MAINOS

Oulun tapahtuma-ammattilaiset ovat sitä mieltä, että nyt on tapahtumille Oulun aika

Oulussa on nyt hyvä meininki. Kaupunki on valittu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja 2025 Oulu on Kuninkuusravien ja Asuntomessujen tapahtumakaupunki. Investointeja kohdistetaan kaupunki-infran, sivistys- ja kulttuuripalvelujen kehittämiseen sekä matkailun vetovoiman lisäämiseen.

”Ne antavat erinomaiset lähtökohdat konferensseille, kongresseille ja tapahtumille. Nyt on Oulun aika”, markkinointipäällikkö Riina Aikio kiteyttää.

Riina Aikio, Helena Pikkarainen
Markkinointipäällikkö Riina Aikio ja kongressi- ja kokousasiantuntija Helena Pikkarainen. KUVA Anna Karppinen

Oulu Convention Bureaun asiantuntemus, tilat, palvelut ja osaaminen ovat yhdistelmä, jolla on kysyntää. Kongressi- ja kokousasiantuntija Helena Pikkaraisen mukaan ensi vuosi tulee olemaan kansainvälisten konferenssien osalta vilkkaampi kuin koskaan. ”On ilahduttavaa huomata, että Oulu on eritoten kansainvälisten ja kansallisten konferenssien osalta hyvässä nosteessa.”

Ihmisen mittakaava

Aikio ja Pikkarainen ovat yhtä mieltä siitä, että Oulun vahvuus on kaupungin inhimillinen mittakaava. Lyhyet välimatkat, kompakti keskusta, sujuva liikenne ja monipuoliset majoitusmahdollisuudet tekevät Oulusta oivallisen tapahtumakaupungin. Ja mikä tärkeintä, yhteistyö kaupungin sisällä eri toimijoiden kesken toimii. ”Avaintoimijat tuntevat toisensa ja yhteinen tahtotila on saada aikaan mieleenpainuvia tapahtumia”, Aikio kertoo.

Visit Oulu
KUVA Visit Oulu

Kuten tiedetään, aikataulu on etenkin konferensseissa ja kongresseissa tiukka, ja hengähdystaukoihin jää niukasti aikaa. ”Oulussa tapahtuman voi järjestää vaikkapa kaupunginteatterissa, joka sijaitsee torin laidalla. Sieltä on helppo piipahtaa hetkeksi aistimaan kaupunkilaisten elämää ja paikallista tunnelmaa”, Pikkarainen innostaa.

Oulussa asiantuntijatapahtuma voi siis olla muutakin kuin tiukkaa aivotyötä. Kongresseissa onkin vahvana trendinä paikallisuuden tuominen osaksi tapahtumaa. Pikkarainen kertoo, että Oulussa kongressitkin avautuvat kaupunkilaisten suuntaan, sillä asukkailla on välillä mahdollisuus tulla kuuntelemaan asiantuntijaluentoja.

Oulu
Imakuvia Oulusta, Oulujoki ja Rautasilta. KUVA Visit Oulu

Elämyksiä ilman pönötystä

Kun tapahtuman oheen kaivataan aktiviteetteja, on niihinkin Oulussa näppärä siirtyä.

”Luonto on täällä lähellä ja eritoten talviaikaan jää ja arktiset olosuhteet säväyttävät kaiken kokenuttakin kävijää. Se, että pääsee pilkkimään ahvenia jäätyneen meren kannen päälle, rakentamaan lumiveistoksia hangen keskelle tai soutamaan yöttömässä yössä Oulujoella, eivät heti unohdu”, Janne Soini tapahtuma-aktiviteetteihin erikoistuneesta Oulu Safariksesta kertoo.

Talvikylä
KUVA Oulu Safaris

Oulu Safaris operoi talviaikaan Talvikylää Nallikarissa meren äärellä, jonne on rakennettu lumesta hienot puitteet talviaktiviteeteille. Kesällä toiminta keskittyy Vauhtipuistoon, joka on huvipuisto usean sadan hengen ravintolatiloineen.

Soinikin nostaa esiin Oulun inhimillisen mittakaavan. ”Elämysten ammattilaisena täällä on helppo toimia, sillä yhteistyö paikallisen verkoston kesken toimii. Oululaisten asenteena on, että emme turhia pönötä, mutta teemme kaikkemme, että homma onnistuu. On selvää, että se näkyy ja tuntuu lopputuloksessa.”

Ei bulkkia

Sama asenne on läsnä myös Oulu Convention Bureaun ammattilaisten arjessa, jossa kuljetaan tapahtumajärjestäjän rinnalla suunnittelusta käytännön toteutukseen. ”Työpöydällämme on usein isoja kansainvälisiä tapahtumia, mutta koosta riippumatta, meiltä saa apua pienimmissäkin yksityiskohdissa. Bulkkiratkaisuja emme tarjoa, vaan jokainen tapahtuma suunnitellaan aina pieteetillä”, Pikkarainen lupaa.

Talvinen kuva Oulusta
KUVA Harri Tarvainen

Tilaa tapahtumille

Oulusta löytyy tilaa jopa tuhannen hengen tapahtumille esimerkiksi Oulun Musiikkikeskuksen ja Pohjankartanon yhdistelmällä. Aktiviteetteja useamman sadan henkilön ryhmille voi järjestää kesäaikaan Vauhtipuistossa.

visitoulu.fi

ocb.fi

oulusafaris.com

Oulu


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento