Lappeenrantalaisen Öljypuun valmistama calvadossinappi on valittu maailman parhaaksi kansainvälisessä sinappikilpailussa. Käsityönä tehty lappeenrantalaissinappi sai kultaa alkoholilla maustettujen sinappien sarjassa.
Öljypuu osallistui kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa. Yritys valmistaa myös muun muassa konjakkisinappia ja perinteistä sinappia.
Öljypuun yrittäjät Ilkka Koskinen ja Antti Häkämies kertovat tiedotteessa joutuneensa puntaroimaan, minkä sinapin lähettävät kilpailuun. Lopulta valinta osui calvadossinappiin.
Maailmanlaajuisen sinappikilpailun järjestää vuosittain Yhdysvalloissa Wisconsinissa sijaitseva kansallinen sinappimuseo, jonka mukaan kyseessä on maailman suurin sinappikilpailu.
Kilpailussa on sarjat eri tavoin maustetuille sinapeille, ja tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 270 eri sinappia.
Kilpailun tuomaristo koostuu keittiömestareista, ruokakirjailijoista, ruoka-alan ammattilaisista sekä sinappientusiasteista, jotka maistelevat kisaan osallistuvia sinappeja sokkona.
Calvados on tavallisesti omenoista tislaamalla valmistettua brandytyyppistä alkoholijuomaa, jota tuotetaan Pohjois-Ranskan Normandiassa.
Artikkeli on julkaistu alkujaan Etelä-Saimaassa.