MAINOS

Tehtaalla tapahtuu

Pandemian kyllästämä parivuotinen on käytetty Verkatehtaalla viisaasti. Työvälineet verkkosivuista palautelomakkeisiin on uusittu ja henkilökuntakin päivittynyt joukolla pitkän linjan osaajia.

”Uusi tiimi uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja ja nähdä asiat uusin silmin”, iloitsee Verkatehtaan myyntipäällikkö Rita Kujanpää.

Uusien silmien ohella käytössä ovat myös suuri sydän ja tinkimätön ammattitaito. Kun myynti keskittyy myyntiin ja tuotantopäälliköt tilaisuuden toteuttamiseen, toimii jokainen omalla ydinosaamisalueellaan. Jälki on sen mukaista.

”Asiakkaat kiittävät meitä ongelmien ratkaisusta ennen kuin ongelmia syntyykään. Meidän tärkein tehtävämme on saada asiakkaan tilaisuus onnistumaan.”

Verkatehdas
Verkatehtaan Lasipiha. KUVA Jari Kivelä

Kaikki yhdeltä luukulta

Asiakkaan polku ensimmäisestä yhteydenotosta toteutuneeseen tapahtumaan on tehty jo nyt mahdollisimman mutkattomaksi. Syksystä alkaen tapahtuman järjestäminen Verkatehtaalla ja sen ympäristössä on vielä entistäkin helpompaa, kun toimintansa tehtaan tiloissa aloittaa Hämeenlinnan kokouspalvelu.

Verkatehtaan, Hämeenlinnan kaupungin ja alueen matkailuyritysten rahoittaman kokouspalvelun kautta on mahdollista tilata palveluita, majoitusta, kuljetusta ja ohjelmasisältöjä paitsi Verkatehtaan valikoimista, myös muualta kaupungista.

”Hämeenlinnassa on paljon tekemistä ja näkemistä, ja koska kaikki on lähellä, porukka ei hajaannu liikaa. Uuden toimiston myötä tapahtumakokonaisuutta suunnittelevan asiakkaan täytyy olla yhteydessä vain yhteen osoitteeseen. Me hoidamme loput”, Kujanpää lupaa.

Verkatehdas
Kanrestan tarjoiluja. KUVA Riku Hasari

Tasokkaat tapahtumatarjoilut

Verkatehtaan ravintoloitsijana on alusta saakka toiminut Kanresta. 15-vuotinen yhteistyö jatkuu uudella tiimillä, jonka lankoja pitävät käsissään pitkän linjan ammattilaiset ravintolatoimenjohtaja Anne Nyberg ja keittiöpäällikkö Mikko Taskinen.

”Mikko on tuonut ruokatuotteen rohkeasti tähän päivään, mistä huikea noutopöytälounaamme toimii hyvänä esimerkkinä. Lisäksi nostamme ravintolassa voimakkaasti esiin Verkatehtaan omaa identiteettiä – tarjolla on muun muassa tiiliskiven muotoinen nimikkoleivoksemme”, Nyberg kertoo.

Verkatehtaan ravintola huolehtii luonnollisesti myös talon monipuolisista kokous- ja tapahtumatarjoiluista.

”Toiveisiin sopiva ateriakokonaisuus löytyy kaikille ja kaikkiin tilanteisiin”, Nyberg vakuuttaa.

Kesäkaudella Verkatehtaan tapahtumatiloja täydentää päärakennuksen edustalle levittäytyvä iso nurmialue, jolta avautuvat kauniit näkymät Vanajavedelle.

”Nurmialueella onnistuu myös anniskelu 1 500 henkilölle. Ulkona järjestetyssä tapahtumassa on aina oma vastustamaton tunnelmansa. Silti sisätilatkin ovat kätevästi ryhmän käytettävissä.”

Verkatehdas
Linnan Business Turnajaiset Vanaja-salissa. KUVA Pasi Visakivi

Vahvempia yhdessä

”Pandemianjälkeisessä maailmassa ajattelutapojen on pakko muuttua”, sanoo Verkatehtaan toimitusjohtaja ja Hämeenlinnan teatterin vt. teatterinjohtaja Janne Auvinen.

Hän on vihkiytynyt pelastamaan kulttuurista diversiteettiä koronasta toipuvassa maakuntakaupungissa, jonka yleisöpohja ei tehtävään yksin riitä.

Strategian keskiössä on Verkatehtaan ja sen tytäryhtiöksi vuoden alussa siirtyneen Hämeenlinnan teatterin liitto, joka tarjoaa paljon enemmän kuin osiensa summan.

”Kun yhdistetään vahvoja kulttuuritoimijoita, saadaan huippuosaaminen ja taloudelliset resurssit tehokkaaseen hyötykäyttöön. Se palvelee aluetta ja monipuolistaa sisältöjä.”

Tapahtumatalon ja teatterin yhteistyö mahdollistaa esittävän taiteen sisällöntuotantoon myönnettyjen yhteiskunnan tukien käyttämisen entistä monipuolisemmin, jolloin tarjolle saadaan monenlaisia taidesisältöjä. Yhtenä mahdollisuutena voisi Auvisen mukaan olla esimerkiksi teatterin kanssa toteutettu ravintolaesitys.

”Järjestelystä hyötyvät kaikki – Verkatehdas, teatteri sekä yleisö, joka pääsee maakunnassa nauttimaan sellaisestakin taide- ja kulttuurisisällöstä, joka muuten jäisi pienempien osallistujamäärien vuoksi toteuttamatta.”

Verkatehdas
Videopodcast-kuvaukset Green Studiossa. KUVA Pasi Visakivi

Tila tarpeiden mukaan

Historiallista tehdasympäristöä ja kaunista Vanajaveden luontoa yhdistävä Verkatehtaan kortteli tarjoaa kattavan valikoiman näyttäviä, toimivia ja muuntautuvia tapahtumatiloja moniin eri tarpeisiin.

Vanaja-sali

Yli 700-paikkainen konserttisali mukautuu monipuolisiin yleisö- ja yritystapahtumiin, koulutuksiin, seminaareihin, messuihin ja juhliin. Auditoriomuotoinen tila taipuu ketterästi myös tasalattiaksi ja mahduttaa maksimissaan reilut 1 100 osallistujaa.

Kokouskeskus

Verkatehtaan kokouskeskus käsittää kolme tyylikästä kokoustilaa 15–60 hengelle sekä virtuaali- ja hybriditapahtumiin suunnitellun, green screen -ympäristöllä varustetun Green Studion.

Biorex-auditoriot

Verkatehtaan tiloissa toimivan BioRex-elokuvateatterin viisi salia ovat arkipäivisin kokouskäytössä. Tehokkaat tilat soveltuvat 20–205 osallistujan tarpeisiin.

Katso kaikki tilat

verkatehdas.fi –> Järjestäjille

Syksyn tapahtumat Verkatehtaalla ja Hämeenlinnan teatterissa

verkatehdas.fi –> Tapahtumat

hmlteatteri.fi –> Ohjelmisto


verkatehdas.fi

Verkatehdas-logo


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento