Pikaruoka

Burger King laajentaa Helsingissä ryminällä – tähän kohtaan Triplan ravintola avautuu

Syksyllä avautuva Burger King sijoittuu Kaivokukan ja Qualitean väliin kauppakeskus Triplan Asema-aukiolle. KUVA Jaakko Sandqvist

Burger King -hampurilaisketju avaa uusia ravintoloita Helsinkiin. Kauppakeskus Tripla saa omansa syksyllä ja Makkaratalo loppuvuodesta. Redin kauppakeskuksen Burger King avautui kesäkuussa.

Pasilan kaupunginosassa sijaitsevan kauppakeskus Triplan Burger Kingiin tulee kaksi kerrosta ja noin 130 asiakaspaikkaa.

Loppuvuonna avautuvasta Makkaratalon Burger Kingistä tulee ketjun lippulaivaravintola Suomessa. Ravintolaan tulee yli 180 asiakaspaikkaa ja lasten leikkialue. Makkaratalo sijaitsee Helsingin keskustassa päärautatieaseman vieressä.

Päärautatieaseman Eliel-salissa toimi Burger King vuodesta 2014 tammikuuhun 2024. Sen erikoisuus oli sauna. Eliel-salia remontoidaan parhaillaan, ja sinne aukeaa ravintolamaailma vuoden 2025 aikana. Burger King on ilmoittanut avaavansa ravintolan Helsingin päärautatieaseman kioskihalliin vuonna 2025.

Muualla Suomessa Burger King aikoo avata vuoden 2024 aikana vielä autokaistallisen ravintolan Porin Mikkolaan. Ravintolan on tarkoitus avautua elokuussa.

Monikansallisen Burger King -ketjun ravintoloita Suomessa pyörittää Restel.

Triplan Burger Kingin terassi tulee avautumaan kauppakeskuksen edustalle. Ravintolan tarkka avautumisajankohta kerrotaan myöhemmin. KUVA Jaakko Sandqvist
Redin Burger King avasi ovensa kesäkuussa entisen Food Market -ravintolamaailman paikalla. KUVA Jaakko Sandqvist
Burger Kingeissä voi tilata ruokaa sekä tiskiltä että itsepalvelupäätteiltä. KUVA Jaakko Sandqvist
Makkaratalon Burger King avautuu kuvassa näkyvään Keskuskadun (kävelykatu) ja Kaivokadun (raitiotie ja ajorata) kulmaan. Liiketilassa on toiminut aikaisemmin muun muassa Gina Tricot. Sisäänkäynti asettuu Keskuskadulle. KUVA Restel
Päärautatieaseman Burger King suljettiin tammikuussa 2024. Pikaruokaravintolan avaaminen arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelemaan historialliseen miljööseen herätti aikanaan kohua. KUVA Jaakko Sandqvist
Juttua varten haastateltiin Restelin liiketoimintajohtaja Siru Kalpiota. KUVA Restel

Lue myös: Finnwatch: Suomalaisten ravintoloiden ilmastotoimissa on isoja puutteita – suurin ongelma liittyy lihaan


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi