MAINOS

Vastuullisuus on fiksu valinta tapahtumaelämyksen ruokailussa

Compass Group tunnistaa asiakkaiden tarpeen luoda juuri heidän tarpeisiinsa räätälöityjä tapahtumaelämyksiä, ja haluaa herätellä tapahtumajärjestäjiä pohtimaan sitä, että vastuulliset valinnat eivät poista yhtälöstä ruuan herkullisuutta. ”Meillä on kansainvälisenä toimijana osaamista maailmanluokan tapahtumista, joten pystymme täydentämään asiakkaan visiota tarjoamalla heille kestäviä ratkaisuja tapahtumiin”, kertoo asiak­kuuspäällikkö Sari Salminen, joka vastaa Olympiastadionin ravintolatoiminnasta.

Salminen nostaa esiin esimerkkinä ilmastoystävällisyyden, joka tapahtumissa mielletään useimmiten kasvisruuaksi. Se ei kuitenkaan ole vain sitä, vaan myös esimerkiksi hyviä kotimaisia makuvaihtoehtoja. Se tarkoittaa, että Skagen valmistetaan katkarapujen sijaan kotimaisesta järvikalasta tai jälkiruuan raaka-aineena käytetäänkin toiselta puolelta maapalloa kuljetetun passionhedelmän sijaan tyrniä. ”Lähtökohtamme on aina se, että haluamme yhdessä asiakkaiden kanssa edistää kestävää kehitystä jokaisessa tapahtumassa elämyksellisyydestä tinkimättä. Meille jokainen asiakaskohtaaminen on uniikki”, Salminen muistuttaa.

Compass Group, savumuikkuleipa
KUVA Laura Riihelä

Tämän päivän tietoisille kuluttajille ja yritysvieraille ilmastoystävällisyys täytyy perustella faktoilla. Sellainen voi olla esimerkiksi ilmastovaikutukseltaan 30–50 % pienempi tarjoilu. ”Valintoihin voi liittää myös tarinallisuutta. Mikä sen hienompaa kuin illallismenu, jonka raaka-aineiden alkuperä tunnetaan niin hyvin, että siitä voi kertoa vieraille tunteita herättävän tarinan”, Kansallisteatterin ja Musiikkitalon asiakkuuspäällikkö Eija Kinnunen vinkkaa.

Kotimaisuus on aina tapahtumassa hyvä kannustin ja kotimaisen ruokaketjun läpinäkyvyys tärkeää. Vastuullinen ruoka tarkoittaa myös ihmisoikeuksista huolehtimista hankintaketjussa ja lapsityövoiman torjumista. Isoja kysymyksiä, joilta ei voi enää ummistaa silmiä. ”Olemme tapahtumatuotannon kumppani, jonka perustehtävä on tuottaa ensiluokkaisia ruokaelämyksiä ja -palvelua. Vastuullisuus leikkaa läpi kaikki yhtiömme toiminnot ja koko hankintaketjun, joten tarjoamme myös mielenrauhaa”, Kinnunen ja Salminen toteavat lopuksi.

Compass Group, paistettua kuhaa, kesäkasviksia, voikastike
KUVA Laura Riihelä

Helsingin helmet

Helsingistä löytyy uniikkeja tapahtumatiloja yllättävistä paikoista, joissa järjestät taatusti unohtamattoman tapahtuman. Tsekkaa nämä!

Illallinen Olympiastadion A-Katsomon alla

Ravintola Suora on uusi ravintola ja moneksi muuntautuva juhlatila sisäjuoksuradalla Olympiastadionin A-katsomon alla. Siellä voi toteuttaa usean ruokalajin istuvan illallisen jopa 200 hengelle tai rennon cocktail-/buffettilaisuuden seisten jopa 500 hengelle. Tai miltä kuulostaa oma festari henkilökunnalle Olympiastadionin pohjoispäädyssä ruokakojuineen ja esiintymislavoineen? Tai miltä kuulostaa funkistyylinen Bistro Stadion, jossa voi nauttia illallista stadionin iltavalaistuksen äärellä?

Compass Group
Olympiastadionin A-katsomon alla. KUVA Terhi Hytönen
Ravintola A-Suora
KUVA Terhi Hytönen

Privaattiklubi Musiikkitalolla

Täytämme toiveet nuotilleen Musiikkitalossa. Ravintola Klubi on tapahtumatila, joka taipuu jopa 100 hengen intiimiksi ravintolaksi edustavalle illalliselle, parinsadan hengen ohjelmalliseen iltaan tai yrityksen etkoihin ennen konserttia. Huippuluokan valaistus- ja esitystekniikka, oma sisäänkäynti sekä loistava palvelu takaavat onnistuneet juhlat.

Musiikkitalo
Musiikkitalo Kansalaistorilta kuvattuna. KUVA Petri Anttila

Uusvanha Kansallisteatterin kohtaamispaikka

Kansallisteatterin Kahvila Willensauna on uusi ja vanha kohtaamispaikka, sillä samalla paikalla toimi vuodesta 1954 vuoteen 1976 Suomen ensimmäinen teatteriravintola Teatterigrilli. Tunnelmallinen ja kierrätysmateriaalein sisustettu miljöö taipuu monenlaisiin tapahtumiin ja tilasta voi siirtyä sisäkautta suoraan Kansallisteatterin Pienelle näyttämölle, Taivassaliin ja Maalaamosaliin. Kahvila Willensaunassa on helppo toteuttaa istuva illallinen tai rento cocktailtilaisuus jopa sadalle henkilölle.

Kahvila Willensauna
Kahvila Willensauna. KUVA Kirsi Helstelä

  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento