

Purjelaiva on myös lähtökohtaisesti rento ja mutkaton paikka, jossa jokaisella on vapaus valita itselleen parhaiten sopiva tapa osallistua purjehduksen ohjelmaan. ”Olemme koostaneet ryhmille valmiita ohjelmia, kuten esimerkiksi päivä kansimiehenä, viinin maistelupurjehdus tai tiimin pelastautumisharjoitus vedestä kelluntapuvut päällä kokeneen miehistön opastuksella. Järjestämme myös lähisaarilla opastettuja saarikierroksia. Sosiaalista pakkoa ei ole, joten jos haluaa istua kannella, nauttia upeasta merimaisemasta, saunoa ja syödä hyvin, sekin onnistuu.”

Purjehduksen aikana on myös mahdollisuus pysähtyä johonkin lähisaareen jaloittelemaan ja pelailemaan ulkopelejä, ankkuroitua suojaisaan lahdelmaan nauttimaan laivakeittiön antimista tai pulahtaa uimaan saunan jälkeen.

Purjelaiva on myös oiva vaihtoehto, kun on aika kiittää asiakkaita hyvästä yhteistyöstä, vahvistaa kumppanuutta tai luoda uusia kontakteja. ”Laivalla järjestetty asiakastilaisuus on taatusti yksityinen tapahtuma, jonka rento ilmapiiri ja maukas ruoka tekevät tunnelmasta mutkattoman ja elämyksestä ikimuistoisen. Ja mikä parasta, kukaan ei pääse livahtamaan tapahtumasta pois kesken kaiken”, Lampi muistuttaa. Astridin ja Svanhildin maksimimatkustajamäärä on 60 henkilöä per alus, mutta tarvittaessa matkaan voidaan lähteä myös useammalla aluksella.

Herkullinen ruoka on yksi olennainen osa purjehduskokemusta ja siihen panostetaan aluksilla aivan erityisellä intohimolla. ”Laivakokkimme suunnittelevat menut asiakkaiden toiveiden mukaan ja keittiömme ruokafilosofia perustuu tuoreisiin, puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin. Käytämme siis lähitoimittajien raaka-aineita kauden tarjonnan mukaan. Laivakokit ovat tehneet tarjoiluehdotukset, joita on mahdollisuus räätälöidä toiveiden mukaan. Kannella on kauniina kesäpäivänä grilli kuumana tai voimme rantautua grillaamaan saareen. Ruokailla voi myös istuvana illallisena sisätiloissa tai kannella. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun ja sääolosuhteisiin.”

Purjehdusaika on Lammen mukaan tyypillisesti kolmesta tunnista ylöspäin ja mikäli kyseessä on esimerkiksi yrityksen johtoryhmän kokous, voi ryhmä halutessaan yöpyä aluksella. ”Aluksilla on vuodepaikat 20 hengelle joko hyteissä tai avotilassa.”

Yllätysmomentin tarjoaa myös purjehduksen reitti. ”Purjelaiva kulkee tuulivoimalla, joten meillä ei ole vakioreittejä. Näin ollen alukset menevät sinne, minne tuuli meidät kuljettaa.  Kapteeni kertoo reitin, kun hän toivottaa vieraat tervetulleeksi ja esittelee aluksen sekä miehistön. Jos ohjelmaan on sovittu vierailu tiettyyn lähisaareen, silloin reitti on luonnollisesti selvillä jo etukäteen.”

Kaiken kaikkiaan purjehdus ylväällä, lähes satavuotiaalla purjelaivalla on elämys, joka tarjoaa uutta näkökulmaa kaiken kokeneellekin vieraalle. ”Tuttu maisemakin näyttää tyystin erilaiselta mereltä käsin ja väitän, että iso purjelaiva on jo itsessään kokemus, joka ei hevillä unohdu.”

Vastuullinen tapahtuma

Puhdas meri on Helsingin Purjelaivakonttorin toiminnan edellytys ja toiminnalle onkin myönnetty laiva- ja konttoritoiminnan kattava Ekokompassi-sertifikaatti vuonna 2020. Purjelaivakonttorille myönnettiin myös kaudelle 2023 Sustainable Travel Finland -merkki ja uusi merkki kaudelle 2024 on parhaillaan työn alla. Yhtiö on myös mukana pelastamassa Itämerta ja sen perintöä John Nurmisen säätiön kanssa purjehduskaudella 2024.

Kysy lisätietoa tai varaa oma purjehduselämyksesi

HELSINGIN PURJELAIVAKONTTORI
m/aux Astrid ~ m/aux Svanhild
Pohjoisranta 8 A, 00170 HELSINKI
konttori@purjelaiva.fi
09-6860080
purjelaiva.fi
  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento