MAINOS

Paasitornissa kohtaavat ihmiset, ideat ja aikakaudet – ja nyt talo on matkalla Unescon maailmanperintökohteeksi

Maailman upeimmat ja kulttuuriarvoiltaan merkittävimmät työväentaloiksi rakennetut kohteet on koottu kokonaisuudeksi, jolla tähdätään Unescon maailmanperintöluetteloon. Paasitorni on yksi seitsemästä eri puolilla maailmaa sijaitsevasta kohteesta, joista jokaisella on oma uniikki tarinansa.

Vuonna 1908 valmistunut Paasitorni rakennettiin alun perin Helsingin Työväenyhdistyksen toimitaloksi. Myöhäisjugendin hengessä viimeistellyn rakennuksen julkisivumateriaalina käytettiin samalta tontilta louhittua graniittia.

Paasitorni vakiinnutti pian paikkansa työ­väenaatteen puolestapuhujien vilkkaana kokoontumispaikkana. Sisällissodan syttyessä sillä oli keskeinen asema Suomen historian synkimmissä tapahtumissa: rakennuksesta tuli punaisten päämaja.

Matkalla maailman perintökohteeksi

1920-luvulla Paasitornia laajennettiin ja siitä tuli yksi Helsingin kuuluisimmista juhla- ja ajanvietepaikoista. Vuosikymmenten saatossa siellä muun muassa nautittiin ravintolailloista, katsottiin elokuvia, tanssittiin ja nyrkkeiltiin.

1980-luvun lopulla Paasitornia alettiin kehittää määrätietoisemmin kokous- ja kongressikeskukseksi. Viime vuosina tiloja on kunnostettu Suunnittelutoimisto KOKO3:n johdolla nyky­aikaan soveltuviksi ja ilmeeltään raikkaiksi, kuitenkin Karl Lindahlin alkuperäistä arkkitehtuuria ja talon monivaiheista historiaa kunnioittaen.

Helsinki Congress Paasitorni Jugend-tyyli
Helsinki Congress Paasitornin jugend-tyyliä.
Helsinki Congress Paasitorni Design by Koko3
Tarmo-tila on Koko3:n suunnittelema.

Uudistuneita tapahtumatiloja

Paasitornissa on lähes 30 moneen muuntautuvaa kokous-, juhla- ja tapahtumatilaa, joista löytyy taatusti sopiva joka tarpeeseen.

Hiljattain raikkaasti uudistuneita, mutta arvokkuutensa säilyttäneitä jugend-tyylisiä kokoustiloja on kolme (Matti Paasivuori, Esko ja Anita), ja ne sijaitsevat talon vanhimmassa osassa. Lisäksi parhaillaan viimeistellään kahta muuta jugend-tilaa.

Helsinki Congress Paasitorni Kallio-kokonaisuus
Kallio-kokonaisuus.

Viimeisimpiin tilauudistuksiin kuuluu myös kolmannen kerroksen Kallio-kokonaisuus, joka on saanut innoituksensa historiallisen työväenkaupunginosan monivivahteisuudesta. Alueen tunnetut maamerkit näkyvät sekä sisustusratkaisuissa että tapahtumatilojen nimissä. Tilakokonaisuus koostuu kolmesta muun muassa seminaareihin, valmennuk­siin, kokouksiin ja workshopeihin soveltuvasta kokoustilasta (Karhupuisto, Brahenkenttä ja Hakaniementori) sekä niitä yhdistävästä lämpiöstä. Kallio-kokonaisuus saa uuden jäsenen syksyllä viidenteen kerrokseen uudistuneena avattavasta kokoustilasta.

Kellarikerroksessa sijaitseva Tarmo on Paasitornin uusi inspiraatiotila. Tarmon ilme johdattaa vieraat talon urheiluhistoriaan – rakennuksessa on nimittäin vuosien saatossa isketty lukuisia nyrkkeilykilpailuja. Pilvien rajasta löytyy puolestaan Huippukabinetti, josta on suora yhteys tornin näköalatasanteille.

Helsinki Congress Paasitorni
Anna meille tilaisuus!

Ihmisten, ideoiden ja aikakausien kohtaamispaikka

Yli sadan vuoden ajan Paasi­tornissa on kokoonnuttu, synnytetty uusia ideoita, neuvoteltu, syöty, juotu, innostuttu, opittu uutta ja tehty pieniä tai suuria päätöksiä. Niin tehdään tänään ja tulevaisuudessakin.

Tilojen lisäksi Paasitornissa on määrätietoisesti kehitetty palveluja. Nyt jos koskaan kongressikeskus on valmiina kohtaamaan mitä monipuolisimpien tapahtumien sekä niihin saapuvien vieraiden toiveet ja tarpeet.

Vaikka puitteilla on pitkä ja kiinnostava historia, Paasitornissa eletään tässä päivässä ja tehdään jatkuvasti paljon työtä toiminnan laadun eteen. Parasta Paasitornissa onkin innostunut ja motivoitunut henkilökunta, joka tekee jokaisesta tapahtumasta parhaan mahdollisen.

Helsinki Congress Paasitorni

 • Lähes 30 monipuolista kokous-, juhla- ja tapahtumatilaa 8–800 henkilölle.
 • 170 huoneen hotelli Scandic Paasi.
 • 5 erihenkistä ravintolaa.
 • Sijainti kaupungin parhaalla paikalla Siltasaaressa, jossa keskusta ja Kallion kaupunginosa kohtaavat.

Tutustu Paasitornin kaikkiin tiloihin:

www.paasitorni.fi/tilat

Helsinki Congress Paasitorni

Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki

Puh. 09 7089 611

myynti@paasitorni.fi

www.paasitorni.fi

Facebook: Helsinki Congress Paasitorni

Instagram: @paasitorni

LinkedIn: Helsinki Congress Paasitorni


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento