MAINOS

Yritystapahtumien uusi keidas keskelle Helsinkiä – Kulttuurikasarmi avautuu marraskuussa

Historiallisesti ja kulttuurillisesti arvokas Lasipalatsikortteli sijaitsee kirjaimellisesti keskellä Helsinkiä. Sen editse kolistelevat raitiovaunut, alitse metro ja rautatieasemakin näkyy korttelin kulmalta. Ennen Kampin keskuksen valmistumista korttelia reunustava pitkä keltainen rakennus toimi Helsingin linja-autoasemana.

Marraskuussa vanha asemarakennus herää uuteen eloon monipuolisena Kulttuurikasarmina. Kaksi vuotta kestäneiden rakennustöiden aikana talon sisäosat ovat kokeneet täydellisen muodonmuutoksen ja maan alle on louhittu kolmesta salista koostuva elokuvateatteri.

Tiesitkö, että…?

Kampissa sijaitsi 1800-luvulla suuri kasarmialue. Kulttuurikasarmin talo palveli alueen talousrakennuksena.

Kulttuurikasarmi
KUVA Arkkitehtitoimisto SARC

Kolme tasokasta elokuvasalia

Pian ei tarvitse enää valita teknisten ominaisuuksien, istuinmukavuuden tai tunnelman välillä – Kulttuurikasarmin BioRex -elokuvateatterissa on nimittäin saatavilla ne kaikki.

Teatterin kolmesta salista suurimmassa on 120 asiakaspaikkaa, kahdessa muussa paikkoja on kummassakin 65. Jokaisella istumapaikalla on ruhtinaalliset jalkatilat ja oma pöytä ruokailua varten. Lisäksi kaikissa saleissa on recliner-tuoleja ja sohvia.

Jokaiseen tilaan on räätälöity oma huoneakustiikkansa, saleissa on RGB-laserprojektoreita ja maail­malla hyväksytetty Dolby Atmos -äänijärjestelmä. Kaikki salit ovat myös anniskelualuetta.

”Näissä saleissa nautitaan kohta elokuvista, maistuvista tarjoiluista ja huippuluokan yritystapahtumista”, toteaa BioRex Kulttuurikasarmin teatterivastaava Susanna Romo.

Hän kannustaa tuomaan elokuvateatteriin yritys­tapahtumia laidasta laitaan.

”Ne voivat olla kokouksia, luentoja, lanseerauksia, kickoffeja, tulosinfoja tai mitä tahansa muita, joihin tarvitaan auditoriomuotoinen tila, mukavat penkit, esteetön näkyvyys ja elokuvateatterin laadukas kokoustekniikka.”

Halutessaan tapahtuman voi vaivattomasti keventää myös omalla elokuvanäytöksellä.

”Yrityksen tarpeisiin räätälöity näytös on aina pidetty tapahtuma ja varma tapa maksimoida osallistujamäärä, odotettiin paikalle sitten omaa henkilökuntaa, sidosryhmiä tai uusia asiakkaita”, Romo vinkkaa.

”Yritysnäytöksen alkuun sisältyvä 20 minuutin kompakti esitysaika on juuri sopiva yrityksen omien asioiden esittelyyn. Sen jälkeen on mukava sukeltaa elokuvan jännittävään maailmaan.”

BioRex Kulttuurikasarmi
BioRex Cinemasin operoimaa elokuvateatterikerrosta varten louhittiin yhteensä 2 400 kuutiota kalliota. Pian maanalaisessa rauhassa pääsee nauttimaan kolmen salin huippulaatuisesta kuvan- ja äänentoistosta sekä muista mukavuuksista. KUVA Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä

Tonttujen lahjavinkki!

BioRex -elokuvateattereiden yritysleffalipulla muistat, kiität ja palkitset. Se on lahja, joka muistetaan pitkään, ja mikä parasta, lahjan sisällöstä päättää sen saaja itse! 12 kuukautta voimassa oleva lahjalippu käy kaikkiin BioRex Cinemas -teattereihin 11 paikkakunnalla.

Monipuolinen tapahtumatila

Kulttuurikasarmin toiseen kerrokseen avautuva tyylikäs tapahtumatila kantaa nimeä Kulttuurikasarmi Events. Moneen taipuva tila tarjoaa puitteet jopa 300–450 henkilön tapahtumiin asiapitoisista seminaareista riemukkaisiin iltabileisiin. Hyvällä säällä tilan jatkeena toimii 200 asiakaspaikan komea kattoterassi.

”Tapahtumatilassa on oma esitystekniikkansa, mutta tietysti sielläkin järjestettäviä tilaisuuksia voi joustavasti laajentaa alakerran elokuvasaleihin”, Susanna Romo huomauttaa.

Taitettavan väliseinän ansiosta tapahtumatila on jaettavissa kahteen osaan, jolloin molemmilla puolilla voidaan järjestää eri ohjelmaa tai toisella puolella voidaan ohjelman vielä jatkuessa jo kattaa buffetlounasta tai illallista.

Kulttuurikasarmin cateringista vastaa NoHo Partners, joka operoi rakennukseen avautuvaa ravintolakokonaisuutta.

”Tämän yhteistyön ansiosta elokuvateatteriinkin voi tilata paitsi perinteisiä leffaherkkuja, myös monipuolisempia tarjoiluja”, Romo iloitsee.

Kulttuurikasarmin Tapahtumatila
Kulttuurikasarmin uudesta ilmeestä vastaa Arkkitehtitoimisto SARC, sisustusratkaisuista Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä. Toisen kerroksen tapahtumatila henkii pohjoismaista kauneutta ja moneen mukautuvaa käytännöllisyyttä. KUVA Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä

Kolme maukasta ravintolaa

Kulttuurikasarmin katutasossa Narinkkatorin puoleista julkisivua hallitsee pian iso lasipaviljonki, josta osa kuuluu tislaamoravintolalle ja osa eurooppalaiselle kahvilalle. Kaiken kaikkiaan Kulttuurikasarmille aukeaa kolme eri henkistä ravintolaa.

”Tislaamoravintolamme on koko talon lämmin ja lähestyttävä näyteikkuna, jossa on tarjolla paikan päällä tislattuja juomia ja rennon rouheaa ruokaa. Eteläeurooppalaisesta cafésta saa puolestaan erikoiskahveja, ruokaisia salaatteja, pastaa, risottoa ja lämpimiä sandwichejä. Caféssa on myös monipuolinen viinivalikoima”, kertoo NoHo Partnersin ravintolaryhmän johtaja Pekka Tyynilä.

”Rennon olohuonemainen Music Bar taas sijoittuu rakennuksen eteläpäätyyn. Nimensä mukaisesti siellä on aika ajoin tarjolla livemusiikkia ja muuta viihdettä.”

Lisäksi Lasipalatsin aukion puolelle nousee ulkoilmakonsertteihin, monipuolisiin kuluttajatapahtumiin ja yritystapahtumienkin käyttöön tarkoitettu tapahtumalava.

”Upea, uusi tapahtumatila ja huolella valitut ravintolakonseptit yhdistettynä huipputason elokuvateatteriin muodostavat Helsingin keskustaan ainutlaatuisen kokonaisuuden, jota lähdemme ylpeinä viemään eteenpäin”, Tyynilä tiivistää.


kulttuurikasarmi.fi

Tilavuokraus ja yritysnäytökset:

yritysmyynti@biorex.fi

Tilavuokraus:

myynti@noho.fi

Kulttuurikasarmi-logo


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento