MAINOS

Suomenlinna on ympärivuotinen miljöö tapahtumille

Moni liittää Suomenlinnan kesään, mutta tämä historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde on mitä oivallisin miljöö tapahtumille ympäri vuoden. ”Suomenlinna on Helsingin kaupunginosa, jonne on helppo tulla, sillä HSL:n lautta kulkee joka päivä aina pikkutunneille saakka”, Suomenlinnan hoitokunnan viestintäasiantuntija Heidi O’Gorman muistuttaa.

Historiallisen linnoituksen kokous-, juhla- ja tapahtumatilat luo uniikit puitteet esimerkiksi syksyn ja talven tapahtumille. ”Kun muu kaupunkimaisema on loskainen, pysyy lumi Suomenlinnassa valkoisena vähäisen ajoneuvoliikenteen vuoksi. Tähtitaivaskin näkyy täällä kirkkaammin, koska saarella ole juurikaan valosaastetta”, O’Gorman kertoo.

Suomenlinnan linnanpiha
Suuri linnanpiha on kaunis nähtävyys lähellä monia juhla-, kokous- ja tapahtumatiloja. KUVA Suomenlinnan hoitokunta

Rouheita tiloja

Holvikaaria, rouheita tiiliseiniä ja tarinoita. Suomenlinnan hoitokunnan kautta varattavat tilat ovat täynnä historiaa ja tunnelmaa. ”Yksittäisiä tiloja voi varata 12–170 henkilön kokouksista aina 200 hengen juhliin ja tapahtumiin. Mittavampia tapahtumia voi järjestää myös useammassa tilassa. Sparraamme mielellämme tapahtumajärjestäjiä heidän tarpeissaan. Ajantasainen varauskalenteri löytyy verkosta, ja vastaamme nopeasti varaustoiveisiin”, myyntikoordinaattori Tiina Leidén vinkkaa.

Suomenlinnan levyhalli
Levyhallissa järjestetään muun muassa näyttelyitä ja konsertteja kesäaikaan. Viime kesäkaudella tilassa oli John Nurmisen Säätiön tuottama Tuntematon Itämeri -näyttely. KUVA Suomenlinnan hoitokunta

Tapahtumajärjestäjien avuksi on valjastettu myös kaksi myyntikoordinaattoria, joilta saa vinkkejä ja apua käytännön järjestelyihin. Verkkosivuille on myös koostettu lista yhteistyökumppaneista ja palveluntarjoajista, jotka tuottavat tukipalveluita juhliin, kokouksiin ja tapahtumiin. ”Tilan vuokraaja saa itse valita kumppaninsa, mutta kerromme toki mielellämme paikallisista palveluntarjoajista. Vastuullisuuden näkökulmasta on hyvä suosia palvelujenkin osalta lähituottajia. Näin taataan se, että tapahtuman vastuullisuus toteutuu koko ketjun osalta”, Leidén sanoo.

Tenalji von Fersen
Suomenlinnan suurin vuokrattava tila on Tenalji von Fersen. KUVA Decorate & Celebrate

Vastuullisuus on konkretiaa

Suomenlinna onkin vastuullisen ja kestävän matkailun pioneeri Suomessa. ”Suomenlinnaa on jo pitkään kehitetty kestävän matkailun ehdoilla, ja koska olemme Unescon maailmanperintökohde, pidämme lähtökohtaisesti huolta kestävien arvojen toteutumisesta kaikessa toiminnassa”, O’Gorman kertoo.

HOX! Walhallaan etsitään ravintoloitsijaa

Suomenlinnasta löytyy runsaasti paikallisia ravintoloita, joista on helppo valita mieleiset tapahtumatarjoilut. Yksi tunnetuimmista on ravintola Walhalla, jonka tiloissa on parhaillaan käynnissä mittava kunnostus. Walhalla avautuu suunnitelmien mukaan kesällä 2025 ja ravintolaan etsitään nyt uutta yrittäjää. Kustaanmiekalla sijaitseva kokonaisuus kattaa ravintolatilan, aurinkoterassin ja baarin. Asiakaspaikkoja on satoja ja vuosien saatossa Walhallassa on illastanut monia arvovieraita.

Kiinnostaako Walhallan ravintolatoiminta?

Ilmoittaudu, tiedustele ja pyydä lisätietoa sähköpostitse kirjaamo@suomenlinna.fi

Ravintola Walhalla
Ravintola Walhalla. KUVA Nico Siltanen

Suomenlinnan tilat ja varauskalenteri

www.suomenlinna.fi/kokous ja juhlatilat

Myyntipalvelu

0295 338 420 (arkisin 9–16)

tilavuokra@suomenlinna.fi


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento