MAINOS

6 helppoa toteutusta ravintoloille, jotka kamppailevat työvoimapulan kanssa – näin parannat liiketoimintasi kannattavuutta ja luot enemmän vähemmillä resursseilla

Nyt jos koskaan ovat henkilöstöön, tehokkuuteen ja talouteen liittyvät hyvät neuvot tarpeen. Olemme koonneet alle muutamia nopeita vinkkejä, joilla sinä voit tehostaa toimintaa keittiössä, luoda enemmän vähemmillä resursseilla, sekä parantaa liiketoimintasi kannattavuutta.

Majoneesit

Jäikö lounaaltasi esim. perunoita, pastaa tms. yli? Voit helposti tehdä niistä salaatin käyttämällä laadukasta majoneesia. Näin pystytään minimoimaan ruokahävikkiä. Majoneesia pystyy käyttämään leivontaan, leivän täytteinä, kuorrutukseen tai leivityksessä apuna kananmunien asemasta. Majoneesi sopii melkein mihin tahansa.

Valmiskastikkeet

Sopivat tietyille ravintoloille (erityisesti kesäravintoloille) koska ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Purkki auki ja lämmitys. Esimerkiksi béchamelkastikkeen pohjaa pystyy soveltaa laajasti padoissa ja laatikoissa. Myös béarnaise, hollandaise, pippuri- ja juustokastikkeet soveltuvat käyttöön suoraan ilman aikaa vieviä alkuvalmisteluita. Tuotteet ovat helppoja annostella ja ne kestävät niin kuumennuksen, jäähdytyksen, kuin myös lämpösäilytyksen.

Liemijauheet

Liemien keittäminen on hidas ja aikaa vievä prosessi, joka sitoo ravintolan resursseja erityisesti, kun kyse on suurista määristä liemiä. Valmisliemiä ei tarvitse keittää alusta asti itse ja ne vapauttavat osaavan henkilökunnan muihin tärkeämpiin toimintoihin ruoanvalmistuksessa tai asiakaspalvelussa. Maukas liemi on hyvän ruoan perusta. Liemen varaan on helppo rakentaa annos/resepti. Valmisliemillä pystyt itse säätämään makutason itseäsi miellyttäväksi.

Vinkki: Oletko koskaan yrittänyt käyttää liemiä ranskalaisten maustamisessa? Liemijauheet mielletään helposti ainoastaan liemiksi, mutta niitä voi käyttää myös ruuan maustamiseen. Kokeile ensi kerralla maustaa esim. ranskalaisia kanaliemijauheella tai sitten ripottele pihvisi pintaan lihaliemijauhetta.

100% Keitot

Ovat täysin käyttövalmiita sellaisenaan ja voidaan tarjoilla asiakkaille vaivattomasti.

Vinkki: Kuumenna pussit avaamattomana kuumahauteessa vähentääksesi tiskin määrää. Vaikka keitot voidaan tarjota sellaisenaan, voit myös maustaa oman maun mukaan. Lisää paahdettuja siemeniä, hienonnettuja yrttejä, crème fraîchea tai vegaanista vaihtoehtoa.

Kylmävalmistus:

Olisiko mukavampaa aloittaa päivä kiireettömästi? Kylmävalmistus mahdollistaa tämän. Menetelmällä voidaan vähentää työvoimaan ja valmistukseen liittyviä kustannuksia. Vaikka se usein mielletään kouluruokalamaailmaan, niin todellisuudessa valmistustekniikkaa voidaan hyvin hyödyntää myös lounaiden esivalmistelussa. Kun kylmävalmistettavaa ruokaa voidaan valmistaa edeltävänä päivänä esikäsitellyistä raaka-aineista ja tarjoilupäivänä kuumentaa, näin helpotetaan henkilöstöresurssien aiheuttamaa vajetta ja toimitaan suunnitelmallisemmin. Kuuma saostavista löydät lyhyitä webinaaripätkiä täältä ja kylmätärkkelyksistä tästä.

Kylmävalmistus antaa joustoa varsinkin raaka-aineiden kustannusten noustessa. Muita hyötyjä ovat mm. energiasäästö, puhdistuskulujen pieneneminen, ruuhkahuippujen välttäminen, hävikin määrän minimointi sekä työturvallisuus ja ergonomian parantuminen.

Etikat:

Tuotteen ollessa parhaimmillaan säilö kasviksia pikkelöimällä etikan avulla. Pikkelöimällä saat annoksiisi makeutta, hapokkuutta ja pystyt nostamaan raaka-aineen omaa makuprofiilia. Näin säästät aikaa tulevaisuudessa ja vähennät varastohävikkiä. Pikkelöimällä pystyt valmistamaan helposti isompia määriä kerrallaan ja pystyt näin hyödyntämään pikkelöityjä kasviksia useampia viikkoja tai jopa kuukausia kerrallaan.

Vinkki: Käytä rohkeasti etikkaa myös maustamiseen. Hapokkuutta lisäämällä annoksen suolamäärää voi vähentää.

Me Unileverillä teemme jatkuvasti resepti- ja prosessikehitystä asiakkaidemme kanssa ja autamme asiakkaitamme löytämään kustannustehokkaita ratkaisuja heidän haasteisiinsa ja keittiöprosesseihin liittyen. Meiltä löytyy asiantuntemusta ja kokemusta aina pienkeittiöstä valtaviin teollisuuskeittiöihin. Koekeittiöllämme järjestämme asiakkaidemme kanssa koulutuspäiviä ja meiltä löytyy kokonaisvaltaista ymmärrystä asiakkaidemme tarpeista.

Sparraamme myös sinun ravintolasi huippukuntoon!

www.unileverfoodsolutions.fi

Facebook: Unilever Food Solutions Suomi

Instagram: @UnileverFoodSolutions_Suomi


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento