Uusi ravintola

Nyt se valmistui! Vierailimme ravintolassa satametrisen tornitalon huipulla Helsingissä

Yllä: Tältä näyttää Bisoubisou Brasserie & Bar. Avec vieraili ravintolassa tiistaina, päivää ennen virallista avausta. Liiku eteenpäin painamalla ruudun reunaa.

Sadan metrin korkeuteen rakennettu ravintola Bisoubisou avasi ovensa Kalasataman kaupunginosassa Helsingissä vappuaattona.

Ravintoloitsijat Teemu Aura ja Maiju Åstedt esittelivät paikkoja medialle edellispäivänä. Heidät tunnetaan Helsingissä entuudestaan muun muassa Le Coucou Vert- ja Mat Distrikt -ravintoloista.

111-metrisen Horisontti-toimistotornin 24. kerrokseen rakennettu Bisoubisou koostuu baarista, salista ja lasitetusta verannasta. Pöydissä on valkoiset liinat, mutta hienosteluravintolasta ei ole kyse.

Ruokalista on pitkä ja se pohjautuu löyhästi ranskalaiseen keittiöön. Lista vaihtelee, mutta nizzansalaatin (25 euroa) ja talon burgerin (28 e) kaltaiset annokset pysyvät, Teemu Aura kertoo. Hän aikoo työskennellä ravintolan keittiössä itse ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

Näköala verannan lasiseinien läpi avautuu moneen suuntaan.

”Maisema muodostaa kuin taulun, joka muuttuu koko ajan. Esimerkiksi eilen vesisade kerrostui upeasti, ja iltaisin kaupungin valoista tulee mieleen New York”, Teemu Aura kuvailee.

”Emme ole näköalaravintola, sillä sellaisessa tullaan käymään vain kerran ja sitten se on nähty. Haluamme saada ihmiset palaamaan takaisin”, Maiju Åstedt kuitenkin tähdentää.

Bisoubisoun ajatuksena on yhdistää ranskalaisen brasserien tunnelmaa Auran mainitseman New Yorkin fiiliksiin. Yli satametrisestä rakennuksesta voi puhua jo pilvenpiirtäjänä, joten ainakin sikäli vertaus Isoon omenaan on perusteltu.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Video yllä: Näkymiä Bisoubisousta. Jos upotus ei toimi, voit katsoa videon Instagramista.

Maltilliset hinnat

Bisoubisoun ravintoloitsijoille on tärkeää, ettei asiakkaita hinnoitella ulos. 

Suurin osa alkuruoista maksaa jotakin kymmenen ja kahdenkymmenen euron väliltä. Pääruokien hinnat on asetettu 25–33 euroon, poikkeuksena hinnakkaammat pihvit.

Lisäksi tarjolla on kolmen, neljän tai viiden ruokalajin menu (49–69 e), joka kootaan listan annoksista.

Snacks-tyyppisiä pienempiä annoksia myydään alle kympillä.

”Emme halua profiloitua pelkästään fiiniksi paikaksi, vaan tänne voi tulla myös edullisemmin”, Maiju Åstedt kommentoi laajaa hintahaitaria.

Bisoubisou on auki arkisin sekä lounasaikaan että iltaisin. Lounaalla myydään useamman ruokalajin menua, ja varaus lounaalle tehdään joko tunniksi, puoleksitoista tai kahdeksi.

Kolmen ruokalajin vappulounaan hinnaksi oli määritetty 65 euroa.

Maiju Åstedt kertoi Avecille jo aikaisemmin, että Bisoubisou haluaa erottua kovassa kilpailussa Kalasataman muista lounasravintoloista. Åstedt puhuu jutussa myös ravintolan juomatuotteesta ja henkilökunnan työkulttuurista.

Perjantaisin ja lauantaisin Bisoubisou avautuu kello 14. Ovet suljetaan puolenyön aikaan, vaikka 50-paikkaisessa baarissa olisikin menoa.

”Luotamme, että ihmiset löytävät siitä seuraavaan juhlapaikkaan”, Åstedt taustoittaa.

Sunnuntaisin ravintola on kiinni.

Kaksi kolmesta Bisoubisoun ravintoloitsijasta: Maiju Åstedt ja Teemu Aura. KUVA Jaakko Sandqvist
Pöydistä avautuu näköala useampaan ilmansuuntaan. Lasiverannalla on 60 asiakaspaikkaa. Jutun alussa on video ravintolasta. KUVA Jaakko Sandqvist
Sitrusmarinoitua tonnikalaa, avokadoa, pinjansiemeniä, piparjuurta ja piimäkastiketta. KUVA Jaakko Sandqvist
Kokit Mark Polder ja Ville Mäkinen viimeistelivät annoksia mediatilaisuudessa tiistaina. Pikareissa oli friteerattua kalmaria ja lautasella mustekalan musteella maustettu majoneesi. KUVA Jaakko Sandqvist
Näköala saattaa muuttua lähivuosina hieman. Kalasataman ryppääseen kaavoitetut paikat kolmelle muulle tornitalolle näkyvät ikkunasta. Kahdeksan tornin kokonaisuudesta on valmistunut viisi. KUVA Jaakko Sandqvist
Keramiikkatöitä harrastava Maiju Åstedt valmisti ravintolan kermakot ja sokeriastiat omin käsin. KUVA Jaakko Sandqvist

Lue myös: Suomen parhaaksi äänestetty hampurilaispaikka saapui Helsinkiin – maistoimme wagyu-burgeria

Tekstiä ja videota korjattu 5.5.2025 klo 9.17: Bisoubisoun ravintoloitsijat ovat Teemu Aura ja Maiju Åstedt. Kolmantena ravintoloitsijana aikaisemmin mukana ollut Riku Stenros Khoshnami ei ole enää mukana ravintolan toiminnassa.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi