Ammattikeittiö

Viime joulun hittiherkun tehnyt Ville Kivinen loihti uuden reseptin: näin valmistat pistaasi-suklaabrownien suurkeittiössä

Jouluinen pistaasi-suklaabrownie. KUVA Espoo Catering

Espoon kaupungin ateriapalvelun tuotekehittäjä Ville Kivinen on vauhdissa taas. Viime jouluna Kivinen keksi joulun herkkupöytään cookien, jossa käytettiin Fazerin vihreitä kuulia. Kivisen uudessa brownie-reseptissä hyödynnetään pistaasipähkinää ja karpaloita.

Tuloksen luvataan olevan suussasulava suklaaleivos, joka kuorrutetaan vielä makealla kinuskilla.

Kivisen viimevuotisen cookie-reseptin löydät Länsiväylän sivuilta.

Jouluinen pistaasi-suklaabrownie, suurkeittiöresepti

Pohja:

540 g ohuita piparkakkuja

225 g voita

Taikina:

500 g voita

1 kg sokeria

180 g kaakaojauhetta

450 g kananmunamassaa

300 g vehnäjauhoja

7,5 g leivinjauhetta

750 g suolattuja, kuorellisia pistaaseja (435 g kuorittuna)

300 g kuivattuja karpaloita

375 g tummaa suklaata

Kinuski:

240 g sokeria

0,75 dl vettä

3 dl kuohukermaa

suolaa

40 g voita

Päälle:

Piparimurua

Työvaiheet

Sulata voi, murskaa piparit. Lisää voi piparimurun joukkoon.

Vuoraa 1/1-65 GN-vuoka leivinpaperilla. Taputtele muruseos vuoan pohjalle.

Sulata voi. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää voisula ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen taikinaan, vatkaa tasaiseksi.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Kuori pistaasit ja rouhi suklaa. Sekoita pistaasit, karpalot ja suklaa taikinaan.

Lisää taikina murupohjan päälle.

Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 35–40 minuuttia.

Lämmitä vettä ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri sulaa eli kunnes liemi on kirkasta.          

Keitä seosta, kunnes se ruskistuu. Älä sekoita.

Lisää kerma ja sekoita. Keitä noin 5 minuuttia.

Lisää voi ja suola.

Kaada kinuski kakun päälle ja lisää piparimuru.

LUE MYÖS: Ukrainan lohturuoka on borssikeitto, ja sitä tarjoamalla voit näyttää tukesi – tässä resepti isolle porukalle

Espoon kaupungin ateriapalvelun tuotekehittäjä Ville Kivinen. KUVA Ville Kivisen albumi


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi