Tapahtumaruokailu

Maailma kylässä -festivaali tarjoaa ensi keväänä vain kasvisruokaa

Kansalaisvaikuttamisen, kestävän kehityksen ja maailman kulttuureiden Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 25.–26.5.2024. Ensi keväänä festivaalilla on myynnissä vain kasvisruokaa.

”Kasvisruoan tarjoaminen auttaa meitä vähentämään hiilijalanjälkeämme ja edistämään ympäristöystävällisiä käytäntöjä. Pyrimme toimimaan mahdollisimman laajasti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti”, festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi kertoo. 

”Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa festivaalin aiheuttamien ympäristöhaittojen minimoimista ja hyvittämistä. Esimerkiksi ulkomailta saapuvien artistien lentojen yhteissummasta lahjoitamme vuosittain kymmenen prosenttia Fingon jäsenjärjestön ympäristötyöhön, pyrimme myös välttämään mannertenvälisiä lentoja.”

Tapahtumaa järjestävä Fingo ry on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö.

Ensi keväänä Maailma kylässä -festivaalilla on noin 75 ohjelmanumeroa musiikista keskusteluihin ja puheisiin, elokuviin, lastenohjelmaan, taiteeseen, työpajoihin ja katutaide-esityksiin. Teemana on rohkeus. Yksi pääesiintyjistä on australialainen Dub FX, joka esiintyy yhdessä Mr. Woodnoten kanssa. Kotimaisista artisteista kuullaan muun muassa Hassan Maikalia. Puheohjelmaan on varmistunut festivaalia järjestävän Fingon puheenjohtaja, rkp:n kansanedustaja Eva Biaudet.

Maailma kylässä veti Suvilahteen viime keväänä 49 000 kävijää. Pääsymaksutonta festivaalia on järjestetty vuodesta 1995.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento