Ravintolat

Paras tamperelainen ravintola 2024: tässä äänestyksen tulokset

Juha Tuominen ja Jaana Sivula saavat Paras tamperelainen ravintola 2024 -äänestyksen kunniakirjan Pispalan Pulterin seinälle. KUVA Petteri Mäkinen

Tampere pullistelee hyviä ravintoloita. Tamperelainen-lehden vuosittaisessa lukijaäänestyksessä voittajaksi nousi perinteinen ravintola Pulteri, josta enemmän jutun lopussa.

Äänestyksessä sai rastittaa kolme suosikkiaan. Voittajaravintola Pulteri löytyi 6,7 prosentista listoja. Coussicca pääsi aivan tuntumaan 6,6 prosenttiin ja Onni ja Leo 6,2 prosenttiin.

Paras tamperelainen ravintola -äänestys 2024

  1. Pulteri 6,7 %
  2. Coussicca 6,6 %
  3. Onni ja Leo 6,2 %
  4. Huber 6 %
  5. Marco Boulangerie & Cuisine 5,2 %
  6. Plevna 4,8 %
  7. Napoli 4,6 %
  8. 2H+K 4,5 %
  9. 4 vuodenaikaa 4,5 %
  10. Kajo 4,2 %
  11. Bertha 3,7 %
  12. Aloha Ramen 3,4 %
  13. Bistro Vilja 3,4 %
  14. Liv 3,4 %
  15. Masu 3,3 %
  16. Gastropub Tuulensuu 2,8 %
  17. Nanda Devi 2,8 %
  18. Apaja 2,7 %
  19. Funky Woo 2,7 %
  20. Bodega Salud 2,6 %
  21. Heinätori 2,6 %
  22. Il Posto (Insinöörinkatu) 2,5 %
  23. Hoax 2,4 %
  24. Tampella 2,4 %
  25. Zarillo (Otavalankatu) 2,3 %
  26. Stefan’s Steakhouse 2,2 %
  27. Tiiliholvi 2,2 %
  28. Bistro Venla 2,1 %
  29. Schnitzelhaus 2,1 %
  30. Haarla 2,0 %
  31. Bistro Eloisa 1,9 %
  32. Kumma Bar & Street Kitchen 1,9 %
  33. Lie-Mi 1,9 %
  34. Pulcinella 1,9 %
  35. Roast 1,9 %
  36. Muusa 1,8 %
  37. Pons 1,8 %
  38. Evin 1,7 %
  39. Näsinneula 1,7 %
  40. Pyynikin Brewhouse 1,6 %
  41. Cafe Pispala 1,5 %
  42. Gastropub Soho 1,5 %
  43. Guru’s Kitchen & Bar 1,5 %
  44. Nonni 1,5 %
  45. Whatever 1,5 %
  46. Biáng! 1,4 %
  47. Gopal 1,4 %
  48. Tampinkoski 1,4 %
  49. Astor 1,3 %
  50. Dam 1,3 %

Äänestäjiä oli yhteensä 6352. Äänestyksessä sai rastittaa kolme suosikkiaan. Äänestyksen tekniikasta vastasi Iro Research.

Pulteri on Alkon onnistunut kokeilu

”Kuulostaa ihanalta… Rock ’n Roll…”

Näin reagoi ravintoloitsija Juha Tuominen tietoon Pispalan Pulterin noususta ykköseksi tämän vuoden Paras tamperelainen ravintola -äänestyksessä.

Voitto oli perinteisen pispalalaisravintolan ensimmäinen vuodesta 2013 järjestetyn äänestyksen pääsarjassa. Tämän vuosikymmenen sijoitukset ovat 8, 3, 3, 6 ja 1.

Me olemme konstailematon, kotimainen ja tarjoamme kansan syvien rivien ruokaa, tulkitsee ravintolakonkari äänestäjien valintaa.

Juha Tuominen ja Jaana Sivula saivat kunniakirjan Pispalan Pulteriin. KUVA Petteri Mäkinen

Alko perusti Pulterin vuonna 1968 kokeiluravintolakseen vanhan maitokaupan tiloihin. Tavoitteena oli kerätä kokemuksia niinkin eksoottisesta asiasta kuin olutravintolan pitämisestä kaupunkialueen laitamilla – juuri vuotta ennen keskioluen vapauttamista maitokauppoihin.

Olutkokeilut ovat kuitenkin kaukana jo vuosikymmenet yksityisomistuksessa olleessa ravintolassa. Pulterissa on menty jo pitkään tiukasti ruoka edellä. Kanta-asiakaskunta on yhä laaja, mutta ei enää sellainen, joka istuu Pulterissa tuopin ääressä joka ilta.

”Moni vanhempi asiakas ei halua syömään pääovesta tullessa oikealle puolelle, siellä oli vanhaan aikaan baaripuoli”, naurahtaa ravintolapäällikkö Jaana Sivula.

Edelleen tunnetuin Pulterista kerrottu tarina on kertomus kanta-asiakkaan Matti Pellonpään hautajaissaattueesta vuonna 1995, joka Kaurismäen veljesten johdolla pysähtyi Pispalan valtatiellä juomaan näkäräiset mestarinäyttelijän muistolle.

Mainetta on kerännyt silti jo ruokakin. Pulterin ylivoimaisesti suosituin annos on Superpihvi. Kotimaisesta emakon sisäfileestä valmistettu pihvi tilataan rastittamalla tilauskaavakkeella pihvin koko, kypsyys normaalisti tai hyvin paistettuna, kastike, maustevoi ja lisukkeet.

”Jokainen pihvi paistetaan yksilöllisesti, tilaaja maun mukaan”, luvataan Pulterissa.

Muita suosikkiannoksia ovat maksa kerma-sipulikastikkeessa, pippuripihvi ja Suomalainen elämänmuoto, joka pitää sisällään voissa paistetut silakkapihvit ja tillimuusin. Kasvispihvi tunnetaan nimellä Kasvihuoneilmiö. Jälkiruoka-annosten ykkönen on lätyt.

Pulterissa ei panna pahaksi sitä, jos asiakkaiden valinnat kuulostavat perinnetietoisilta. Ruuan laatumielikuva halutaan pitää korkealla, mutta ajatus fine diningista kaukana.

”Leipä leivotaan ja majoneesi tehdään itse. Hyvät raaka-aineet ovat tärkeitä. Haluamme olla myös edullinen vaihtoehto”, listaa Tuominen.

Vuosituhannen vaihteen tienoilta Pulterin omistajana on ollut tamperelainen Euroresta, jonka muita paikkoja ovat keskustan länsiosan Ukkometso, Teatterikulma ja Kerho. Ravintola työllistää salissa ja keittiössä yhteensä 12 ihmistä.

Jos perinteet ja pysyvyys ovat Pulterissa viehättäneet asiakasta, niin asiantilaan ei tarvitse pelätä tulevan muutoksia.

”Peruspäivitykset tehdään. Ei muuta”, lupaa Tuominen.

Lue myös: Osuuskauppa lähtee haastamaan ravintolajätti Nohoa Tampereen keskustassa tosissaan: suunnitteilla uusia ravintoloita ja kahviloita

Tampereen keskusta tunnetaan vanhoista teollisuusrakennuksistaan. KUVA Istock


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi