Urheilutapahtumat

Rovaniemellä tempaistaan: keskustassa pelataan kaksi jääkiekon ulkoilmaottelua

Rovaniemestä on tullut vaivihkaa jääkiekkokaupunki. Miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Mestiksessä pelaava Rovaniemen Kiekko on ollut viime vuosina sarjan suosituimpia seuroja yleisömäärissä mitattuna. Tällä kaudella RoKin kotiotteluiden yleisömäärä on kieppunut 1500 katsojan paikkeilla.

Jääkiekkobuumia on pönkitetty muun muassa ottelutapahtumaa kehittämällä. Lappi-areenalla on ollut Halloween-teemapeliä ja muuta tempausta.

Kauden erityislaatuisin panostus on vielä edessä: RoKi pelaa helmikuun lopussa kaksi ulkoilmaottelua Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluparissa RoKi kohtaa perjantaina 24.2. Joensuun Kiekkopojat ja heti perään lauantaina 25.2. Imatran Ketterän.

RoKin toimitusjohtaja Janne Hyvärinen on tehnyt valmistelutyötä ottamalla selvää talvitapahtumien lainalaisuuksista.

”Kioskeihin varataan runsaasti kuumaa mehua, sillä se menee kylmällä kaupaksi kahviakin paremmin”, Hyvärinen antaa esimerkin Avecille.

Rovaniemen keskuskentällä käytössä on 2013-paikkainen pääkatsomo. Osa siitä varataan anniskelualueeksi, ja vipeille on omat tilansa, 50 paikkaa. Kausikortit eivät ole käytössä ulkoilmapeleissä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Tästä pääsee VIP-tiloihin. Vipeille varataan oman ulkopaikkansa lisäksi mahdollisuus seurata ottelua sisätiloista. VIP-pakettiin kuuluu buffetruokailun, oman pöytäpaikan ja palvelutiskin lisäksi pipo ja kaulahuivi. KUVA Jaakko Sandqvist

Pakkanen ei haittaa

Suomessa pelatuista jääkiekon ulkoilmaotteluista kuuluisimpia ovat Helsingin IFK:n ja Jokereiden kohtaamiset Olympiastadionilla 2011, -12 ja -14. Myös Tampereen Ilves ja Tappara ovat mitelleet ulkoilmassa.

Ulkoilmapelit ovat olleet suosittuja, mutta niissä piilee riskinsäkin: Ratinan stadionilla vuonna 2013 pelatussa Tampereen talviklassikossa oli ongelmia jään kanssa, ja ottelu seisoi paikallaan kunnostushommien ajan.

Rovaniemellä seurataan pitkän ajan sääennustetta tarkasti. Kentän alkujäädytys on tehty, ja jääkerroksia lisätään nyt milli milliltä.

”Suurin merkitys on sillä, millainen sää ottelupäiville osuu. Pakkanen ei haittaa, mutta suojasää olisi kaikista kehnoin”, Hyvärinen kertoo.

Ne kaikista kuuluisimmat talviklassikot on pelattu Pohjois-Amerikassa, hämmentävissäkin oloissa.

”Los Angelesissa on pelattu ulkona lähes 20 lämpöasteessa. Meillä tosin ei aivan samanlaista laitteistoa täällä ole käytettävissä”, Hyvärinen nauraa.

LUE MYÖS: Jääkiekko tarvitsee lisää naispomoja, sanoo TPS:ää ja Turkuhallia uudistava Heidi Aho

LUE MYÖS: Raumalla jääkiekkokatsoja voi tilata istumapaikalleen oluen ja hampurilaisen tekstiviestillä: ”Herättänyt ihastelua”

LUE MYÖS: Pikkuseura kasvoi yleisömagneetiksi – kulmakivenä on ajatus, jota Suomessa ei usein toteuteta

Kaukalon laita asettuu kuvassa näkyvän hiihtoladun toiselle puolelle. Väliin jäävät vaihtoaitiot. KUVA Jaakko Sandqvist


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento